8 Temmuz 2025 Salı

15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR   10:39   MESKİ, AYDıNCıK İLÇESININ İÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILIYOR   10:34   EKREM İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: “HAYALINIZDEKI TÜRKIYE’YI HEP BIRLIKTE INŞA EDECEĞIZ”   09:33    AKDENIZ’IN GURURU HATIP EMLEK, KICK BOKS’TA DÜNYA ŞAMPIYONASı’NA GIDIYOR   09:31   CHP’DEN ERKEN SEÇIM STRATEJISI: “ARA SEÇIM MASADA   09:30   BÜYÜKŞEHIR’IN PARK VE BAHÇELER EKIPLERI KENTI YAZA HAZıRLADı    16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı  
 
     
   

Mersinliler İftar Sofrasında Buluştu


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin birinci günü Ulu Cami Meydanı’nda ilk iftarın açılması ile başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da ilk iftarını vatandaşlarla birlikte Ulu Cami Meydanı’nda yaptı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2018 Perşembe 10:32   Okunma : 1449

Akdeniz İlçesi Ulu Cami Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, MHP Mersin İl Başkan Vekili Çağrı Ünel, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Berrin Altıntaş, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ahmet Gencay, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Mersin Milletvekili Aday Adayları, il yöneticileri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Kurulan iftar sofralarında vatandaşlar dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Grup Rahmet iftar öncesi ve sonrasında ilahilerini seslendirirken, semazenler de gösteri yaptı.

“Rabbim’in adaleti her şeyin üstündedir”

Açılan oruçların ardından yaptığı konuşmasında İsrail’in Kudüs’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınayan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle Rabbim hepimizin oruçlarını kabul etsin. Ramazanınız mübarek olsun. İnşallah bu Ramazan ve her Ramazan tutuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler insanlığın felahına vesile olur. Bugün dünyanın birçok yerinde insanlar mezalim altında inim inim inliyor. Dualarımızla inşallah bu mezalimlerin son bulması da gerçekleşir. Özellikle 2 gündür Kudüs ve çevresinde Müslümanlara yapılan o zulüm, o katliam kesinlikle insanım diyen hiç kimsenin kabul edemeyeceği olaylardır. Mini mini yavruların biber gazıyla zehirlenmesi, küçücük çocukların kurşuna dizilmesi, 60 küsur insanın hayatını kaybetmesi bir insanlık dramıdır, bir insanlık suçudur. Elbette dünyada emperyalist güçlerin desteklediği İsrail, belki kısa sürede hak ettiği karşılığı bulamayabilir. Ama biz inanıyoruz ki Rabbim ’in adaleti her şeyin üstündedir. İnşallah bu zalimliği, bu zulmü yapanlar hak ettiği cezaya bu dünyada olmazsa, indallahta mutlaka çarptırılacaktır” dedi.

Mersinlilerle birlikte orucunu açmaktan dolayı büyük huzur duyduğunu dile getiren Başkan Kocamaz,“Ben Mersinimizde sizlerle beraber böyle güzel sofralarda buluşuyor olmaktan, gönüllerimizi, ellerimizi birleştiriyor olmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Aramıza sokulmak istenen fitne ve fesatçılara fırsat vermesin. Birbirimizi sevmede, saymada inşallah bu sofralar bir vesile olsun. Hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyorum, hayırlı akşamlar diliyorum. İftarlarınız ve oruçlarınız kabul olsun”şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, iftar, burhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA