25 Mayıs 2026 Pazartesi

11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!   10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı  
 
     
   

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU`NDA ERDOĞAN`IN GEZİ`YLE İLGİLİ SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI. BEKAROĞLU: "BU LAFI CUMHURBAŞKANINA İADE EDİYORUM"


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi`nin görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın Gezi eylemlerine yönelik “Bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti; bunlar çürük, bunlar sürtük” sözleri nedeniyle tartışma yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Ben çocuklarımla, eşimle gittim. Bu lafı iade ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı`na” diye konuştu. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız 85 milyonun cumhurbaşkanı. Hakaret etmeye hakkınız yok. Hakaret ediyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2022 Çarşamba 16:31   Okunma : 829

ŞEYMA PAŞAYİĞİT

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi`nin görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın Gezi eylemlerine yönelik “Bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti; bunlar çürük, bunlar sürtük” sözleri nedeniyle tartışma yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Ben çocuklarımla, eşimle gittim. Bu lafı iade ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı`na” diye konuştu. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız 85 milyonun cumhurbaşkanı. Hakaret etmeye hakkınız yok. Hakaret ediyorsunuz” dedi.

AKP`nin geçen hafta TBMM Başkanlığı`na sunduğu “İstanbul Finans Merkezi (İFM) Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda başladı. New York, Londra, Tokyo, Dubai finans merkezleri gibi İstanbul`un da küresel bir finans merkezi olmasının amaçlandığı kanun teklifinde, İFM`nin tüm altyapı ve üstyapısının işletilmesi, yönetilmesi ile bölge sınırları içerisinde kalan bağımsız bölümlerin kiraya verilmesi iş ve işlemlerinin 20 yıl süre ile Türkiye Varlık Fonu tarafından bu amaçla kurulan bir anonim şirket tarafından yürütülmesi düzenleniyor. Teklifle İFM`de gerçekleştirilecek finansal hizmet ihracatı niteliğindeki faaliyet ve işlemlerle ilgili istisnalar getiriliyor. Katılımcı belgesi almış finansal kuruluşlar tarafından İFM`de gerçekleştirilen finansal hizmet ihracatı niteliğindeki faaliyetler kapsamında elde edilen kazançların yüzde 75`i kurumlar vergisinden istisna tutulması öngörülüyor.

“YATIRIM İÇİN HUKUK DEVLETİ VE EKONOMİK İSTİKRAR GEREKLİ”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, getirilecek istisnalarla yabancı yatırımcıların gelmesinin gerçekçi olmadığını ifade ederek, yatırım için hukuk devleti ve ekonomik istikrarın olması gerektiğini belirtti.

Türkiye`nin ekonomisine değinen Bekaroğlu, “Böyle bir ortamda ciddi risklerle karşı karşıyayız. Bir de buna jeopolitik riskler eklendi. Sayın Cumhurbaşkanı ‘terörle mücadele için çok gereklidir` diye güneyde sınır ötesi bir operasyona yani savaşa gireceğimizi ilan etti. Sadece PKK, PYD ile savaş anlamına gelmiyor bu, onlara karşı operasyon yapmak anlamına gelmiyor, herkes biliyor ki orada İran var, Amerika var, Rusya var, Suriye yönetimi var” dedi.

ÇOCUKLARIMLA EŞİMLE GİTTİM, BU LAFI İADE EDİYORUM”

Bekaroğlu, Erdoğan`ın partisinin geçen hafta grup toplantısındaki Gezi eylemlerine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın kullandığı sözü ‘S…` olarak ifade eden Bekaroğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı her şey normalmiş gibi buraya teklif getiriyor öbür taraftan bunlar yokmuş gibi her yerde bağırıyor çağırıyor, milletin yarısına ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuyor. S… diyeceği nitelendirmede bulunuyor. Kime? Milletin yarısına. Gezi gösterilerine, resmi rakamlara göre 4 milyon insan katıldı. Biz katıldık. Ben çocuklarımla, eşimle gittim. Bu lafı iade ediyorum Sayın Cumhurbaşkanına” dedi.

KOMİSYON BAŞKANI YILMAZ: HAKARET EDİYORSUNUZ

Bekaroğlu`nun konuşmasına müdahale eden Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız 85 milyonun cumhurbaşkanı. Hakaret etmeye hakkınız yok. Hakaret ediyorsunuz” dedi. Bekaroğlu ise “Ne diyorsun sayın başkan. Ben etmedim, o bize hakaret etti” yanıtı verdi.

Komisyonda, tansiyon yükselirken milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Yılmaz, Bekaroğlu`ndan sözlerini düzeltmesini istedi. Bekaroğlu ise görüşlerini yineledi. Gerilimin sürmesi üzerine toplantıya ara verildi. Aranın ardından oturumu açan Cevdet Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Bekaroğlu`nun ifadeleri oldu. Ben de müdahale etmek zorunda kaldım. İki husus var. Bir tanesi Türkiye savaşa girmiyor. Ülkesinin güvenliğini sağlamaya dönük operasyon yapıyor. Terör örgütleriyle savaş olmaz. Onlarla mücadele edilir. Diğer taraftan cumhurbaşkanımıza dönük hiçbir şekilde tasvip edemeyeceğimiz ifadeler kullanıldı. Belli dönemde kime söylediği belli olan hususu ‘milletin yarısına kullanılıyor` gibi anlatmanız hiç doğru değil. O dönemde Cumhurbaşkanımız ve ailesine yapılan hakaretleri de hepimiz hatırlıyoruz. Yapılan vandallık ve küfürleri de unutmadık. Bu ülkeye neler kaybettirdiğini de hatırlıyoruz. Meşru hükümeti antidemokratik şekilde devirmeye çalıştılar” diye konuştu.

“VATANDAŞLARA HAKARET ETME HAKKIMIZ YOKTUR, CUMHURBAŞKANININ HİÇ YOKTUR”

Yılmaz`a yanıt veren Bekaroğlu, şöyle konuştu:

“Ben Sayın Cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Siz ‘burada vandallar vardı, yıkıyorlardı, yakıyorlardı onlara dedi` diyorsunuz. Türkiye böyle anlamadı. Sayın Cumhurbaşkanı da bir kere daha o kelimeyi kullanmadı, sahiplenmedi. Bir insan herhangi bir sebepten dolayı hakaret edemez. Eğer orada vandallar vardı ise bunlar suçlu; bu suçlarla ilgili yakalanır, ceza alır. Türkiye vatandaşlarına hakaret etme hakkımız yoktur, cumhurbaşkanının hiç yoktur. Söylediğimi geri almıyorum. Hakaret etmiyorum. Ben oraya gittim, eşim ve çocuklarımla. Cumhurbaşkanının söylediğinden dolayı rencide oldum. Eğer bizim için söylemişse iade ediyorum.

Savaş meselesine gelince güneye bir operasyon var. Ben gerekli gereksizliği ile bir şey söylemedim. ‘Jeopolitik riskler var` dedim. Türkiye böyle bir operasyona giriyorsa, gidecek. Orada başka devletler var. Sıkıntılar olur. Bu anlamda söyledim. Savaş kelimesi suç mudur? Tamam sınır ötesi operasyon ismi o olsun. Ama orada başka devletle karşı karşıya gelme ihtimali ve savaş çıkma ihtimali var.”

YEGİN: CUMHURBAŞKANI GEZİ OLAYLARINI KORKUNÇ HALE GETİREN KİŞİLERİ KASTETTİ

Komisyon Üyesi ve AKP Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eylemlere katılan insanları kastetmediğini savundu. Yegin, “Gezi olaylarını korkunç bir hale getiren kişileri kastetmiştir. ‘Kamu binalarının, polis araçlarının, ambulansların, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların, parkların yakıldığı` demiştir. Sayın Bekaroğlu`nun buralara katılmadığına inanıyoruz” dedi.

Bekaroğlu, bunun üzerine “Bir ülkenin cumhurbaşkanını suç işleyen insanlara da hakaret edemez” yanıtını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA