6 Kasım 2025 Perşembe

15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR  
 
     
   

AKDENİZ’DE BİR İLK DAHA: BİLİM ŞENLİĞİ VE ROBOT YARIŞMASI


Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mersin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde düzenlenen Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, büyük bir ilgi ve yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Tarih : 15 Haziran 2022 Çarşamba 21:01   Okunma : 445

Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mersin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde düzenlenen Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, büyük bir ilgi ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Mersin Millet Bahçesi sahil bölümünde organize edilen etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, bürokratlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıile başladı.

“Akdeniz’e 6 yeni okul yapılacak”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, programda yaptığı konuşmada, başta eğitim alanı olmak üzere Akdeniz ilçesinde yaşamın her alanında büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştiğinin altını çizdi. Kaymakam Pamuk; “Eğitim’de hepimizi sevindiren, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Her şeyden önce ilçemizde okullarımızın fiziki altyapılarının iyileştirilmesi konusunda ciddi bir atılım içindeyiz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinde Akdeniz Belediyemizin çok önemli katkıları oldu. Kısa sürede 6 okulumuzu yık-yap yöntemiyle sıfırdan yeniden inşa edilecek. Ayrıca 3 yeni anaokulu yapılacak. Yine yapımı devam eden okullarımız var” dedi.

“Gençlerimiz, artık robotik kodlama öğreniyor, robotlar yapıyor”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da konuşmasında, Akdeniz’de ilk kez organize edilen etkinliği; Mersinlilere kazandırılan Millet Bahçesi’nde düzenliyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Birkaç yıl önce sokak olayları, araçların taşlanması ve biber gazları ile gündeme gelen Akdeniz’de, bugün artık barışın, huzurun ve kardeşliğin hâkim olduğunu vurgulayan Başkan Gültak; “Bugün gençlerimiz robotik kodlama öğreniyor, robotlar yapıp yarışmalara katılıyor.

Akdeniz’de robotik kodlama sınıflarının sayısı da her geçen gün artıyor. Akdeniz ilçesi, artık terör olayları veya uyuşturucu ile anılmıyor. Çünkü seçilir seçilmez ilkokuldan üniversiteye kadar çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınların eğitimi ve meslek kazanıp geleceğe güvenle bakabilmeleri için projeler hayata kattık. Akdeniz, kentsel dönüşümle, millet bahçesi ile spor tesisleri ve gençlik merkezleri ile değişiyor, değişmeye devam edecek” diye konuştu. Akdeniz’e ilk kez bir Bilim Merkezi kazandıracaklarını da kaydeden Başkan Gültak, merkezin açılışını Eylül ayı içinde yapmayı planladıklarını belirtti.

“Akdeniz’de 16 robotik kodlama sınıfı var”

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek de konuşmasında, Akdeniz’de 62 bin öğrenciye 4 bin öğretmenle hizmet verdiklerini belirterek; “Eğitimin her boyutunda olduğu gibi, gelişen dünya şartlarına göre bilimsel alanda da ne yapabileceğimize kafa yormaktayız. Bu anlamda 2020 yılında ‘Türkiye’nin Geleceğinde Biz de Varız’ adında proje hazırlayıp Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunduk. Ajans, projemizi takdire değer bularak 10 okulumuza robotik kodlama atölyesi kurulmasına destek verdi. Ayrıca 3’ü Bakanlığımızdan olmak üzere ilaveten artı 3 olmak üzere Akdeniz ilçemizde 16 robotik kodlama atölyesi, okullarımızda öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur” diye konuştu. Şimşek, okullara sağlanan katkıların yanı sıra, öğrencilere sağlanan ücretsiz kurs ve eğitim desteklerinden den dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’a da teşekkür etti.

Bilim Şenliği sergisi büyük ilgi çekti

Konuşmaların ardından Bilim Şenliği Sergisi’nin açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi. Protokol üyeleri, öğretmenler ve veliler, hazırlanan stantları gezerek öğrencilerin hayata geçirdiği, yaşamı kolaylaştıran birbirinden farklı alanlarda geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler aldı.

Robot yarışmasında dereceye giren takımlar ödüllerini aldı

Etkinlik kapsamında robot yarışması da düzenlenirken Akdeniz ilçe sınırları içinde bulunan 9 ortaokul ve 4 liseden öğrencilerin 2 kategoride mücadele ettiği yarışmalar büyük ilgi çekti. Takım halinde gerçekleşen robot yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül ve kupaları, protokol üyelerince takdim edildi. Akdeniz ilçesinde ilk kez düzenlenen Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekmesiyle sona erdi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA