20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

ANKARA`DA `ONKOLOJİ HASTANESİ KAPANMASIN` PROTESTOSU. AYFER YILMAZ: “13 ŞEHİR HASTANESİ İÇİN 30 HASTANEMİZ YA İŞLEVSİZLEŞTİRİLDİ YA DA YIKILDI”


İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, “Ülke genelinde yapılan 13 şehir hastanesi için 30 tane hastanemiz ya kapatıldı ya işlevsizleştirildi ya da yıkıldı…Şimdi de sözleşme tutarı 2.2 milyar Euro olan, Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi yani müşteri garantisi için Ankara Onkoloji Hastanesi`nin yanında her biri eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde olan; Zübeyde Hanım Etlik Doğumevi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus ve Ulucanlar Göz Hastanesi de kapatılmak istenmektedir” dedi.

 

Tarih : 8 Eylül 2022 Perşembe 14:24   Okunma : 547

İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, “Ülke genelinde yapılan 13 şehir hastanesi için 30 tane hastanemiz ya kapatıldı ya işlevsizleştirildi ya da yıkıldı…Şimdi de sözleşme tutarı 2.2 milyar Euro olan, Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi yani müşteri garantisi için Ankara Onkoloji Hastanesi`nin yanında her biri eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde olan; Zübeyde Hanım Etlik Doğumevi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus ve Ulucanlar Göz Hastanesi de kapatılmak istenmektedir” dedi.

İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, hastanenin kapatılacak olmasına tepki göstermek için bugün Onkoloji Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı. İYİ Partili Yılmaz`a; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ünzile Yüksel ve Sevinç Atabay, İYİ Parti Ankara Milletvekilleri, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve “Hastanemi Kapatmayın Platformu” üyeleri eşlik etti.  

İYİ Partili Yılmaz şunları söyledi:

“TÜRKİYE`NİN TEK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ OLAN ONKOLOJİ HASTANESİ KAPATILMAK İSTENMEKTEDİR”

“Önünde bulunduğumuz Ankara Onkoloji Hastanesi, ne yazık ki iktidarın yanlış, basiretsiz ve milletimizin sırtına yük olan politikaları nedeniyle kapatılmak istenmektedir.1956 yılında kurulan, 1989 yılında buraya taşınmış olan, 500 yatağa ulaşmış, 12 anabilim dalında, 4 yan dalda eğitim veren ve Türkiye`nin tek eğitim ve araştırma hastanesi olan bir onkoloji hastanesi bugün ne yazık ki kapatılmak istenmektedir. Dünya standartlarında yılda 400 bin hastamıza poliklinik hizmeti veren, 25 bin hastaya yataklı tedavi hizmeti veren ve bunu binlerce vatandaşımıza üst düzey hizmetle vefakarca sunan ve bu hastanemizin her zaman bilimsellik ve kalite amaçlanmıştır.

“ŞEHİR HASTANELERİ HEPİMİZİN BELLEĞİNE RANT MERKEZLERİ OLARAK KAZINMIŞTIR”

Hastanede sürekli bir eğitim merkezi vardır. Hemen yakınında il dışından gelen muhtaç olan hastalarımızı refakatçılarıyla kalabilecekleri Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Şefkat Evi ve Yenimahalle Belediyesine ait Zübeyde Hanım Konukevi hizmet vermektedir. Peki neden bu hastane kapatılmak isteniyor?  Milletimize sağlıklı hizmet veren ve erişilebilir olan bu hastaneler bir bir kapatılıyor. Çünkü milletimizin sırtına kambur olan şehir hastanelerinin yükümlendiricilerine hasta garantisi verildi. İktidarda rant uğruna, hastalarımızı müşteri sayarak hastanelerimizi bir bir kapatmakta. Şehir hastaneleri vatandaşlarımız için zamanında randevu almak ve muayene olmaları için neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Diğer taraftan sağlık hizmetinin kalitesi, sunumu, erişebilirliği tartışılırken şehir hastaneleri hepimizin belleğine rant merkezleri ve kime hizmet ettiği bilinen merkezler olarak adeta kazınmıştır.

“13 ŞEHİR HASTANESİ İÇİN 30 TANE HASTANEMİZ YA KAPATILDI YA İŞLEVSİZLEŞTİRİLDİ YA DA YIKILDI”

Bilkent Şehir Hastanesi yapılırken hangi hastanelerimizi kaybettik bir düşünelim mi; Ankara Numune Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Hastanesi, Atatürk Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi… Hepsi birer araştırma hastanesi ve yüksek kalitede Türkiye`nin gururu olan hastaneler. Şu ana kadar ülke genelinde yapılan 13 şehir hastanesi için 30 tane hastanemiz ya kapatıldı ya işlevsizleştirildi ya da yıkıldı. Kapatılan bu hastanelerin etrafındaki esnaf zarara uğradı, çoğu iflas etti. Kent dokusu bozuldu, trafik içinden çıkılmaz bir hale geldi. Şimdi de sözleşme tutarı 2.2 milyar Euro olan, Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi yani müşteri garantisi için Ankara Onkoloji Hastanesi`nin yanında her biri eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde olan; Zübeyde Hanım Etlik Doğumevi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus ve Ulucanlar Göz Hastanesi de kapatılmak istenmektedir.

“İYİ PARTİ OLARAK HASTALARIMIZIN BİRER MÜŞTERİ OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ DEVASA ŞEHİR HASTANELERİ İÇİN KAYBOLMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Biz İYİ Parti olarak tüm hastalarımızın birer müşteri olarak görüldüğü, devasa şehir hastaneleri içinde kaybolmalarına izin vermeyeceğiz. İYİ Parti iktidarında millete sözümüzdür, ‘önce insan` ilkesiyle sağlık sisteminin her kademesinde önceden nitelikli bir şekilde yapılandırılacaktır. Sağlık sistemi, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla, her bir vatandaşımızı eşit bir şekilde kapsayan, sağlık çalışanlarının haklarını koruyan, erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirilecektir.”

"NE OLUR BANA YARDIMCI OLUN, GİTMESİN BU HASTANE KALSIN YERİNDE. GİTMESİN, İSTEMİYORUZ”

Kanser tedavisi gördüğünü belirten ileri yaşlı bir kadın da hastanenin taşınmasına tepki gösterdi. Kadın, emekli maaşı ile zor geçindiğini belirterek "Ne olur bana yardımcı olun, gitmesin bu hastane kalsın yerinde. Gitmesin, istemiyoruz. Orayı yıkıp burayı yıkıp betonarmelerle canımızı çıkardılar, yeter" diye isyan etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA