7 Mayıs 2026 Perşembe

18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI  
 
     
   

CHP`NİN ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİ, TBMM GENEL KURULU`NDA REDDEDİLDİ… BİNGÖL: “ÖZELLEŞTİRME SONUCUNDA ELDE EDİLEN 121 MİLYAR NEREYE GİTTİ? YANDI, BİTTİ, KÜL OLDU; O PARALAR GİTTİ”


CHP`nin, özelleştirme uygulamalarının araştırılması için verdiği Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP oyları ile reddedildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “1986 yılından 2002 yılına kadar tam 12 hükümet iş başına gelmiş ve bu süre zarfında 3 milyarlık bir özelleştirme gerçekleşmiş; 2003 yılından günümüze ise özelleştirmeden elde edilen gelirlerin toplamı 121 milyar. Bu özelleştirme sonucunda elde edilen 121 milyar nereye gitti? Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının söylediği gibi, onun deyimiyle: Yandı, bitti, kül oldu; o paralar gitti, belli değil. İşte, bir defa, bu olay araştırılmaya muhtaç” dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2022 Salı 22:27   Okunma : 543

CHP`nin, özelleştirme uygulamalarının araştırılması için verdiği Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP oyları ile reddedildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “1986 yılından 2002 yılına kadar tam 12 hükümet iş başına gelmiş ve bu süre zarfında 3 milyarlık bir özelleştirme gerçekleşmiş; 2003 yılından günümüze ise özelleştirmeden elde edilen gelirlerin toplamı 121 milyar. Bu özelleştirme sonucunda elde edilen 121 milyar nereye gitti? Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının söylediği gibi, onun deyimiyle: Yandı, bitti, kül oldu; o paralar gitti, belli değil. İşte, bir defa, bu olay araştırılmaya muhtaç” dedi.

CHP`nin daha önce özelleştirme uygulamalarının araştırılması için verdiği önergenin, gündeme alınmasına ilişkin öneri, bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşüldü. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, şunları söyledi:

“Özelleştirmelerin başladığı 1986 yılından 2002 yılına kadar tam 12 hükümet iş başına gelmiş ve bu süre zarfında 3 milyarlık bir özelleştirme gerçekleşmiş; 2003 yılından günümüze ise özelleştirmeden elde edilen gelirlerin toplamı 121 milyar. PETKİM özelleştirilmiş, TELEKOM özelleştirilmiş… Say sayabildiğin kadar… Bütün tesisler, fabrikalar ve işletmeler özelleştirilmiş ve sonuçta özelleştirilecek hiçbir şey kalmamış. Peki, bu özelleştirme sonucunda elde edilen 121 milyar nereye gitti? Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının söylediği gibi, onun deyimiyle: Yandı, bitti, kül oldu; o paralar gitti, belli değil. İşte, bir defa, bu olay araştırılmaya muhtaç.”

Bingöl, özelleştirme sonucu birçok kurumun satıldığını kaydederek, “Bu özelleştirmede satılanlar satıldı, bitti. Ama iktidar partisine para lazım. Ne için? Seçime gidiyoruz. O zaman bir şey yapmak lazım. O zaman devreye gözleri ışıl, ışıl parlayan, fıldır fıldır dönen Maliye Bakanı Nebati devreye girdi. Ne yaptı Türkiye`nin bir ucundan bir ucuna hazine yani halkın arazilerini satılığa çıkardı. AKP iktidarı öncesinde ve AKP`nin ilk yıllarında özelleştirilen hazine arazisi gelir, 7 milyar 900 milyon. Ama Nebati`nin bakan yardımcısı ve bakan olduğu dönemde yapılan özelleştirmeden elde edilen gelir de 7 milyar 600 milyon” diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise özelleştirilen kurumları açıklayarak, “İnsanın aklı almıyor. Varlık Fonunu dahi söyleyemiyoruz. 76 borsa şirketi, geçen yılın eylül ayına toplam altı onda 3 milyar dolar olan karını eylül ayında dokuz onda 2 milyar dolara çıkardığını ifade ediyor. Şirketler dolar bazında yüzde 46 kar artışı sağladılar” dedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da “Özal ‘Satalım` diyordu, hatırlarsınız. O zamandan bu zamana Cumhuriyet tarihinin bütün birikimleri 65 milyar dolar gibi bir paraya satıldı” diyerek, özelleştirme sonucu devletin gelir kaynağından olduğunu ifade etti. Turan, KİT`lerin özelleştirilmesinin milli güvenlik sorunu olduğunu kaydederek, “Şu anda niye Rus buğdayına, Ukrayna`nın ayçiçeği yağına muhtaçsınız biliyor musunuz, bu regülatör mekanizmaları ortadan kaldırdığınız için” dedi. Turan, sağlığın bile özelleştirildiğini belirterek, “Sağlık bir bilanço kalemi haline dönüştü. Bunlarda paraya bakılmaz. Bu halkın çıkarı içindir” diye vurguladı.

CHP`nin, özelleştirme uygulamaları için verdiği Meclis Araştırma Önergesi`nin gündeme alınması önerisi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA