22 Aralık 2025 Pazartesi

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

17 FARKLI DALDA MÜCADELE VEREN 61 SPOR KULÜBÜNE TOPLAMDA 317 BİN 500 TL NAKDİ DESTEK SAĞLANDI


Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, aralarında futbol ve salon sporlarının bulunduğu 17 farklı dalda mücadele veren 61 amatör spor kulübüne toplamda 317 bin 500 TL nakdi destek sağlandı. Akdeniz’de, 3 yıl önce sayısı 31 olan amatör spor kulüplerinin bugün 61’e çıktığına dikkat çeken Başkan Gültak, “Mersin Merkez ilçeler içinde en borç yükü altındaki belediye olmamıza rağmen amatör kulüplerimize ve sporcularımıza destek sağlamaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz” dedi.

 

Tarih : 12 Ekim 2022 Çarşamba 21:29   Okunma : 1494

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, aralarında futbol ve salon sporlarının bulunduğu 17 farklı dalda mücadele veren 61 amatör spor kulübüne toplamda 317 bin 500 TL nakdi destek sağlandı. Akdeniz’de, 3 yıl önce sayısı 31 olan amatör spor kulüplerinin bugün 61’e çıktığına dikkat çeken Başkan Gültak, “Mersin Merkez ilçeler içinde en borç yükü altındaki belediye olmamıza rağmen amatör kulüplerimize ve sporcularımıza destek sağlamaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belediye konferans salonunda, amatör spor kulüplerine yönelik nakdi destek töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, kulüp yöneticileri, teknik adamlar ve futbol, basketbol, voleybol, kick boks, muay thai ve satranç gibi farklı branşlardan sporcular katıldı.

Ertaş; “Akdeniz Belediyesi, amatör ligde çok yükümüzü çekiyor”

Yoğun ilgi gören törende söz alan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, amatör spora sağladığı destek nedeniyle federasyon adına Başkan Gültak’a teşekkür ederek; “Bu törenin, amatör spor haftasına denk gelmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Akdeniz Belediyemizin sağladığı desteğin bu yıl 3’üncüsünü alıyoruz. Geçmişte sporla uğraşan Başkanımızın duyarlılığıyla bu yardımlar artarak devam ediyor. Akdeniz Belediyesi, ulaşım konusunda da kulüplerimize destek veriyor. Ayrıca bu yıl çok güzel spor tesisleri de kazandık. Amatör lig, bir sevda, bir gönül işidir. Akdeniz Belediyemiz, amatör kümede çok yükümüzü çekiyor. Şahsım, federasyonumuz, sporcularımız adına Sayın Başkanımız ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gültak; “Nakdi destek vermeye başlayan ilk belediyeyiz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da törendeki konuşmasında, Mersin’de amatör spor kulüplerine nakdi destek vermeye başlayan ilk belediye olduklarının altını çizdi, bu desteği her yıl arttırdıklarına dikkat çekti. Gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik projelere özel önem verdiklerini vurgulayan Başkan Gültak, başlattıkları değişimle Akdeniz’in artık terör veya uyuşturucuyla değil, spor, sanat ve kültürle anılan bir ilçe olduğunu ifade etti. Başkan Gültak; başlattıkları atılımlarla Seyfi Ali Türkoğlu, Karacailyas, Kazanlı ve Çay mahallerinde bulunan sahaları baştan sona yenilediklerini, Karaduvar ve Bağlarbaşı’na yeni sahalar kazandıracaklarını belirtti.

“Akdeniz’de başarı hikâyeleri çoğaldı”

Akdeniz’in, artık sporla anılan bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Terör ve uyuşturucu ile mücadele etmenin en etkili yollarından birisi de spordur; kültürel ve sanatsal faaliyetlerdir. Bugün kulübümüzde, kick boks ve muay thai dallarında, kızlar ve erkeklerde dünya birincileri çıkıyor. Eğitim desteğimiz sayesinde de gençlerimiz ülke çapında dereceler elde ederek hayal ettikleri üniversiteleri kazanıyor. Bu sene yaz spor okulumuzda bin 500 çocuğumuz eğitim aldı. Spora ve eğitime verdiğimiz destekler sayesinde Akdeniz’de başarı hikâyeleri çoğaldı. Zor şartlara rağmen büyük işler başaran amatör kulüp başkanları ve hocalarımıza da teşekkür ve tebrik ediyorum.”

“Ağır borç yüküne rağmen 61 kulübümüze toplam 317 bin TL destek sunuyoruz”

Akdeniz’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri sayısının 3 yılı içinde 31’den 61’e çıktığına da işaret eden Başkan Gültak; “Hem nakdi yardım yapmamız, hem yardımı diğer belediyelere göre bir tık fazla yapmamızdan dolayı, başka ilçelerde olan kulüpler, ikametlerini Akdeniz ilçemize kaydırıyor. Tabi kulüplerimize sağladığımız saha, tesis ve ulaşım yardımının da bundan payı var. Elbette bu durum, diğer merkez ilçelerden farkımızı da ortaya koyuyor. Sadece futbol veya basketbol değil, diğer spor dallarına da destek vermeye de başladık. Mersin Merkez’de en ağır borç ve faiz yüküne sahip, malvarlığı en az olan belediyeyiz. Bu kadar imkânsızlığa rağmen bu desteği amatör sporcularımıza sağlıyoruz. Nihayetinde bugün 61 amatör spor kulübümüze 317 bin 500 TL nakdi destek dağıtacağız” diye konuştu.

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş’ın, amatör spora ve sporculara sunduğu destek nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a plaket takdim etmesinden sonra, kulüp yöneticilerine nakdi hediye çekleri törenle verildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA