4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

ANKARA`DA GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA KARŞI YAPILMAK İSTENEN AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ: İKİ GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI


Diyarbakır`da 16 gazetecinin tutuklanması karşısında, Ankara`da gazetecilerin yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi, iki gazeteci gözaltına alındı. DİSK Basın-İş Bölge Temsilcisi Turgut Dedeoğlu, “Bugün 1900`lü yıllardan 2000`li yıllara geldik, değişen bir şeyin olmadığını devlet gözünde görmüş oluyoruz” dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2022 Salı 16:45   Okunma : 759

Diyarbakır`da 16 gazetecinin tutuklanması karşısında, Ankara`da gazetecilerin yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi, iki gazeteci gözaltına alındı. DİSK Basın-İş Bölge Temsilcisi Turgut Dedeoğlu, “Bugün 1900`lü yıllardan 2000`li yıllara geldik, değişen bir şeyin olmadığını devlet gözünde görmüş oluyoruz” dedi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu; 16 gazetecinin Diyarbakır`da 8 Haziran`da gözaltına alınıp, 16 Haziran`da tutuklanması karşısında Ankara Ulus Meydanı`nda açıklama yapmak istedi. Gazetecilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

DİSK Basın-İş, gazetecilerin gözaltına alınma anına ilişkin görüntüleri, sosyal medya hesabında paylaştı.

Ulus`ta yapılmasına izin verilmeyen açıklama, DİSK Basın İş Bölge Temsilciliği`nde yapıldı. Buradaki açıklamaya, gazetecilerin yanı sıra; HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan katıldı.

DİSK Basın-İş Bölge Temsilcisi Turgut Dedeoğlu şunları söyledi:

“25 yıl önce Özgür Ülke Gazetesi, bombalandığında ertesi günü bir başlıkla çıkmıştı: ‘Bu ateş sizi de yakar` diye. Bugün, 1900`lü yıllardan 2000`li yıllara geldik ama değişen hiçbir şey olmadığını devlet gözünde, görmüş oluyoruz. Açıklama yapacaktık. Bunun için izin almaya gerek yok. Çünkü anayasal hakkımız. Bütün vatandaşların anayasal hakkı. Biz yine de Valiliğe bir ön yazı yazarak, buradaki güvenliğin sağlanması amacıyla bir izin yazısı gönderdik. Ama ona bir cevap alamadık. Alana geldiğimizde, gazeteci arkadaşlarımızın uzaklaştırılmaya çalışıldığını gördük. Darp edilen gazeteci arkadaşlarımız oldu. Gözaltına alınan gazeteci arkadaşlarımız oldu. Gazetecilik suç değildir. Gazeteciliğin milliyetçiliği olmaz, milleti de olmaz. Kürt gazeteci, Türk gazeteci diye bir gazeteci tanımı yoktur. Gazetecilik gazeteciliktir. Gazetecilik yapmak da suç değildir.”

Gazeteci Hüseyin Aykol ise şöyle konuştu:

“Son 33 yıldır, ‘özgür basın geleneği” dediğimiz gazeteleri çıkarıyoruz. Haber ajanslarımız oldu, televizyon yayınlarımız var. Bu 33 yılda gerçekten büyük bedeller ödedik, buraya kadar gelebilmek için. 1990`lı yıllar kadar arkadaşlarımız belki öldürülmüyor ama, böylesine gözaltına alınıyor, tutuklanıyorlar. Kimileri sürgüne gitmek zorunda kalıyor. Ona rağmen bizler gazetecilik yapmaya devam ediyoruz. Çünkü biz, halkın haber alma ihtiyacının farkındayız. Bizim yaptığımız haberleri başka gazetelerde, radyo ya da televizyonlarda ya okuyamıyorsunuz ya da çarpıtılarak yazılıyor. O nedenle biz, büyük bedeller ödeyerek bu günlere geldik. 52 şehidimiz var. İnsan her birini hatırladıkça kendini zor tutuyor. Ona rağmen biz buralara kadar geldik. Bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu halkın böylesine özgür ve gerçek haberlere ihtiyacı var. Bu iktidardan kurtulabilirsek bugün bize saldıran polisler de mutlaka mahkeme önünde hesap vereceklerdir. Biz haber yapmaya devam edeceğiz.”

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise, gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaparak, şunları belirtti:

“İki basın emekçisi şu an gözaltında. Ankara polisinin bu bitmek bilmeyen şiddetini, bir kez daha kınıyoruz. Asla kabul etmiyoruz. Ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bugün Türkiye`de istibdat rejimi inşa ediliyor. Ve inşa edilirken en fazla baskıyı basına yaptıklarını biliyoruz. Oluşturmuş oldukları havuz medyayla bu rejimi inşa etmeyi planlarken, zaten ilk el attıkları medya oldu, bir havuz medya oluşturdular. Bunun için halkın kaynaklarını, Ziraat Bankası kaynaklarını buna seferber ettiler. Ve onlar böyle biat eden, kendi politikalarını tek gözle yayınlayan basın istiyorlar. Ama özgür basın emekçileri; topluma, vicdana karşı hissettikleri sorumlulukla toplumun vicdanına seslendiler. Toplumun sesi, kulağı, gözü, kalbi ve beyni oldular. Bizler kendilerine bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Özgür basın bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Toplumun onurudur, gururudur. Özgür basın üzerindeki baskılar bitene dek onlarla hak mücadelemiz ve dayanışmamız devam edecek.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA