6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

SÜPER LİG`DEN DÜŞEN ALTAY`DA HESAP TARTIŞMASI… YENİ YÖNETİM: “BORÇLAR AÇIKLANANDAN ÇOK FAZLA”


Bu mayıs ayında kapanan 2021-2022 futbol sezonunda, 18 yıl aradan sonra mücadele ettiği Süper Lig`den düşen İzmir takımı Altay`da “hesap krizi” yaşanıyor. Daha önce düzenlenen tartışmalı genel kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak, kulübün borçlarıyla ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu, kulübün borçlarının genel kurulda açıklanandan çok daha fazla olduğunu ancak eski denetleme kurulu üyelerinin yetkisiz bir şekilde şifre koyarak muhasebe sistemini kilitlediğini, girmelerine izin vermediğini öne sürdü.

 

Tarih : 10 Temmuz 2022 Pazar 18:07   Okunma : 994

Bu mayıs ayında kapanan 2021-2022 futbol sezonunda, 18 yıl aradan sonra mücadele ettiği Süper Lig`den düşen İzmir takımı Altay`da “hesap krizi” yaşanıyor. Daha önce düzenlenen tartışmalı genel kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak, kulübün borçlarıyla ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu, kulübün borçlarının genel kurulda açıklanandan çok daha fazla olduğunu ancak eski denetleme kurulu üyelerinin yetkisiz bir şekilde şifre koyarak muhasebe sistemini kilitlediğini, girmelerine izin vermediğini öne sürdü.

Kulübün resmi internet sitesinden bugün yazılı bir açıklama yapan Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu, 20 Mayıs 2022 tarihli olağanüstü genel kurulda seçilip 3 gün sonra görev dağılımı yaparak çalışmalara başladıklarını anımsattı.

"GERÇEK BORÇ YÜKÜ DAHA FAZLA"

Açıklamada, şöyle denildi:

"108 yıllık kulübümüzün varlığını teminat altına almak amacıyla kurumsallaşmayı, idari/mali disiplini, gündelik değil planlı çalışmayı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapı oluşturulmasını hedefleyen çalışmalarımızın en önemlilerinden birisi, mevcut mali durumun tam ve sağlıklı olarak ortaya konması olmuştur. Titizlikle yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında kulübümüzün muhasebe kayıtları incelendiğinde; kulübümüze tebliğ edilmiş FİFA cezaları, stat kira giderleri, hukuki danışmanlık hizmetleri, çeşitli sporcu alacakları vb. tahakkuk etmiş çeşitli borçların muhasebe kayıtlarının bulunmadığı, döviz bazlı çeşitli borçların güncel kur değerlemelerinin yapılmadığı ve kulübümüzün gerçek borç yükünün genel kurulumuzda paylaşılan miktardan daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Halen muhasebe kayıtlarımızda bulunmayan yeni `eski alacaklar` ile karşılaşılmakta ve kayıtlarımızda düzeltmeler yapılması zorunluluğu doğmaktadır."

"YETKİSİZ ŞEKİLDE MUHASEBE SİSTEMİNİ KİLİTLEDİLER"

Hesaplardaki bu tutarsızlık nedeniyle geçmiş dönem denetleme kurulu üyelerinden görüş istendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belirtilen nedenlerle, ilgili geçmiş dönem denetleme kurulunun da görüşlerini alma ihtiyacı doğmuş, yönetim kurulumuz ve bir önceki dönem (28.06.2021-28.04.2022) denetleme kurulu üyelerinin yanı sıra ilgili kulüp personelinin de katılacağı bir toplantı talep edilmiştir. Ancak, Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu`nun toplantı ve görüş alışverişinde bulunma çağrısı eski dönem denetleme kurulu üyelerinden karşılık bulmadığı gibi, 14 Haziran 2022 tarihinde kulübümüzün muhasebe sistemine yetkisiz biçimde müdahale edilmiş ve yapılan çalışmalar engellenmiştir. Yapılan incelemede; kulübümüzün muhasebe sisteminin, bir önceki dönem denetleme kurulu üyelerinin sahipliği ve kontrolü altında olduğu, bu sahiplik kullanılarak 26.04.2022 tarihi ve öncesine kilit konarak yetkisiz ve yasal olmayan müdahalede bulunulduğu, kulübümüz muhasebe müdürünün sistemde yalnızca “kullanıcı” olduğu, yetkisiz 3. kişilerin sisteme erişim sağlayabildiği ve “admin” olarak tüm yetkilere sahip olduğu büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle görülmüştür."

"TÜM HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu, eski denetim kurulu üyelerine şu çağrıyı yaptı:

"Kulübümüzün zorlu süreçlerden geçtiği bugünlerde kulübümüzün zarar görmemesi adına, konunun iyi niyet ve diyalog çerçevesinde çözülerek sisteme yapılan yetkisiz müdahalenin kaldırılması ve sistemin kulübe devri amacıyla sürdürülen girişim ve çabalarımız ne yazık ki karşılıksız kalmıştır. Gelinen noktada, önceki dönem denetleme kurulu adına, yukarıda belirtilen taleplerimizin karşılanmayacağı iletilmiştir.
Bu çerçevede, bir önceki dönem denetleme kurulu üyelerine;


-Kulübümüz muhasebe sistemine yaptıkları yetkisiz müdahaleyi derhal kaldırmaları,
-Muhasebe sistemine ait tam yetkili erişim ve denetim haklarını kulübe devretmeleri,
-Mevcut muhasebe sisteminin, kulübümüz adına oluşturulacak altyapıya en sağlıklı biçimde aktarımı hususunda tam ve eksiksiz işbirliği gösterilmesi, hususlarında gereğinin yapılması; aksi takdirde yasal haklarımız kullanılarak tüm sorumlular hakkında gerekli tüm resmi ve hukuki işlemlerin başlatılacağına ilişkin yazılı ihtarnameler gönderilmiştir.
-Bu süreçte kulübümüze ait kurumsal muhasebe altyapısı da kurulmuş olup, gerekli işbirliği gösterildiği takdirde sistemin kulübümüze devri kısa sürede tamamlanabilecektir.
-Gerekli işbirliği gösterilmediği takdirde; kendilerini kulübümüzün, genel kurulumuzun ve yetkili kurullarımızın üzerinde görerek kulüp işleyişine `etik dışı`, yetkisiz ve yasal olmayan müdahalede bulunanlar hakkında kulüp içi ve dışı tüm mekanizmalar kullanılarak gerekli işlemler derhal başlatılacak, kulübümüzün kurumsal ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir."

BORÇ 391 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Altay`da 28 Nisan 2022 tarihinde yapılan kongre çıkan kavga nedeniyle ertelenmişti. 25 Mayıs`taki kongrede Özgür Ekmekçioğlu`nun yerine Ayhan Dündar başkanlığa seçilmişti. Son genel kurulda kulübün borcu 391 milyon 74 bin TL, eski başkan Ekmekçioğlu`nun alacağı ise 91 milyon 673 bin TL olarak açıklanmıştı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA