21 Ocak 2026 Çarşamba

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

CHP`Lİ İLGEZDİ, “TÜRKİYE`NİN DERT HARİTASI`NI” GÜNCELLEDİ: “ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNUNUN AKP OLDUĞU BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2019`da hazırladığı ve 81 ilin dertlerini tek bir kitapta derlediği “Türkiye`nin Dert Haritası`nı” güncelledi. İlgezdi, “Veriler tek bir şeyi işaret ediyor. Ülkemizin en büyük sorununun AKP olduğu bir kez daha ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 10 Haziran 2022 Cuma 12:04   Okunma : 820

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2019`da hazırladığı ve 81 ilin dertlerini tek bir kitapta derlediği “Türkiye`nin Dert Haritası`nı” güncelledi. İlgezdi, “Veriler tek bir şeyi işaret ediyor. Ülkemizin en büyük sorununun AKP olduğu bir kez daha ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 81 ilde yaşanan sorunları “Türkiye`nin Dert Haritası” adlı bir kitapta toplandı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Adalet Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), CHP İl Başkanlıkları ve CHP`li Belediyelerin verileri kullanılarak hazırlanan kitapta, 81 ilin sorunları sıralandı.

“Türkiye`nin Dert Haritası” kitabında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun sunuş yazısı yer aldı. Türkiye`nin 81 ilinde yaşanan işsizlik, göç, kız çocuklarının evlilik yaşı, ilin suç sıralaması, terör ve asayiş sorunları başta olmak üzere birçok tespit yapıldı.

Akkuş İlgezdi; Türkiye geneli itibarıyla üretimin durduğuna, neredeyse bütün illerde çarpık kentleşme olduğuna, illerin hastane ve doktor sayılarına, şehir içi ulaşım durumuna, iş kazası ölümlerine, yaşanan elektrik sıkıntılarına, illerdeki kira fiyatlarına, öğrenci yurtlarının durumuna işaret edilen kitaba ilişkin “Türkiye`nin en büyük derdi AKP” başlıklı açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

“DERTLER DERYA OLUNCA 3. BASKIYA MECBUR KALDIK”

“Türkiye`nin Dert Haritası kitabını ilk olarak 2019`da çıkardık. Şimdi ise kitaptaki verileri son yıllara göre güncelleyerek üçüncü baskısını yaptık. Her ilimiz için ikişer sayfa ayırdık ve hap bilgi şeklinde illerin sıkıntılarını, kronikleşmiş sorunlarını bir kitapta topladık.

Diyarbakırlı bir vatandaşımız kitabı açıp baktığında doğum yapan çocuklar sıralamasında 4. Sırada olduklarını görecek, Kırşehirli bir vatandaşımız baktığında Çiçekdağı ve Boztepe yolunun kötü ve yetersizliğini bulacak, Hakkarili vatandaşımız da en az hasta yatağına sahip ilde yaşadığını ne yazık ki öğrenecek. Hiçbir sorunun es geçilmediği çok kapsamlı bir kitap ve tam da adına yakışır bir şekilde Türkiye`nin dertlerini gözler önüne seren bir kitap oldu. İsterdik ki yazacak hiçbir şey bulamayalım, isterdik ki Türkiye`nin Dert Haritası diye bir kitap hiç oluşmasın. Ancak derdimiz her geçen gün o kadar artıyor ki kitabı güncellemek zorunda kaldık ve üçüncü baskıya mecbur kaldık.”

“GÖRMEK İSTEMEDİKLERİ GERÇEKLERİ OKUYACAKLAR”

Türkiye`nin sorunlarının yok sayılmaması için bunların il il tespit edilmesi ve kayıtlara geçmesi gerekiyordu. Mevcut iktidar gittikleri her ilde şöyle duble yol yaptık böyle kara yolu yaptık, vatandaşın kafasına çay fırlattık derken ülkenin asıl problemlerini kaçırıyor. Veriler tek bir şeyi işaret ediyor. Ülkemizin en büyük sorununun AKP olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu kitabı başta AKP Genel Merkezi almalı ve tüm il teşkilatlarına yollamalıdır. Çünkü görmek istemedikleri gerçekleri okuyacaklar. Gerçeklerden ancak sandığa kadar kaçabilirler.”

Kitapta illere göre şu tespitlere yer verildi:

“Ankara: Cezaevine giren hükümlü sayısında 3., kız çocuğu evliliklerinde 8., doğum yapan çocuk sayısında 11., iş kazası sayısında 4., iş kazası ölümlerinde 2. sırada yer alıyor. Geçici koruma altındaki Suriyeliler yoğunlukta. Ankara`da 104 bin 47 kişi işsizlik ödeneğine başvurdu. Şehir içi trafik yoğunluğu, merkezdeki hastanelerin kapatılması…

İstanbul: Suriyeli sığınmacıların en yoğun yaşadığı il. Kız çocuğu evliliklerinde 3., doğum yapan çocuk sayısında 2., uyuşturucu suçlarında cezaevine giren hükümlü sayısında, dava sayısında, iş kazaları ve iş kazası ölümlerinde 1. sırada. Müsilaj ve deniz kirliliği sorunu var. İstanbul`da 460 bin 892 kayıtlı işsiz bulunmakta ve İstanbul işsizlikte Türkiye binincisi. Kiraların fahiş fiyatlarda artması, trafik yoğunluğu, depreme dayanıksız binalar, çevre ve yeşil alan tahribatı ise İstanbul`un dertlerinden sadece birkaçı.

İzmir: Geçici koruma altındaki Suriyelilerin yoğun olduğu üçüncü il İzmir oldu. İzmir`de kayıtlı 139 bin 38 işsiz bulunuyor.  İş kazalarında 2. Sırada yer alan İzmir, iş kazası ölümlerinde de 3. Sırada. Kız çocuklarının evliliklerinde ise İzmir 10. Sırada yer alırken, suça sürüklenen çocuklar bakımından ise 2. Sıradadır. Doğum yapan çocuk sayısında 7. Sıradaki İzmir`deki intihar ölümlerinde ciddi derecede artık gözlemlenmekte.

Bursa: Bursa 107 bin 997 kayıtlı işsizle 4. Sırada yer alırken, kız çocukları evliliklerinde 18. Sırada yer alıyor.  Doğum yapan çocuk sayısı bakımından 13. Sıradaki Bursa, suça sürüklenen çocuk sayılarında 4. Sırada. Uyuşturucu suçlarında 6. Sırada, cezaevine giren hükümlü sayıları bakımından 5. Sırada, iş kazalarında 5. Sırada, iş kazası ölümlerinde 4. Sırada ve Suriyelilerin en yoğun yaşadığı iller sıralamasında ise 10. Sıradadır.

Antalya: 101 bin 106 kayıtlı işsizle 5. Sırada yer alan Antalya, cezaevine giren hükümlü sayısı bakımından 4. Sırada yer alıyor.  Doğum yapan çocuk sayısında 17. Sırada yer alırken, suça sürüklenen çocuklarda 6. Sırada bulunuyor. Antalya iş kazalarında 6. Sırada, iş kazası ölümlerinde 8. Sırada, uyuşturucu kullanımında 5. Sırada bulunurken hayvancılık ve tarımda teşvik azlığı, tarım alanlarının imara açılması, işçe suyu yetersizliği, tarihi yapıların korunmaması gibi dertlere de sahip.

Aydın: İntihar sonucu ölümlerde 1. sırada yer alması.

Diyarbakır: Doğum yapan çocuk sayısında 4. sırada.

Gaziantep: Geçici koruma altındaki Suriyelilerin yoğun olduğu 3. il olması. Nikahsız evliliklerin yaygınlaşması. Kız çocuğu evliliklerinde ilk sırada yer alması. Doğum yapan çocuk sayısında 3. sırada yer alması.

Hatay: Geçici koruma altındaki Suriyelilerin yoğun olduğu 2. il. Kız çocuğu evliliklerinde 4., doğum yapan çocuk sayısında 8. sırada

Şanlıurfa: Geçici koruma altındaki Suriyelilerin yoğun olduğu 4. il. Doğum yapan çocuk sayısında 1. kız çocuğu evliliklerinde 2. sırada

Kilis: Geçici koruma altındaki Suriyelilerin yoğun olduğu 1. il olması.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA