19 Nisan 2024 Cuma

12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

Mersinde 1Mayıs Coşkusu.


Binlerce Mersinli 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında OHAL’e, iş cinayetlerine, savaşa, sömürüye, güvencesizliğe, iktidarın emek düşmanı politikalarına, grev yasaklarına karşı taleplerini dile getirmek için meydanları doldurdu.

 

Tarih : 2 Mayıs 2018 Çarşamba 10:05   Okunma : 1321

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda toplanan  yurttaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş süresince  yurttaşlar sloganlar attı, marşlar söyledi. Yurttaşlar 'Hayır daha bitmedi yeni başlıyor’ diyerek 24 Haziran seçimlerine de gönderme yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yurttaşlara ilk konuşmayı 1 Mayıs Tertip Komitesi adına DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı. Taleplerini haykırmak için alanları doldurduklarını ifade eden Göksoy “OHAL bir yönetim biçimine dönüşüyor. İşçi sınıfının birlik, mücadele, dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı AKP hükümeti OHAL yasaları ile emekçilerin haklarına, özgürlüklerine, demokrasiye bir saldırı altında kutluyoruz. AKP hükümeti ülkeyi OHAL ve KHK’ler ile demokrasiye hiçe sayarak bir cendereye sokuyor. Toplumda daha fazla işsizlik, yoksulluk süreklileştiriliyor. Uzun süredir taşeronda çalışan işçilerin kadro vereceğini söyleyen AKP hükümeti, işçilere kadro vermek yerine şirket belediye işçisi yaptı. Belediye şirket işçisi yaparken, şirket işçileri alırken güvenlik soruşturması bahanesiyle binlerce işçiyi işinden etti. Akdeniz Belediyesi’nde atılan Ali Aras arkadaşımızın şahsında bütün yaşamını yitiren işçileri de buradan selamlıyoruz” ifadeleri kullandı.

 

Türk-İş adına konuşan Tümtis Mersin Şube Başkanı Savaş Gürkan “İşten atmalara karşı, grev yasaklarına karşı, zamanlara karşı dün olduğu gibi bugün de hep birlikte mücadele edeceğiz. Gündüzleri işsiz kalınmadığı, geceleri aç yatılmadığı, demokratik, bağımsız, laik bir Türkiye’yi işçiler, emekçiler ve onların dostları olarak hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

KESK şubeler platform adına KESK Mersin dönem sözcüsü Yusuf Kaya “AKP iktidar hayatın her alanında olduğu gibi, biz kamu emekçilerini açlığı, işsizliğe, yoksulluğa mahkum etmek istiyor. Kısacası bu iktidar emeğe düşman, çalışana düşman, kadına düşman, bilim insanına düşman, kendinden olmayan herkese düşman. İşte buradayız, biz daha güçlüğüz. AKP iktidarını, tek adam diktatörlüğünü, haziranda hep beraber süpürecek miyiz arkadaşlar. Daha güzel günlere uyanmak üzere KESK adına hepinize teşekküre diyorum arkadaşlar” dedi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı sanatçı Hüseyin Turan’ın konseriyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, 1 mayıs işçi ve emekçi bayramı, ohal, disk, genel iş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA