19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

RİZE`DE ÇAY ÜRETİCİLERİNİN TEPKİSİ SÜRÜYOR: "EMPERYALİSTLERİN UŞAKLARINI KARADENİZ`DE BOĞACAĞIZ"


Çay üreticilerinin, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı`nın AKP`li 80 milletvekilinin imzasıyla TBMM`ye sunduğu çay kanunu teklifine tepkisi devam ediyor. Çay üreticileri ve sivil toplum kuruluşları bugün Rize`nin Fındıklı ilçesinde eylem yaptı. Çay üreticisi Mehmet Mavore, "Ayşe hala, Pishala`daki Hüseyin Dayı, Yaylacılar`daki Ahmet Dayı size söylüyorum. Ben tarladan bardağa kadar her alanda birinci sınıf değilse de beşinci sınıf bir elemanım. Biz daha önce babam, dedem, anneannem emperyalizmin uşaklarını yüz sene önce Ege`de boğduk. Şimdi bu uşakları Karadeniz`de boğmaya hazırız" dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 18:40   Okunma : 332

GENÇAĞA KARAFAZLI

Çay üreticilerinin, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı`nın AKP`li 80 milletvekilinin imzasıyla TBMM`ye sunduğu çay kanunu teklifine tepkisi devam ediyor. Çay üreticileri ve sivil toplum kuruluşları bugün Rize`nin Fındıklı ilçesinde eylem yaptı. Çay üreticisi Mehmet Mavore, "Ayşe hala, Pishala`daki Hüseyin Dayı, Yaylacılar`daki Ahmet Dayı size söylüyorum. Ben tarladan bardağa kadar her alanda birinci sınıf değilse de beşinci sınıf bir elemanım. Biz daha önce babam, dedem, anneannem emperyalizmin uşaklarını yüz sene önce Ege`de boğduk. Şimdi bu uşakları Karadeniz`de boğmaya hazırız" dedi.

AKP`nin Meclis`e sunduğu yasa teklifine karşı bugün de Rize`nin Fındıklı ilçesinde bir araya gelen çay üreticileri protesto eylemi yaptı. Üreticiler; "Çay kanunu tasarısı geri çekilsin" pankartı açan çay üreticileri "ÇAYKUR halkındır tasfiye edilemez", "Sözleşmeli tarım köleliktir", "Çayda kota ve kontenjan dayatmalarına son verilsin", "Çay politikalarına belirleyici işçi ve üretici olmalıdır" yazılı dövizleri taşıdı, "ÇAYKUR halkındır satılamaz” sloganları attı. Çay üreticilerinin eylemine DİSK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, siyasi partilerin temsilcileri ile bazı STK ve meslek örgütleri ile çay üreticileri katıldı. 

"GELECEĞİMİZE VE ÇAYIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Çay üreticileri inisiyatifi adına konuşan Osman Kurt, şunları söyledi:

"Bu kanun sadece 210 bin çay üreticisini değil çay üretiminde çalışan binlerce işçinin de geleceğini karartıyor. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan çay bir avuç özel sektör sahibinin eline bırakılıyor. Çay fabrikalarını da çay arazilerini de haraç mezat satmaya çalışıyorlar. Sözleşmeli tarım politikalarıyla bir bölümümüzü kendi topraklarımızda işçi olarak çalıştırmayı, bir bölümümüzü de toprağına el koymayı hesaplıyorlar. Çay üreticisi, işçisi, esnafı, genci, kadınıyla çaydaki taleplerimizi yönetenlerimize yüksek sesle iletmeliyiz. Hazırlanan çay kanunu tasarısı bizleri değil çay fabrikası sahiplerini temsil etmektedir. Çay kanunu tüm taraflar; çay üreticileri, sendikalar, ÇAYKUR ve özel sektör işçileri, ziraat odası, üniversiteler, siyasi partiler, oda ve meslek örgütlerini, işçileri, yöre halkını koruyan bir amaçla gündeme getirilmeli ve mecliste bulunan partilerin anlaşmalarıyla çıkarılmalıdır. Bunun dışında yapılacak her değişim ne çay üreticilerini ne çay çalışanını ne de yöre halkının çıkarına olmaz. ÇAYKUR altındır satılamaz.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA ÇAY ÜRETİCİSİNİ ÖZEL SEKTÖRLE BERABER BİTİRME KANUNUDUR”

AKP hazırladığı çay kanunu teklifini tanımadığını ifade eden çay üreticisi ve Gıda İş Sendikası Bölge Başkanı Ramazan Sarıoğlu, "Bu hazırlanan kanun teklifi kapalı kapılar ardında çay üreticisini özel sektörle beraber bitirme kanunudur. Biz Gıda-İş olarak böyle bir kanunu tanımıyoruz. Çay üreticisini, çay emekçisini, ÇAYKUR çalışanını koruyacak bir kanun bekliyoruz" dedi.

"KAMU KURUMLARI HARAÇ MEZAT SATILDI"

DİSK Gıda-İş Başkanı Seyit Aslan konuşmasında şunları söyledi:

"Ne yazık ki 20 yıldan fazladır iktidarda olanlar çeşitli vesilelerle çok fazla yasa çıkardılar. Ve bugün Çay Kanunu`nda yapmak istedikleri yasayı görmek için uzaklara gitmeye gerek yok. 2001 krizinde 15 günde 15 yasa çıkarıldı IMF`nin direktifleriyle ve o tarihte Türkiye`nin ayakta kalmış bütün kamu kurumları hepsi haraç mezat satışa çıkarıldı, iflas ettirildi, arsaları yok pahasına büyük şirketlere, büyük tekellere satıldı."

"EMPERYALİSTLERİN UŞAKLARINI KARADENİZ`DE BOĞACAĞIZ"

Çay üreticisi Mehmet Mavore, "Ayşe hala, Pishala`daki Hüseyin Dayı, Yaylacılar`daki Ahmet Dayı size söylüyorum. Ben tarladan bardağa kadar her alanda birinci sınıf değilse de beşinci sınıf bir elemanım. Biz daha önce babam, dedem, anneannem emperyalizmin uşaklarını yüz sene önce Ege`de boğduk. Şimdi bu uşakları Karadeniz`de boğmaya hazırız" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA