11 Kasım 2025 Salı

21:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı  
 
     
   

İMAMOĞLU, TARİHİ MODA İSKELESİ`NİN AÇILIŞINDA KONUŞTU: “EĞER GAZİOSMANPAŞA`YLA BAKIRKÖY`Ü EŞİT TUTAMIYORSANIZ; İSTANBUL`A BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPAMAZSINIZ”


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Moda İskelesi`ndeki restorasyon çalışmalarını tamamladı. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz Kadıköy`e ne kadar hizmet ediyorsak Sultanbeyli`ye de o kadar hizmet edeceğiz. Eğer Gaziosmanpaşa`yla Bakırköy`ü eşit tutamıyorsanız İstanbul`a belediye başkanlığı yapamazsınız. Hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ortadan kalkacağı ilk anda size söz; Adalar İskelesi`ndeki işgali de ortadan kaldıracağız” dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2022 Cuma 22:54   Okunma : 508

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Moda İskelesi`ndeki restorasyon çalışmalarını tamamladı. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz Kadıköy`e ne kadar hizmet ediyorsak Sultanbeyli`ye de o kadar hizmet edeceğiz. Eğer Gaziosmanpaşa`yla Bakırköy`ü eşit tutamıyorsanız İstanbul`a belediye başkanlığı yapamazsınız. Hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ortadan kalkacağı ilk anda size söz; Adalar İskelesi`ndeki işgali de ortadan kaldıracağız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 günde 150 proje” kapsamında restorasyonu tamamlanan Moda İskelesi`nin açılışına katıldı. “İş başına gelirken İstanbullulara atıl olan deniz yapılarını mutlaka en doğru bir şekilde hayata geçireceklerini söylediklerini” anımsatan İmamoğlu, Moda İskelesi`ni bu sözün gereği olarak şehre kazandırdıklarını belirtti. Yapının daha önce tarihi özelliği tamamen devre bırakılarak yarım yamalak bir süreçle ele alındığını kaydeden İmamoğlu şunları söyledi:

“MODA İSKELESİ`NİN DÜNKÜ HALİYLE BUGÜNKÜ ARASINDA EN BÜYÜK FARK BU: İstanbul`da bu anlamda bizi üzen çok yapı vardı. Tek tek ele alıyoruz. Bir de attığımız bu adımlar gerçekten büyük işler. Bence kalbini burkan, yüzünü asan, umutsuz eden, hani vardır ya kendinize özel bir şey vardır. O sizden kopar giderse dünyanın en mutsuz ve en umutsuz insanı olursunuz. Ama size ait olan o duyguları, o hisleri çok yakın bir biçimde yakalar ve hissederseniz o zaman da dünyaya umutla bakarsınız. Aslında Moda İskelesi`nin dünkü haliyle bugünkü arasında en büyük fark bu” dedi.

FATİH`İN EMANETİNE KİLİT VURULMUŞTU: Üç yılda deniz ulaşımının payını yüzde 25 oranında artırdık. Şimdi temel hedefimiz İstanbul`da yolcu sayısını daha da arttırmak. Yani biz tabi arada bir pandemi süreci yaşadık. Baktığınızda bu süreci en doğru şekilde analizlerimizi yaparak, altyapıyı güçlendirerek hem de deniz ulaşımıyla ilgili de yapısal sorunları çözerek yürüdük. Deniz taksileri devreye sokmamız, gerçekten İstanbul`da özel bir durum. Daha özelini söyleyeyim. 50 Deniz Taksinin 50`sini de kendi tersanemizde ürettik. Fatih Sultan Mehmet`in bize emanet ettiği tersanede ürettik. Haliç Tersanesi`nin kapısına kilit vurulmuştu. Senelik 1 milyon lira bile bir üretim olmayan bir tesisti. Biz burada geçen yıl 132 milyon lira üretim yaptık.  Kendi Deniz Taksi` sini üretiyor ve daha farklı teçhizatlara sahip deniz taşıtlarını üretmeye devam ediyor.

İSTANBUL EŞİTLİKÇİ İLKEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEK: Moda İskelesi kütüphanesi, kafesi ve performans alanlarıyla gençler çok sevecek. İstanbul`un her bölgesine eşir hizmet götürüyoruz. Şehrin sahip olduğu tarihi yapıları koruyan ve gelecek kuşaklara aktaran İBB Miras birimin kentin markasına dönüştü. 25 yıl boyunca hani tümden unutulmuş, İBB hizmetlerinin neredeyse yok seviyesinde olduğu bir Kadıköy`ü devraldık. Eski bir Kadıköylü olarak bu yılların kısmen şahidiyim. Ama artık o dönem bitti. Biz Kadıköy`e ne kadar hizmet ediyorsak Sultanbeyli`ye de o kadar hizmet edeceğiz. Eğer Gaziosmanpaşa`yla Bakırköy`ü eşit tutamıyorsanız İstanbul`a belediye başkanlığı yapamazsınız. Bundan sonra İstanbul bu tadı aldı. Bu eşitlikçi ilkeden asla vazgeçmeyecek.

KASAMIZ BEREKET DOLDU: Kentin tek sahibi 16 milyon İstanbullu. Biz aslında İstanbul`un hakkını İstanbulluya emanet ediyoruz. İstanbul`un hakkını hizmet olarak İstanbulluya akıtıyoruz. İsraftan, kayırmacılıktan, partizanlıktan uzak durdukça İstanbul için daha çok yatırım yapar hale geldik. Vallahi de billahi de İstanbul`un bütçesi kasası bereket doldu. Çünkü israfçılar yok. İsrafçılar yok. Bereket doldu. Ben bazen bu zor koşullara rağmen nasıl bu kadar yatırım yapabiliyoruz diyorum. İnanın ki 16 milyon insanın duası var. Yaradan bizimle. Bir de kasamız sizlerin duasıyla bereket doluyor.

ADALAR İSKELESİ`NDEKİ İŞGALİ DE ORTADAN KALDIRACAĞIZ: İstanbul`un maneviyatına ve binlerce yıllık geçmişine sahip çıkacağız. İstanbul`un her rengine sahip çıkacağız. Her inancın, her yaşam biçiminin, özgürlük unsurlarına saygı duyan bir yönetim olarak bugün moda iskelesini kurtardık. Az bir zaman kaldı. Hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ortadan kalkacağı ilk anda size söz; Adalar İskelesi`ndeki işgali de ortadan kaldıracağız.”

Tarihi iskelenin yeniden hizmete başlaması için düzenlenen programda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise “Kadıköylülerin tarihi Mobil İskelesi`ni yine iskele olarak görmek istediklerini dile getirmiştik. Talebimiz niyetimizi belli edecek bir tabelanın iskeleye asılmasıydı. Sayın İBB Başkanımız sağ olsun aynı hassasiyete sahip olduklarını belirtti. Hemen ilgili arkadaşlarını görevlendirdi ve aynı hafta tarihi iskeleye eskiden olduğu gibi moda iskelesi tabelası asılarak hem zihniyetin değiştiğini gösterdi hem de kapısı kilitli iskelelerini uzaktan kaygıyla izleyen Kadıköylülerin yüreklerine su serpti” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA