21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

“Rojas y Rodrigez Dans Topluluğu” Mersin’de.


17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, flamenko dansının önemli temsilcilerinden Rojas y Radriguez’i sanatseverlerle buluşturuyor.

 

Tarih : 12 Nisan 2018 Perşembe 21:26   Okunma : 1833

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, flamenko dansının önemli temsilcilerinden Rojas y Radriguez’i 05 Mayıs 2018 Cumartesi saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Topluluk,  “Combio de Tercio” adıyla sahnelenen muhteşem bir koreografiyi sahneye taşıyor.

Koreografisi Angel Rojas ve Carlos Rodriguez’e ait, 10 tablodan oluşan “Combio de Tercio” gösterisinin ışık tasarımı David Perez’e, kostüm tasarımı ise Vicente Soler ve Carlos Rodriguez’e ait. Klasik İspanyol dans türleri olan, Sevillanas, Fandangos, Rumbas, Bamberas, Bulerias, Tanguillos ve Seguidillas ile çağdaş flamenkonun aynı sahnede buluştuğu görsel ve işitsel bir şölen olan etkinlik, dünyanın en önemli sahnelerinde kendisine yer bularak yoğun bir ilgiyle karşılanmış, kapalı gişe sahnelenmiştir. İspanyol dansının ve müziğinin büyülü etkisini sahneye taşıyarak milyonlarca sanatseverin gönlünde yer edinen Topluluk, ihtişamlı kostümleriyle de büyük beğeni toplamakta.

Rojas y Rodriguez, sanatseverleri, ses, ışık ve sahne olanakları açısından Türkiye’nin sayılı yerlerinden olan Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Büyük Sahnesi’nde karşılayacak.

İspanya’nın en başarılı flamenko toplulukları arasında gösterilen Rojas y Rodriguez, 1994 yılında Angel Rojas ve Carlos Rodriguez tarafından Madrid’te kuruldu.  Uluslararası Biarritz Festivali (Fransa), Maison de la Danse (France), Venedik Bienali (İtalya), Uluslararası Kuopio ve Tampere Dans Festivali (Finlandiya), Flamenko Sanatları Festivali (ABD) ve Madrid Uluslararası Dans Festivali, gibi önemli organizasyonlarda boy göstererek, İspanya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da çıktığı kapsamlı turnelerle dans dünyasında yıldızı parlayan topluluklarından birisi oldu. Klasik ve çağdaş flamenko tekniğinin karışımı olan çeşitli eserleri sahneye koyan Topluluk, bugüne kadar birbirinden başarılı pek çok uluslararası gösteriye imza atarak adından sıkça söz ettirdi. Topluluğun aldığı belli başlı ödüller ise şunlardır; 2006 Madrid Kültür Ödülü, 2007 Mosteles Şehir Ödülü ve Titanium gösterileriyle İspanya Ulusal Dans Ödülü.

İlk önceleri Çingene dans ve şarkılarını tanımlamak için kullanılan Flamenko, daha sonraları “Cante Flamenko” gibi genel bir tanımlamaya kavuşarak yaygınlaşmış, dans ve müzik şöleni olarak milyonlarca insanın gönlünde yer edinmiştir.

Paylaş :
Etiketler :  rojas y rodrigez dans topluluğu, 17.mersin uluslararası müzik estivali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA