30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

AHMET AKIN: AVRUPA KIŞA HAZIRLIK YAPIYOR, AK PARTİ İKTİDARI ŞAŞKINLIKLA İZLİYOR. İKTİDARI UYARIYORUZ; DERHAL GEREKEN ÖNLEMLERİ ALIN, ACİL OLARAK EYLEM PLANI AÇIKLAYIN


CHP`nin enerji ve altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in artan enerji fiyatlarına ilişkin “Böyle bir artışın yaşandığını ben hatırlamıyorum” sözlerine tepki gösterdi. Akın, “Avrupa ülkeleri, kışa hazırlık yapıyor, vatandaşlarını kara kıştan kurtarmak için önlem paketi üzerine önlem paketi açıklıyor. Peki AK Parti iktidarı ne yapıyor? Şaşkınlıkla enerji piyasasındaki artışı izliyor, dert yanıyor, isyan ediyor. İktidarı uyarıyoruz; derhal gereken önlemleri alın, Acil olarak bir eylem planı açıklayın. Yapamıyorsanız, CHP olarak bugüne kadar ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizi işleme koyun” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2022 Salı 15:13   Okunma : 463

CHP`nin enerji ve altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in artan enerji fiyatlarına ilişkin “Böyle bir artışın yaşandığını ben hatırlamıyorum” sözlerine tepki gösterdi. Akın, “Avrupa ülkeleri, kışa hazırlık yapıyor, vatandaşlarını kara kıştan kurtarmak için önlem paketi üzerine önlem paketi açıklıyor. Peki AK Parti iktidarı ne yapıyor? Şaşkınlıkla enerji piyasasındaki artışı izliyor, dert yanıyor, isyan ediyor. İktidarı uyarıyoruz; derhal gereken önlemleri alın, Acil olarak bir eylem planı açıklayın. Yapamıyorsanız, CHP olarak bugüne kadar ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizi işleme koyun” dedi.

Ahmet Akın, bugün yaptığı açıklamada, artan enerji fiyatları için “Böyle bir artışın yaşandığını ben hatırlamıyorum” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`i ve hükümetin enerji politikasını eleştirdi. Akın`ın, şunları söyledi:

“İKTİDAR, İSYAN ETME MAKAMI DA DEĞİLDİR, ÇÖZÜM ÜRETME MAKAMIDIR”

“İktidar olmak, muktedir olmaktır. İktidar olmak, dert yanma makamı değildir. İktidar olmak, isyan etme makamı da değildir, çözüm üretme makamıdır. Dertlere merhem olma makamıdır. Enerji Bakanı Fatih Bey`in isyan etme, dert yanma lüksü yok. Millet, doğal gaz faturaları, elektrik faturaları, enerji buhranı, hayat pahalılığı karşısında kendi imkanlarıyla çözüm üretmeye çalışıyor. Çözüm üretecek iktidarın bakanı da şikayet ediyor. Türkiye`yi OECD ülkeleri içinde, enerji enflasyonunu yüzde 142,6 ile birinci yapan bu iktidar değil mi? Türkiye`deki enerji enflasyonunu AB üyesi ülkelerin yaklaşık 3 katı olmasının sebebi, iktidarın kendisi değil midir?

“ENERJİYİ YÖNETEMEYEN EKONOMİYİ YÖNETEMEZ, EKONOMİYİ YÖNETEMEYEN ÜLKEYİ YÖNETEMEZ”

Avrupa`da ve dünyadaki enerji krizinin aksine Türkiye`deki asıl enerji buhranının sebebi, AK Parti iktidarının ta kendisidir. İktidarın temelsiz ve uydurma bir ekonomi politikası ve beraberinde enerji politikaları Türkiye`yi enerji enflasyonu liginde lider yaparken iktidarın bakanı, ‘Ben böyle pahalılık görmedim` diyerek şaşkınlığını ifade ediyor. Hep söylüyoruz enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez, ekonomiyi yönetemeyen ülkeyi yönetemez.

“İKTİDARI UYARIYORUZ, DERHAL GEREKEN ÖNLEMLERİ ALIN”

Süresi dolmuş bir iktidar, ‘enerji krizi her yerde` diyerek kendi yanlış politikalarının üstünü örtmek istiyor. Avrupa ülkeleri, kışa hazırlık yapıyor, vatandaşlarını kara kıştan kurtarmak için önlem paketi üzerine önlem paketi açıklıyor. Peki AK Parti iktidarı ne yapıyor? Şaşkınlıkla enerji piyasasındaki artışı izliyor, dert yanıyor, isyan ediyor. İktidarı uyarıyoruz; derhal gereken önlemleri alın, acil olarak bir eylem planı açıklayın. Yapamıyorsanız, CHP olarak bugüne kadar ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizi işleme koyun. Milletimiz hiç olmazsa bu kara kışı rahat geçirsin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA