7 Mayıs 2026 Perşembe

09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!  
 
     
   

İSTANBUL BAROSU`NUN YENİ BAŞKANI SARAÇ, GÖREVİ DURAKOĞLU`NDAN DEVRALDI: “YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”


Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu`nun 144 yıllık tarihindeki ilk kadın başkanı Filiz Saraç, görevi eski Başkan Mehmet Durakoğlu`ndan törenle devraldı. Saraç, “Hep birlikte, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve adalet için, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 17:22   Okunma : 536

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu`nun 144 yıllık tarihindeki ilk kadın başkanı Filiz Saraç, görevi eski Başkan Mehmet Durakoğlu`ndan törenle devraldı. Saraç, “Hep birlikte, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve adalet için, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Barosu`nun geçen hafta sonu yapılan olağan genel kurul toplantısında Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adına yarışan Filiz Saraç, baro başkanlığına seçilmişti. Baronun 144 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan Filiz Saraç için bugün baroda tören düzenlendi. Törene, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, hukukçu Turgut Kazan, baronun eski başkanı Ümit Kocasakal ve avukatlar da katıldı.

DURAKOĞLU: İLK KEZ KADIN BAŞKAN SEÇMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Törende konuşan eski Başkan Mehmet Durakoğlu, genel kurulun, Türkiye`nin de mesleğin de çok özel sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde tamamladığını belirtti. “İstanbul Barosu`nun genel kurulundan bir kez daha hepimizin, bütün Türkiye`ye bir mesaj vererek çıkmış olduğu gerçeğini kabullenmemiz gerekiyor” diyen Durakoğlu, şöyle konuştu:

“Bu kabul, öteden bu yana baromuzun, Türk toplumunda demokratik kitle örgütü olarak, bir meslek örgütü olarak taşıdığı ağırlığın da önemli bir ifadesi oldu. Bunca zamandır çok büyük bir iddiayla götürmeye çalıştığımız, Türkiye`de yargının teminatı olarak tanımlanabilecek bir kurumsallığın yapılandırılmasından sonra, bu kez bu genel kurulda, 144 yıl sonra ilk kez bu denli bir büyük başarının üzerine bir de ilk kez bir kadın başkan seçmiş olmanın gururunu yaşadığımızı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

BU BAŞARI HEPİMİZE AİT: İstanbul Barosu, yıllardan bu yana Türkiye`nin özellikle içinde bulunduğu konumda, kadına karşı şiddetin bu denli yoğunlaştığı, bu denli özellikle kadın cinayetlerinin çoğaldığı bir dönemde, o mücadeleyi fiilen yapan, o alanda örgütlenmiş olan bir kurumsallık olarak şimdi, kendi kurumunun başına da bir kadın getiriyor olmak nedeniyle ne kadar övünse ne kadar gurur duysa azdır diye düşünüyorum. Bu başarı hepimize ait, bu başarı meslektaşlarımıza ait. Bu nedenle gerçekten de bu başarıya ortak olan, olmayan bütün meslektaşlarımıza özellikle buradan giden bir baro başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum.

İSTANBUL BAROSU TÜRKİYE`NİN ET ETKİLİ MESLEK ÖRGÜTÜDÜR: Söylediğim gibi, ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar var. Bu koşulları aşabilmemiz bakımından İstanbul Barosu`nun özel bir rol oynaması gerektiği dönemdeyiz. O rolü oynayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Meslek sorunlarımıza ilişkin çok ciddi sorunlarımızın giderek büyüdüğü, giderek arttığı bir dönemdeyiz. Bu sorunların çözümünün de kaynağının yine bu yönetimler, bu yönetim anlayışları olduğu konusunda da kimsenin kuşku duymaması gerektiğini düşünüyorum. İstanbul Barosu, söylediğim gibi, bugün Türkiye`nin en etkili meslek odası ve demokratik kitle örgütüdür. Bir sivil toplum örgütü değildir ama öyle tanımlayanlar varsa onlara da söyleyelim, en etkili sivil toplum örgütüdür. Bu iddiasını asla kaybetmeyecektir. Kaybetmeyeceğine olan inancım da tamdır.

ARKADAŞLARIMIZ AYNI ANLAYIŞLA GÖREVLERİNİ YAPACAKLAR: Bugünden itibaren öyle sanıyorum ki seçilen arkadaşlarımız da aynı anlayış içerisinde görevlerini yapacaklar ve bu dönem içerisinde de aynı etkinlik düzeyinde ‘en` olmak gibi özelliği hiçbir zaman kaybetmeden mücadelemize devam edeceğiz. Bu nedenle bugün yapacağımız devir teslimin önemli olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımız için bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyorum ama seçilen arkadaşlarımız, özellikle de Sayın Başkan`ın kişiliğinde, müktesebatına baktığımız zaman asla bir yeni öğrenme dönemi yaşamadan, eski bildikleriyle başladığı için de bir büyük avantaj içerisinde olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla sorunları kavramakta da çözmekte de daha ustasının olmadığı bir dönemde yaşayacağız diye düşünüyorum.”

SARAÇ: HEP BİRLİKTE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konuşmasının ardından önceki yönetim kurulunda bulunan meslektaşlarını ve yeni Başkan Filiz Saraç`ı sahneye davet eden Durakoğlu, Saraç`a cüppesini giydirdi. Saraç, şunları söyledi:

“Bugün burada, İstanbul Baromuzun 22- 23 Ekim tarihlerinde gerçekleşen genel kurulunda yapılan seçimlerle oluşturulan başkan ve kurul üyeleri olarak huzurunuzdayız. Baro Başkanı`mız Sayın Mehmet Durakoğlu başta olmak üzere, önceki dönem yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyelerimize, Türkiye Barolar Birliği delegelerimize, baromuza bugüne kadar verdikleri emek için ayrı ayrı teşekkür ederiz. Birlikte baromuz için çalışmaya devam edeceğiz. Genel kurulumuz geride kalmıştır. İstanbul Barosu, İstanbul Barosu üyesi tüm meslektaşlarımızın barosudur. Hep birlikte, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve adalet için, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadeleye devam edeceğiz. Hepinize saygılar sunuyoruz.”

Tören, çektirilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA