25 Aralık 2025 Perşembe

22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER  
 
     
   

Hayvan Pazarı projesi hayata geçiyor..


Silifke Belediyesi tarafından 12000 m2’lik alanda yapılması planlanan Hayvan Pazarı için çalışmalara başlandı.

 

Tarih : 1 Mart 2017 Çarşamba 16:29   Okunma : 1776

Silifke Belediyesi tarafından 12000 m2’lik alanda yapılması planlanan Hayvan Pazarı için çalışmalara başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, pazarın faaliyete geçmesiyle birlikte Silifke’nin hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacağını belirtti.

Gazi Mahallesi’nde 5200 m2 ve Taşucu Mahallesi’nde 1500 m2’lik alanda Kapalı Pazar Yerleri yapacak olan Silifke Belediyesi, Mukaddem Mahallesi Becili mevkiinde yapılacak Hayvan Pazarı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

12 bin m2’lik alan üzerine yapılacak hayvan pazarı için, yol açma ve zemin düzenleme çalışmalarına başlandı. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Hayvancılığın canlandırılması için Canlı Hayvan Pazarı projemiz önemli bir rol oynuyor. Kırsal nüfusumuzun büyük bir bölümü geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamasına rağmen bu soruna hiçbir şekilde çözüm bulunamamış.

Kurban bayramlarında bile geçici çözümlerle bu hizmetler yürütülmeye çalışılmış. Tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilçemizde canlı hayvan pazarının olmaması ciddi bir sıkıntıydı. Tesisimizin faaliyete geçmesiyle ilçemiz ve çevre ilçelerde bulunmayan hayvan pazarı ihtiyacı karşılanmış olacak. Silifke bulunduğu merkezi konum itibariyle canlı hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacak ve istihdam sağlanacak. Uzun vadede başarılı ve ilerisi için kalıcı bir hizmet olacaktır.

Ayrıca; kasaplık, besilik, damızlık ve kurban amaçlı hayvanların alınıp satıldıkları, gerektiğinde birkaç gün bekletildikleri yerlerin; teknik, sağlık ve hijyenik şartlara kavuşturularak, salgın hastalıklar ve parazit kaynaklı hayvan hastalıklarının yayılması engellenecektir. Hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmaları sağlanarak, hayvan atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır. Silifke’miz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“SİLİFKELİLERDEN BÜYÜK TEPKİ ALMIŞTI”

Silifke Belediye Meclisince komisyonlara havale edilerek Gazi Mahallesi’nde 5200 m2, Taşucu Mahallesi’nde 1500 m2 Kapalı Pazar Yerleri ile 12000 m2’lik alanda yapılması planlanan Hayvan Pazar Yeri için 5.000.000 TL’lik kredi kullanılması talebine CHP’nin ve MHP’nin meclis üyeleri destek verirken, AKP’nin meclis üyelerinin ret oyu vermesi ise Silifkelilerden büyük tepki toplamıştı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  referandum, hayvan pazarı, silifke, mustafa turgut.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA