12 Nisan 2026 Pazar

12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”  
 
     
   

7. MERSİN CNR KİTAP FUARI`NDA YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal alanlarda Mersin`in değerlerine sahip çıkmaya ve destek olmaya çalışıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, eserlerinin basımında destek olduğu yazarları 7. Mersin CNR Kitap Fuarı`nda okuyucularıyla buluşturdu.

 

Tarih : 30 Ekim 2022 Pazar 12:19   Okunma : 604

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal alanlarda Mersin`in değerlerine sahip çıkmaya ve destek olmaya çalışıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, eserlerinin basımında destek olduğu yazarları 7. Mersin CNR Kitap Fuarı`nda okuyucularıyla buluşturdu.

Fuarda geniş bir alanda birçok eserle yerini alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, açtığı stantla kitapseverlerden yoğun ilgi gördü. Bu stantta, yazarlar Turan Ali Çağlar, Uğur Pişmanlık, Dırahşan Bulut ve geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Roman Yarışması`nda birinci olan Özgür Doğan okuyucularıyla buluştu.

“STANDIMIZ, MERSİN`İN DEĞERLİ KALEMLERİNİN ESERLERİYLE DOLUYDU VE BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ”

Mersin`e Değer Katanlar (MEDEKA) çatısı altında yazarlara kitap basımı noktasında destek verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kütüphane Şefi Mutlu Köse, “Bu yıl 7`ncisi düzenlenen CNR Kitap Fuarı`nda, yazarlarımızla okuyucuları buluşturduk. Standımız, Mersin`in değerli kalemlerinin eserleriyle doluydu ve büyük bir ilgi gördü” dedi.

“BU, KIYMET BİLENE İNANILMAYACAK KADAR ZENGİN BİR HİZMET”

17 yıldır Toros Dağları`nı gezip dolaştığını ve edindiği gözlem ve bilgileri ‘Mersin ve Tarsus Halk Kültürü` isimli kitapta topladığını ifade eden yazar Turan Ali Çağlar, “Bu kitabı, daha çok lise ve üniversite çağındaki çocuklarımızın yararlanması için düşünmüştüm. Kendi paramla bastırmak ağır geliyordu. Belediye`ye müracaat ettim. Sağ olsunlar, onlar da basım konusunda yardımcı oldular. Buradaki kitapları, kendi alanında uzman insanlar yazdılar. O birikim de burada Mersin halkına ücretsiz sunuluyor. Bu, kıymet bilene inanılmayacak kadar zengin bir hizmet” diye konuştu.

“BİR KENTİN ÜST KÜLTÜREL YAPISINI SANAT, EDEBİYAT, SERGİLER, TİYATROLAR, SİNEMALAR OLUŞTURUR”

Tarsus`un tarihini ve kültürünü yansıtan ‘Antik Çağda Tarsus Olimpiyatları ve Uluslararası Tarsus Maratonu`, ‘Tarsus Çeşme ve Hayratları` ile ‘Türkiye`de İlk Elektrik: Tarsus ve Barajları` kitaplarını kaleme alan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Büyükşehir Belediyesi`nin kendisine ait 3 kitabın basımında destek olduğunu belirterek, yerel yönetimler açısından kültür ve sanatın çok önemli olması gerektiğine dikkat çekti. Toplumsal değişimin bir ayağını kültür ve sanatın oluşturduğunu vurgulayan Pişmanlık, “Bir kentin üst kültürel yapısını sanat, edebiyat, sergiler, tiyatrolar, sinemalar oluşturur. Dolayısıyla da yerel yönetimler, sanatçıların üretimlerine destek olmalı. Hem ürünlerinin yapılması hem de bunun toplumla paylaşılması noktasında katkıda bulunmalı. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi`ne hem kitaplarımın basımında sunduğu katkı hem de kitap fuarında biz yazarlarla okurlarımızı buluşturduğu için teşekkür ederim” dedi.

“MERSİN, HER GEÇEN GÜN KÜLTÜR VE SANAT ANLAMINDA BİRAZ DAHA SINIF ATLAMAKLA MEŞGUL”

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin geçen sene düzenlediği ilk roman yarışmasında birinci olan yazar Özgür Doğan da Ankara`dan Mersin`e gelerek fuarda “Çünkü Deccal İnsanoğlunun Kendiydi” adlı kitabını okuyucuları için imzaladı. Mersin`in bir sanayi ve liman kenti olmasının yanı sıra son yıllarda kültür ve sanatta çok büyük atılımlar yaptığına dikkat çeken Doğan, “Özellikle Vahap Seçer`in uyguladığı politikalarda, halk ile sanatçıları bir araya getirmeye, halkın kültürel kimliğini biraz daha yukarıya çıkarmaya yönelik bir proje olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda Mersin, her geçen gün kültür ve sanat anlamında biraz daha sınıf atlamakla meşgul” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi`nin destek verdiği isimlerden birisi olan Dırahşan Bulut da kitap fuarında “Sanat Hayattır” adlı kitabını okuyucuları için imzaladı. Kitabında, Mersin`in son 60 yılının sosyal ve kültürel hayatını kendi yaşantısıyla birleştirerek, gelecek nesillere bir anı olarak bırakmak istediğini kaydeden Bulut, “Kitabım, Büyükşehir Belediyesi tarafından basıldı ve yayınlandı. Bu kitabın, birçok okuyucunun raflarında yer alacak olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA