27 Aralık 2025 Cumartesi

11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI  
 
     
   

TÜSEDAD BAŞKANI SOLAKOĞLU: SÜT İÇİN KAVGA BAŞLADI. HARUN ÇALLI ULUSAL SÜT KONSEYİ BAŞKANLIĞI`NDAN İSTİFA HAZIRLIĞINDA


Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, piyasada süt sıkıntısı yaşandığını ve çiğ süt fiyatının bu nedenle Ulusal Süt Konseyi`nin (USK) belirlediği 7 lira 50 kuruşluk referans fiyatın üzerine çıktığını söyledi. Solakoğlu, "Bazı büyük sanayiciler, üreticilerde süt kalmadığı için yüzde 45`e yakın kapasite daralmasına gittiğini söylüyorlar. Mal kalmadığı için, süt için bir kavga başladı" dedi. Solakoğlu, aynı zamanda SEK Süt`ün sahibi olan Harun Çallı`nın USK Başkanlığı`ndan istifa edebileceğini öne sürdü.

 

Tarih : 2 Ekim 2022 Pazar 15:17   Okunma : 567

DİLAN KUTLU 

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, piyasada süt sıkıntısı yaşandığını ve çiğ süt fiyatının bu nedenle Ulusal Süt Konseyi`nin (USK) belirlediği 7 lira 50 kuruşluk referans fiyatın üzerine çıktığını söyledi. Solakoğlu, "Bazı büyük sanayiciler, üreticilerde süt kalmadığı için yüzde 45`e yakın kapasite daralmasına gittiğini söylüyorlar. Mal kalmadığı için, süt için bir kavga başladı" dedi. Solakoğlu, aynı zamanda SEK Süt`ün sahibi olan Harun Çallı`nın USK Başkanlığı`ndan istifa edebileceğini öne sürdü.

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, ANKA Haber Ajansı`na bugün yaptığı açıklamada, damızlık hayvanların kesilmesi nedeniyle piyasada süt sıkıntısı yaşandığını, bu nedenle piyasadaki çiğ süt fiyatının USK`nın belirlediği 7 lira 50 kuruşluk referans fiyatın üstüne çıktığını söyledi.

“PİYASADA YETERLİ SÜT OLMADIĞI İÇİN TALEP BAZLI BİR FİYAT ALIŞVERİŞİNE GİDİLECEKTİR”

Sokaloğlu, çiftçilerin örgütlenip sütlerini USK`nın tavsiye fiyatının üzerinde sattığını belirterek, “İhaleler başladı. İlk çıkan 7 lira 50 kuruş olan fiyat, 8 lira 70 kuruşa çıktı. Bunun üzerine daha koyarak devam edileceği öngörülüyor. Şu an piyasada yeterli süt olmadığı için talep bazlı bir fiyat alışverişine gidilecektir” dedi.

Harun Çallı`nın USK Başkanlığı`ndan istifasının söz konusu olduğunu iddia eden Solakoğlu, şunları söyledi:

“BAZI SANAYİCİLER, YÜZDE 45`E YAKIN KAPASİTE DARALMASINA GİTTİ”

“Bazı zincir marketlerin satın alma birimleriyle görüştüm. Bu görüşmelerde, özellikle indirim marketlerdeki süte talebin çok yüksek olduğunu, ama tedarikçilerden yeterli miktarda süt elde edemediklerini, tedarikte çok sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Sanayici tarafıyla görüştüğüm zaman, bazı büyük sanayiciler, yüzde 45`e yakın kapasite daralmasına gittiğini, üreticide süt kalmadığı için bunun bu şekilde olduğunu söylüyorlar. Bahsettiğimiz rakamlar, ülke geneline vurulduğu zaman çok ciddi rakamlar. Bu arada TÜİK`in rakamlarını da yalanlar cinsten.

"ZAMLAR PEŞ PEŞE GELECEK"

Mal kalmadığı için, süt için bir kavga başladı. İnekler kesilirse süt kalmaz, süt kalmayınca vatandaş çok daha pahalıya sütü içer. Rafta olsa, bütçesi yetse bile peynir alamaz. Şu anda oraya geldik. Bu saatten sonra zamlar peş peşe gelecektir. Çünkü inekler kesildi. İnekler kesilince de ne et ne de süt bulamazsınız.

"BU SAATTEN SONRA BU HATA DÜZELTİLEMEZ"

Sütün de etin de alternatifi ithalattır. İthalat yaptığınız zaman da yüzde 50`den fazla zam gelmesi anlamına gelir. Gıda enflasyonunu çiftçinin fiyatını sabit tutmaya çalışarak regüle etmeye çalışan kurumların hepsinin yaptıkları hatanın sonucuna ne yazık ki biz 85 milyon olarak katlanmak zorunda kalacağız. Defalarca söyledik, yine söylemeye devam ediyoruz. Bu saatten sonra kim gelirse gelsin bu hatayı düzeltemez.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA