26 Mart 2026 Perşembe

16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR   14:04   GELECEĞIN ÇEVRECILERI YENIŞEHIR’DE YETIŞIYOR   14:01   HAKKıNDA GÖZALTı KARARı ÇıKARıLAN OYUNCU HANDE ERÇEL: "EĞITIMIM IÇIN YURT DıŞıNDAYıM, ÜLKEME DÖNEREK GEREKLI AÇıKLAMALARı YAPACAK VE IFADEMI VERECEĞIM"   14:01   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... AHMET DAVUTOĞLU’NDAN AKıN GÜRLEK’E: "TAZMINAT DAVASı AÇMAK YERINE ’BENIM HER ŞEYIMI ARAŞTıRıN, BEN BURADAYıM’ DEYIN"   11:45   KıYıLARıN GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE İÇIN ‘MAVI YOL HARITASı’ HAMLESI!   10:30   NAKLIYECIDEN "KONTAK KAPATMA" RESTI! MAZOT ZAMLARı TEKERLEĞI DURDURDU: "ANKARA’YA GIDENE KADAR ZARAR EDIYORUZ"   07:30   ÜNLÜ İSIMLERE ŞOK UYUŞTURUCU OPERASYONU: FIKRET ORMAN, BURAK ELMAS VE HANDE ERÇEL HAKKıNDA KARAR!   07:03   15 BARODAN ORTAK TEPKI: GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR!   20:02   MERSIN’DE DEV ROTA: TARIHI KILIKYA YOLU BAYRAMDA DOĞA TUTKUNLARıNıN AKıNıNA UĞRADı!   19:36   DOĞUBEYAZıT’TAKI ASKERI ARAÇ KAZASıNDA ŞEHIT SAYıSı 2 OLDU   19:32   İBB DAVASı’NDA 9. GÜN... TUTUKLU RESUL EMRAH ŞAHAN: "72 KATLı GÖKDELEN YAPMAK ISTEDILER, KARŞı ÇıKTıK. GÖRMEZDEN GELSEYDIM BUGÜN BURADA OLMAZDıM"   19:31   AYŞE TOKYAZ CINAYETI DAVASıNDA IKINCI DURUŞMA... CHP’LI NAZLıAKA: “AYŞE’NIN HAYKıRıŞı HAVADA ASıLı KALMAYACAK”   15:52   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE: "ELINIZDEKI BELGELERI BIR GENEL BAŞKANA GÖTÜRECEKSENIZ, BU GENEL BAŞKANA DEĞIL, AK PARTI’NIN GENEL BAŞKANıNA GÖTÜRÜN KARDEŞIM"   15:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... EMINE ÜLKER TARHAN CHP’YE DÖNDÜ   14:46   İBB DAVASı’NDA 9’UNCU GÜN... ALTAN ERTÜRK: "143 EYLEMDEN OLUŞAN IDDIANAMEDE, ÇEYREK EYLEMDEN DOLAYı 6 AYDıR BOŞU BOŞUNA ÇOCUKLARıMDAN UZAK TUTUKLUYUM"  
 
     
   

HAYAT PAHALIĞINDAN YAKINAN EMEKLİ YURTTAŞ: “MARKETE GİDİYORUM, 3 SOĞAN, 3 PATETES ALIYORUM. DAHA MEYVE YEMEDİM”


İstanbul Kağıthane`deki Çeliktepe Pazarı`nda alışveriş yapan emekli bir kadın, 2 bin 900 lira aylık aldığını, bin 600 lira kira verdiğini, geçinemediğini ve artık köyüne dönmeyi düşündüğünü söyledi. Vatandaş, “Lahanayı siz de görüyorsunuz. 5 mi 10 mu yaprak var 5 lira. Ekmek olmuş 4 lira. Markete gidiyorum 3 soğan, 3 patates alıyorum. Ben yaz meyvesi yemedim daha” dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2022 Çarşamba 13:59   Okunma : 501

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Kağıthane`deki Çeliktepe Pazarı`nda alışveriş yapan emekli bir kadın, 2 bin 900 lira aylık aldığını, bin 600 lira kira verdiğini, geçinemediğini ve artık köyüne dönmeyi düşündüğünü söyledi. Vatandaş, “Lahanayı siz de görüyorsunuz. 5 mi 10 mu yaprak var 5 lira. Ekmek olmuş 4 lira. Markete gidiyorum 3 soğan, 3 patates alıyorum. Ben yaz meyvesi yemedim daha” dedi.

Yaz aylarına girilmesine karşın pazarda, sebze, meyve fiyatlarında beklenen ucuzlama olmadı. Alışveriş için Kağıthane`deki Çeliktepe Pazarı`na gelenler de fiyatlardan şikâyetçi.

EMEKLİ YURTTAŞ: MARKETE GİDİYORUM, 3 SOĞAN, 3 PATATES ALIYORUM

Pazara alışverişe gelen emekli bir kadın, “Lahanayı siz de görüyorsunuz. 5 mi 10 mu yaprak var, fiyatı 5 lira. Ekmek olmuş 4 lira” dedi.

Toplam 2 bin 900 lira emekli aylığı aldığını söyleyen kadın, “Bin 300 lira kira ödüyordum, bin 600 lira oldu. Devletten tek beklediğimiz doğal gaz ve kira. Kiraları düşürsün. Bu hayat pahalılığı ne ya? Bezelye aldım dün 15 liraya. İki kişi ancak doyar. Tek başıma yaşıyorum ben. Dışarı gidersem eksiklerimi bile almıyorum. Markete gidiyorum, 3 soğan, 3 patates alıyorum. Patates, soğan, hepsini yarım kilo alıyoruz. Ben meyve yemedim daha. Bin 600 lira kira veriyorum, gerisiyle geçiniyorum” diye konuştu.

“KÖYE GİTMEYİ DE DÜŞÜNÜYORUM”

Geçen yılki fiyatların bu kadar pahalı olmadığını vurgulayan kadın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir önceki sene alabiliyordum. Hastaneye gittim, 6 aydır randevu bekliyorum. Kolumdan fiziğe gittim bugün. 11`inci aya bile fizik randevusu alamadım. Doktora gittim, ‘Yemek yiyemiyorum` dedim. Beni ön sıraya aldı. Böyle bir şey olamaz. Devlet artık el atmalı. Halkımız ne yapar, bilmiyorum. Ben köye gitmeyi de düşünüyorum. Köye gideceğim. Biliyorsunuz, ufak bir şey konuştuğunuz zaman arkası kötü oluyor. Konuşmak da istemiyor halkımız. İki domates alıyorsun 10 lira. Çoluk çocuk ne yiyecek? Kira zaten insanları bitirdi.”

İRANLI ÖĞRENCİ: GEÇEN SENE 7 LİRAYA ALDIĞIM MUZ ŞİMDİ 25 LİRA

Boğaziçi Üniversitesi`nden mezun olduğunu ve İstanbul Teknik Üniversitesi`nde (İTÜ) yüksek lisansa devam ettiğini söyleyen İranlı bir öğrenci de pazardaki fiyatlardan şikâyetçi. “Ekonomi çok güzel” açıklamaları yapıldığını belirten öğrenci, pazarın çok pahalı olduğunu söyledi.

"BANA VATANDAŞLIK, İŞ İZNİ VERMİYORLAR AMA BİR SURİYELİ GELİYOR BURAYA, TÜRK`ÜN HAKKINI ALIYOR"

Geçen yıl bir kilo muza 7 lira verirken bugün 3- 4 katı ödemek zorunda kaldığını anlatan İranlı öğrenci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrenciyiz, İran`dan para geliyor. Bir de şöyle bir durum var. Ben buranın mezunuyum, burada okumuşum. Üç sene boyunca Silahlı Kuvvetler`e proje çalıştım. Bana vatandaşlık vermiyorlar, iş izni vermiyorlar ama bir Suriyeli geliyor buraya, Türk`ün hakkını alıyor. Hiçbir bilgisi, kültürü yok. Geliyor, oturuyor. Hem Türk halkına hem bilim insanlarına zorluk çıkarıyorlar aslında. Ben üç sene boyunca savunma sanayi çalışmışım, emeğim var. Suriye`den göçmen olarak geliyor, ona vatandaşlık veriyor. Neden? Onun parası var, oy. Bilgiye bir değer yok. Türk insanına değer yok.”

“İRAN`DA AMBARGOYA RAĞMEN ENFLASYON YÜZDE 50”

İran`da bin 500 ürünün üzerinde ambargo olduğunu hatırlatan öğrenci, “İlaçlar dahil ambargo var ama ekonomi böyle değil. Yani fiyatların artışı böyle değil. Meyve, sebze fiyatı daha uygun buradan. O kadar ambargoya rağmen enflasyon yüzde 50 düzeyinde. Burada hiçbir şey yok. Kendilerinin söylediği yüzde 75, hissettiğimiz yüzde 160. Bunun sorumlusu kim?” diye sordu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA