7 Mayıs 2026 Perşembe

09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER: “KADINLARIN YALNIZCA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE ŞİDDETE UĞRADIĞINI DÜŞÜNEN BİR ANLAYIŞIN BU ÜLKEDE YAŞAYAN KADINLARA ŞİDDETSİZ BİR YAŞAM SAĞLAMASI MÜMKÜN DEĞİL”


TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun “İstanbul Sözleşmesi`nden çıkınca kadın cinayetleri artacak` denildi. Hiç de öyle bir şey değil. Polis aynı polis, devlet aynı devlet, kanun aynı kanun” sözlerine tepki gösterdi. Taşcıer, “Böyle bir uluslararası metinden çıkacaksınız, sonra da ‘bakın cinayetler azaldı demek ki doğru yaptık` gibi bir basitliğe indirgeyerek sıyrılacaksınız öyle mi? Bu sözler, AKP`nin kadına ve kadına yönelik şiddete karşı bakışını da gösteriyor. Kadınların yalnızca öldürüldüğünde şiddete uğradığını düşünen bir anlayışın bu ülkede yaşayan kadınlara şiddetsiz bir yaşam sağlaması mümkün değil” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Ekim 2022 Cuma 11:27   Okunma : 608

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun “İstanbul Sözleşmesi`nden çıkınca kadın cinayetleri artacak` denildi. Hiç de öyle bir şey değil. Polis aynı polis, devlet aynı devlet, kanun aynı kanun” sözlerine tepki gösterdi. Taşcıer, “Böyle bir uluslararası metinden çıkacaksınız, sonra da ‘bakın cinayetler azaldı demek ki doğru yaptık` gibi bir basitliğe indirgeyerek sıyrılacaksınız öyle mi? Bu sözler, AKP`nin kadına ve kadına yönelik şiddete karşı bakışını da gösteriyor. Kadınların yalnızca öldürüldüğünde şiddete uğradığını düşünen bir anlayışın bu ülkede yaşayan kadınlara şiddetsiz bir yaşam sağlaması mümkün değil” açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun Edirne`de düzenlenen “Kadın Muhtarlar Buluşması” etkinliğinde, geçen yıla göre kadın cinayetlerinin yüzde 7 düştüğünü belirtmesi ve "İşte `İstanbul Sözleşmesi`nden çıkınca kadın cinayetleri artacak, şöyle olacak böyle olacak` denildi. Hiç de öyle bir şey değil. Polis aynı polis, devlet aynı devlet, kanun aynı kanun” açıklamalarına tepki gösterdi. Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmeleri yaptı:

“İstanbul Sözleşmesi`nden hukuksuz çekilme kararı sonrası daha da yoğunlaşan bir şekilde, iktidarın sözleşmeyi değersizleştirmeye dönük söylemleri devam ediyor. Dünyada kadına yönelik şiddete karşı, öncesiyle sonrasıyla şiddeti bütüncül bir politika ile ortadan kaldırmayı hedefleyen hükümlere ve denetim mekanizmalarına sahip, bugüne dek hazırlanmış en kapsamlı ve bağlayıcılığı olan uluslararası sözleşmeden bahsediyoruz.

İçişleri Bakanı ısrarla, sözleşmeden çekilme kararı sonrası kadın cinayetlerinin azaldığını, dolayısıyla da sözleşmenin zaten kadını korumadığına dair bir algı yaratmaya çalışıyor. Cinayet, kadına yönelik şiddetin son aşamasıdır. Şiddeti sadece kadın cinayeti sayısına indirgemek, oranlar üzerinden başarı devşirmeye çalışmak siyasi kurnazlıktır. Kadına yönelik şiddetin üzerini örtmeye, Türkiye`de kadına yönelik şiddet azalıyormuş gibi göstermeye yönelik bir algı çabasının ürünüdür. Kadına yönelik şiddet sadece cinayet değil, fiziksel şiddet, cinsel şiddet, ekonomik şiddet, sosyal şiddet, çok yönlü bir sorun ve aynı şekilde çok yönlü olarak, bütüncül politikalarla çözülmesi gereken bir sorun.

İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik tüm şiddet türlerine karşı önlemler ortaya koyan, şiddetin henüz oluşmadan engellenmesine yönelik, gerçekleştiğinde ise yapılması gerekenlere karşı Devletlere bağlayıcı görevler yükleyen bir sözleşme. Siz böyle bir uluslararası metinden çıkacaksınız, sonra da ‘bakın cinayetler azaldı demek ki doğru yaptık` gibi bir basitliğe indirgeyerek sıyrılacaksınız öyle mi? Bu sözler, AKP`nin kadına ve kadına yönelik şiddete karşı bakışını da gösteriyor. Kadınların yalnızca öldürüldüğünde şiddete uğradığını düşünen bir anlayışın bu ülkede yaşayan kadınlara şiddetsiz bir yaşam sağlaması mümkün değil.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA