25 Şubat 2026 Çarşamba

22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK;İHSANİYE MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ


Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret etti, vatandaşların ve esnafın taleplerini dinledi. Akdenizli kadınlar için çalışmalarını da anlatan Başkan Gültak, belediyeye ait bir araziyi kadınlara tahsis ederek şeker otu bitkisi üretmelerini sağlayacakları müjdesini verdi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2022 Cumartesi 17:28   Okunma : 850

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, her salı ve cuma günleri esnafı ziyaret etmeye, vatandaşların önerilerini dinlemeye, talep ve şikâyetlerini çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Mustafa Gültak'a, Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile çok sayıda vatandaş eşlik etti. Mahalle sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılanan Başkan Mustafa Gültak, göreve geldiğinden bu yana Akdeniz’i değiştiren hizmetleri anlattı.

"AKDENİZLİ KADINLAR ÜRÜNLERİNİ ÜRETİP SATIYORLAR"

Başkan Gültak, "Herkes kadınlarla ilgili güzel laflar ediyor ama bunları hayata geçirmek önemlidir. Göreve gelir gelmez kadın ve engelli kooperatiflerini kurduk. Kooperatif kurmak çok zor bir iş değil ama önemli olan oranın çalışmasıdır. Bu konuda Zehra muhtarımız çok çalışkan ve beceriklidir. Tüm kadınlarımızı organize etti ve kooperatifimiz hızla çalışmaya başladı. Baktık maya tuttu. Belediyeden yerler verdik. Bakanlıklarımız ile iletişime geçtik; projeler yazdırdık. Bu proje karşılığında hibeler kazandılar. Üretmeye başladılar. Bu defa satış yerine ihtiyaç duydular. Belediyenin günde 10 bine yakın insanın geçtiği yerlerini onlara verdik. Kira, elektrik, su giderlerini biz karşılıyoruz. Sadece üretip satıyorlar. Biz kadınların özgüveninin, ekonomilerinin oluşmasını istiyoruz. Eşlerine bağımlı olmamalarını önemsiyoruz. Eve mutlaka bir katkıda bulunmaları gerektiğine inanan bir anlayışa sahibiz" diye konuştu.

"KADINLAR ŞEKER OTU ÜRETİMİNDE DE BAŞARILI OLACAK"

Yeni bir gelişmeden de söz edeceğine vurgu yapan Başkan  Gültak; "Akdenizli kadınlar sadece üretmekle kalmıyorlar. Yeniliğe de ayak uyduruyorlar. Örneğin Türkiye'nin çok az bildiği şeker otunu belediyeye ait bir arazimizi onlara tahsis ederek üretmelerini sağlayacağız. Bu konuda da başarılı olacaklarına eminim. Şeker otunu verimli bir şekilde üretip çoğalttıkları andan itibaren ülkenin gündemine oturacaklar" dedi.

"DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR"

İhsaniye'nin Akdeniz'in en eski mahallelerinden biri olduğuna değinen Başkan Mustafa Gültak, "Yol, asfalt sıkıntılarınız vardı. Bunların çoğunu tamamlayıp düzelttik. 2 sene daha yapacağımız çok iş var. Kalan sürede de asfalt, kaldırım çalışmalarına başlıyoruz. Tüm mahallelerde eksikleri gidereceğiz" diye konuştu.

"BİR HAVUZ YAPMAK İÇİN BU KADAR ZAMAN BEKLENİR Mİ?"

Yılmaz Güney Gençlik Merkezi'nin kısa süre sonra hizmete açılacağını sözlerine ekleyen Başkan Gültak, "Haziran ayının sonuna doğru açmayı planlıyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında iki ay boyunca hafta içi öğrencilere ücretsiz, hafta sonu gelmek isteyenler cüzi miktarda ücret ödeyerek Akdeniz'in ilk havuzunu kullanabilecekler. Bir havuz yapmak için bu kadar zaman beklenir mi? Neyse ki bu sorunu çözüyoruz. Çok az bir zaman sonra Yılmaz Güney Gençlik Merkezi ve içinde bulunan havuzu hizmete açıyoruz" şeklinde konuştu.

"AKDENİZ'İN HİÇ ETÜT MERKEZİ YOKTU"

Akdenizli gençlerin eğitimine de önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Gültak, "Akdeniz'in hiç etüt merkezi yoktu. İki önemli yerde etüt merkezi açtık. Bir tanesi yıkılmak üzere olan eski Tıp Fakültesi binasını tahsis alarak düzenledik. Hem lojistik konusunda hem de diğer mesleki eğitimlerin derslerinin alınması noktasında ciddi çalışmalar yaptık ve orayı açtık. Bir de Metropol binasının 29. katında da üniversiteye hazırlanan 300 gencimiz ders almaya başladı. Önümüzdeki dönemlerde yaklaşık 1000 Akdenizli öğrencimize ücretsiz eğitim vermeyi sürdüreceğiz. Bu hizmetlerin hiçbiri Akdeniz'de daha önce yoktu. Biz hızla bu hizmetlerimizin üstüne katarak ilerlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADIN KONUK EVİNİ DE AÇIYORUZ"

Akdeniz'de inşası süren Kadın Konuk Evi'ni de yakın zamanda bitireceklerini belirten Başkan Mustafa Gültak, "Bu binanın önünde yaklaşık 20 dönüm arazisi var. Misafir olan hanımefendiler burada ekip biçebilecek.  Orada üretim yapıp yine kadın kooperatiflerimiz üzerinden satış yapma imkânı bulacaklar. Dolayısıyla mağdur olan hanımefendileri orada hem barındırıp hem de çalışmalarını sağlayacağız. Çocukları ile güven içinde orada yaşayabilecekler" diye konuştu.

"MERSİN'İN KURTULUŞU KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR"

Başkan Gültak sözlerini şöyle noktaladı: "Mersin'in kurtuluşunun kentsel dönüşüm olduğunu bildiğim için hızla bu işlere de giriştik. Çay Mahallesi'nde 415 konutu bitirdik. Vatandaşlarımızla görüşmeler başladı. 5 etaba bölmüştük. İlk etapta yüzde 82 anlaşma öngörüyoruz. Bu yetmez tabi ki. Geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum buradaydı. Onunla Barış Mahallesi'nde TOKİ'nin temelini attık. Orada da yüzde 94 anlaşmış durumdayız. Bunlar büyük oranlardır. Hedeflerimiz arasında, Çilek, Bahçe, Barış, Turgut Reis Mahalleleri ve merkezde İhsaniye ile Mesudiye Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm sayısını artırmak var. "

Konuşmaların ardından mahalle esnafını da ziyaret ederek 'hayırlı işler' dileyen Başkan Gültak, esnafın talep ve şikâyetlerini dinleyerek onlarla sohbet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA