15 Haziran 2026 Pazartesi

23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı  
 
     
   

UŞAKLI PİDECİ: BU SENE TARLA KİRALAYIP BUĞDAY EKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BAŞKA TÜRLÜ, ALMAKLA SATMAKLA DENK GETİREMİYORUM


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım`ın ziyaret ettiği Uşaklı pideci, “Bu sene kendim tarla kiralayıp buğday ekmeyi düşünüyorum. Başka türlü, almakla satmakla denk getiremiyorum. Bir çuvalı alıyorum, bitiyorum, bir daha alıyorum. 10-20 çuval alıp haftasına bir daha alırdım. Şimdi sabah gidiyorum, kendim bir çuvalı alıyorum, bitiriyorum, bir daha alıyorum” dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2022 Çarşamba 18:58   Okunma : 637

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım`ın ziyaret ettiği Uşaklı pideci, “Bu sene kendim tarla kiralayıp buğday ekmeyi düşünüyorum. Başka türlü, almakla satmakla denk getiremiyorum. Bir çuvalı alıyorum, bitiyorum, bir daha alıyorum. 10-20 çuval alıp haftasına bir daha alırdım. Şimdi sabah gidiyorum, kendim bir çuvalı alıyorum, bitiriyorum, bir daha alıyorum” dedi.  

Özkan Yalım, Kurban Bayramı sonrası Uşak`ta esnafı ziyaret etti. Yalım`ın “İşleriniz nasıl” diye soruduğu bir pideci, “İşlerimiz iyi olsa da zarar ediyoruz. Unun (çuvalının) 550 lira olması, etin (kilosunun) 170 lira olması satışlarımızı etkiliyor” diye yanıt verdi.  

Yalım`ın “Bayram sonrası vatandaşın etini getirip kıymalı yaptırması lazım” sözleri üzerine pideci, “Sadece onu yaptırıyor” karşılığını verdi.  Yalım ise “İnsanlar kestirdiğin hayvanın etiyle ancak kıymalı pide yaptırıyor yani” dedi.

Yalım`ın “Geçen yıl unun torbası kaç paraydı” sorusunu pideci, “300 liraydı, bu yıl 575 lira oldu” diye yanıtladı. Yalım`ın “Sizin fiyatlarınız iki kat arttı mı” sorusuna ise pideci, “İki kat artmadı. Geçen sene 15 liraya sattığımızı bu sene 25 liraya satıyoruz, ama denk getiremiyoruz” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE ÇİFTÇİSİNE DESTEK VERİLSE, YETERİNCE BUĞDAY ÜRETİLSE BU UNUN TORBASI 570 LİRA OLMAZ, DAHA UYGUN OLUR”

Yalım, düzenli bir üretim olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu işin bütün kaynağının üretimden geçtiğini biliyorum. Türkiye çiftçisine destek verilse, yeterince buğday üretilse bu unun torbası 570 lira olmaz, daha uygun olur. Bu işin başlangıcı planlı üretim. Devlet Planlama Teşkilatı`nın önceden olduğu gibi kurulup tekrar hangi bölgede neyin ne kadar ekileceğini planlayıp, bunun yanında da çiftçinin en büyük gideri olan mazotu, kırımızı mazotunu getirip böylelikle bütün arazilerimizi ektirip biçtirmek zorundayız.”

“BU SENE KENDİM TARLA KİRALAYIP BUĞDAY EKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BAŞKA TÜRLÜ, ALMAKLA SATMAKLA DENK GETİREMİYORUM”

Pideci ise Yalım`a şöyle karşılık verdi:

“Bu sene kendim tarla kiralayıp buğday ekmeyi düşünüyorum. Başka türlü, almakla satmakla denk getiremiyorum. Bir çuvalı alıyorum, bitiyorum, bir daha alıyorum. 10-20 çuval alıp haftasına bir daha alırdım. Şimdi sabah gidiyorum, kendim bir çuvalı alıyorum, bitiriyorum, bir daha alıyorum.”

“2004`TEN BERİ BU DÜKKANI ÇALIŞTIRIYORUM, BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Pidecinin günlük un aldığını söylemesi üzerine Yalım, “Bir ailenin günlük alışveriş yapması gibi fırına da sen unu günlük alıyorsun” dedi. Pideci de “2004`ten beri bu dükkanı çalıştırıyorum, böyle bir şey görmedim” diye karşılık verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA