25 Nisan 2024 Perşembe

23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:08   İZMİR`DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI... TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR. SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    13:13   CHP, SAĞLIKLA İLGİLİ TORBA YASANIN İPTALİ İÇİN AYM`YE DAVA AÇTI: “BAZI ŞİRKETLERİN KARLARINI MAKSİMİZE ETMEK İÇİN TBMM ÇALIŞTIRILIRSA CHP BUNLARIN İPTALİ İÇİN AYM`YE GELMEYE DEVAM EDECEK”   12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:46   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI  
 
     
   

Eski İl Başkanı Necat Çakır Milletvekili Adayı


Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Örgütü’nün tecrübeli isimlerinden olan eski il başkanı Yeminli Mali Müşavir Necat Çakır, milletvekili adaylık başvurusunu yaptı.

 

Tarih : 9 Mayıs 2018 Çarşamba 10:42   Okunma : 1268

Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandıra Gençlik Kolları’yla adım atan Necat Çakır, 1992 yılından bu yana önemli görevler üstlenerek CHP’de siyaset yapmaya devam etti. Adaylık başvurusu sonrasında konuşan Çakır, “Benim politika anlayışımda ‘halka rağmen’ olan hiçbir şey yoktur. Ülkem için, Kocaeli için benimde söyleyeceklerim, hayallerim var. Bunları söylemek, bunları gerçekleştirmek için yola çıktım ifadelerini kullandı.

ADAYIM ÇÜNKÜ…

Başvurusunun ardından “Adayım çünkü” diyerek söze başlayan Çakır, “Her yurttaş gibi bende vatanımı milletimi seviyorum ve her yurttaş gibi bende vatanıma milletime hizmet etmek istiyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve ilimizin  sorunlarını yaşayan birisi olarak çok iyi biliyorum. Bu sorunların çözümlenmesine bende katkı koymak istiyorum.

Tarımla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak  Kandıra’nın Döngelli Köyünde doğdum. Köyümle bağlarımı hiç koparmadığım gibi yakın zamana kadar çiftçilik ve hayvancılık yaptım. Bu nedenle,  sorunları yaşayan birisi olarak köylünün sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bu sorunların giderilmesi ve çözüm önerileri sunmak için mecliste görev almak istiyorum.

Öğrencilik yıllarımda, inşaatlarda vePetkim Petrokimya tesislerinde işçi olarak çalışan biri olarak işçinin sorunlarını; Muhasebeci Mali Müşavir olarak esnafın ve tüccarın, Yeminli Mali Müşavir olarak sanayicinin ve yatırımcının sorunlarını çok iyi biliyorum.

Ben CHP üyesi ve delegesi olan bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Çocukluğumda rahmetli babamın cebindeki, rahmetli Turan Güneş ve Nihat Erim’in delegelere göndermiş olduğu mektupları okuyarak büyüdüm. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik kollarında afiş asarak, Karaoğlan yazarak  başladığım siyasette; ilçe delegesi, il delegesi, ilçe başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği ve  il başkanlığı yaptım.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1992 de yeniden açıldığı dönemde Kocaeli’nde örgütlenme çalışmalarında bulundum.

1994 yılı yerel seçimlerinde İzmit Bekirpaşa Belediyesi Başkan adayı oldum. “Görev istenmez verilir” denilmişti. 1999 yılı Yerel Seçimlerinde İzmit Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi , Bekirpaşa Belediye Başkan Vekilliği ve komisyon başkanlıkları;  2004 yılı seçimlerinde iseKocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundum. Bu nedenlesiyasi deneyimlerimin ve birikimlerimin yeterli olduğuna inanıyorum.

Birçok sivil toplum örgütünde yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum.

 Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulunda yirmi yılTürk Vergi Sistemi ve Muhasebe derslerini okuttum. Bu nedenle eğitimin ve öğrencilerin sıkıntıları biliyorum.

Amacım; bu birikimlerimi, deneyim ve tecrübelerimi ülkemin, milletimin ve ilimizin hizmetine sunmaktır.

Benim politika anlayışımda ‘halka rağmen’ olan hiçbir şey yoktur.  Yapacaklarım ve söylemlerim bu ülkenin çocukları, gençleri,  anaları, sıkıntıları bir türlü giderilemeyen köylüsü, dar gelirli işçisi, memuru, esnafı ve sanayicisi için olacaktır.

Bugün ülkemizin bütün kesimlerinin çeşitli sıkıntıları vardır. Bu sıkıntılar her kesimde farklı olsa da, temel hak ve özgürlükler noktasında hemen herkes hemfikirdir.

Dürüstlük benim hayat felsefemdir. Ülkem için, Kocaeli için benimde söyleyeceklerim, hayallerim var. Bunları söylemek, bunları gerçekleştirmek için yola çıktım.  Ben,  Atatürk’ün devrimlerine ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlıyım ve asla ödün vermem.

Ben; meclis çatısı altında koltuğunu doldurabilen, ülkemin ve Kocaeli’nin sorunlarını meclis kürsüsünde seslendiren, önergeler hazırlayan,  sunan, sorgulayan, halkın meselelerini konuşan, sorunları tartışan, toplumun her kesimi ile kucaklaşan, partimin politikalarını anlatan, dinleyen, halkın içinde ve sokaklarda siyaset üreten, Cumhuriyet Halk Partisi’nin nasıl bir Türkiye istediğini anlatanmilletvekili olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

NECAT ÇAKIR KİMDİR?

Tarımla uğraşan bir ailenin beş çocuğunun en büyüğü olarak 1955 yılında Kandıra'da doğdum. İlkokulu Döngelli Köyü İlkokulu’nda, ortaokulu Kandıra Ortaokulu’nda, liseyi İzmit Ticaret Lisesi’nde okudum. Bir süre Petkim Petro Kimya tesislerinde işçi olarak çalıştım ve bu dönemde üniversite sınavlarına girdim ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Kütahya Yönetim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldum. 1978 yılından bu yana adıma kayıtlı mali müşavirlik büromda hizmet veriyorum.

Sınavlarını kazanarak 1996 yılında Yeminli Mali Müşavir; 2013 yılında Bağımsız Denetçi oldum ve halen Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak çalışıyorum. İki dönem Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda Yönetin Kurulu Üyesi ve Oda Sekreteri, iki dönem Kocaelispor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcısı, Mali Asbaşkan, altı yıl Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi Koruma Derneği’nde ve diğer çeşitli derneklerde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum.

1997-2017 yılları arasında, Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak, Türk Vergi Sistemi ve Genel Muhasebe derslerini verdim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

SİYASİ YAŞAMI

1980 öncesi CHP Kandıra gençlik kollarında çalıştım. Demokratik Sol Parti’nin Kocaeli örgütlenme çalışmalarında bulundum. 1989 yılında yapılan ilçe seçimlerinde İzmit ilçe başkanı seçildim. 1992 yılında CHP'nin yeniden açılmasının ardından DSP'den istifa ederek CHP'ye geçtim ve Erol Köse başkanlığında yürütülen örgütlenme çalışmalarında bulundum. 1994 yerel seçimlerinde, CHP'nin İzmit Bekirpaşa Belediye Başkan adayı oldum.

1999 yılında yapılan yerel seçimlerinde İzmit Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçildim. BekirpaşaBelediyesi’nde  Başkan Vekilliği, İzmit Büyükşehir Belediyesi ve  Bekirpaşa Belediyesi’nde Komisyon Başkanlıkları yaptım.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildim.

2005 yılında yapılan İl Başkanlığı seçimlerinde Yönetim Kurulu Üyesi seçildim. 2006-2007 döneminde CHP Kocaeli il başkanlığı yaptım.

Paylaş :
Etiketler :  chp, kocaeli il aşkanlığı, yeminli mali müşavir.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA