28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA CİNSİYETÇİLİK TARTIŞMASI… MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “CİNSİYETÇİ BİRİSİ OLSAM İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`Nİ SAVUNMAZDIM”


TBMM Genel Kurulu`nda İYİ Parti`nin “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) verdiği kararların” araştırılması önergesi görüşülürken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu`nun “Anamızı belleyen kadıysa, kadıyı kime şikayet edelim?” sözü cinsiyetçilik tartışmasına neden oldu. AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Partili Dervişoğlu`nun sözünü eleştirdi. Dervişoğlu, Gökcan`a “Ben cinsiyetçi bir adam değilim. Cinsiyetçi birisi olsam İstanbul Sözleşmesi`ni savunmazdım” karşılığını verdi.

 

Tarih : 1 Kasım 2022 Salı 22:16   Okunma : 378

TBMM Genel Kurulu`nda İYİ Parti`nin “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) verdiği kararların” araştırılması önergesi görüşülürken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu`nun “Anamızı belleyen kadıysa, kadıyı kime şikayet edelim?” sözü cinsiyetçilik tartışmasına neden oldu. AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Partili Dervişoğlu`nun sözünü eleştirdi. Dervişoğlu, Gökcan`a “Ben cinsiyetçi bir adam değilim. Cinsiyetçi birisi olsam İstanbul Sözleşmesi`ni savunmazdım” karşılığını verdi.

İYİ Parti Grubu`nun “RTÜK`ün tartışmalı kararlarının” araştırılması için verdiği önergenin gündemine alınması önerisi bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşüldü. Görüşmeler sırasında, RTÜK`teki bir üyelik için bir süredir devam eden seçim tartışması devam etti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un RTÜK üyeliği için aldığı kararları eleştirerek, şunları söyledi:

“1 Temmuz tarihinde boşalmış RTÜK üyeliği o günün şartları içerisinde İYİ Parti`ye düşüyor. Her kim diyorsa ki ‘1 Temmuz`da o üyelik Adalet ve Kalkınma Partisi`nindir`. Bir iddia delille beslenecekse, sizin belirttiğini koşulların kabul edilmesi de sabahın 9`unda, saat 11`e kadar o geçerli. 1 Temmuz tarihinde Aykut Erdoğdu Beyin 28 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği istifa TBMM Başkanlığına bildiriliyor. Bildirimi yapan da CHP. Ben bir milletvekilimizin istifasını TBMM Başkanlığına götürsem, ne ister benden başkanlık. Şimdi Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs partimizden istifa etmiştir desem, Meclis Başkanlığı benden Sayın Örs`ün istifasını istemeyecek mi? İstemesi lazım. Aynı o şekilde CHP`den de istifa dilekçesi istenmiş. Bu dilekçenin ıslak imzalı hali, TBMM Başkanlığına gelmiş… Bu istifa dilekçesi 5 Temmuz 2022 tarihinde saat 15.24`te TBMM`ye bırakılmış… Bu belge 5 Temmuz tarihinde saat 15.24`te TBMM Başkanlığına sunulmuş. İstifa işlemi böylece tekamül etmiş.”

“Anamızı belleyen kadıysa, kadıyı kime şikayet edelim?” diyen Dervişoğlu, “Siyasi ketenperelerle, manevralarla, entrikalarla elde ettiğiniz şey sadece bir RTÜK üyeliğidir” diye vurguladı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP`den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu`nun 1 Temmuz 2022`de istifasının işleme alındığını anlatarak, “1 Temmuz 2022 tarihine ilişkin oran hesapları o tarihteki nihai milletvekilliği sayısına göre yapılmaktadır. Tarih bazlı oran hesaplarında üyelikten istifa işleminin saati bir önem taşımamaktadır” dedi.  

Dervişoğlu, yerinden söz alarak, “Her şeyin usulsüz, haksız, adaletsiz olduğunu söylüyorum. Arkadaşlarım bana biraz daha sert konuş diyorlar. Daha nasıl sert konuşayım ya. Biri bana haksız, adaletsiz, hukuksuz dese, bu beni aynaya bakılamaz hale getirir” diye konuştu.

“RTÜK SİYASİ VE TARAFLI KARARLAR ALIYOR”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “RTÜK siyasi ve taraflı kararlar alıyor, iktidarın propaganda aygıtı haline dönmek istemeyen televizyonlar üstünde adeta Demokles`in kılıcı gibi duruyor. Muhalif yayın yapan televizyonları susturmak, mümkünse bunları kapatmak istiyor” dedi.

Tiryaki, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`i hedef alarak, “RTÜK üyelerini TBMM seçiyor. Bir tane üye tarafsızlık ilkelerine aykırı davranıyor diye, bir üyenin üyeliğine son verdi. Usulde paralellikmiş, Meclis`in karar almasıymış, RTÜK`ün umurunda olmadı. Meclis`in kararını çöpe attı. Meclis`in seçtiği RTÜK üyesinin görevine son verdi” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK`ün “Recep Tayyip Üst Kurulu” haline geldiğini söyleyerek, “Hem kadro olarak yaptınız, hem cezalarınızla yaptınız” diye vurguladı. Sertel, RTÜK`teki kadrolardan bahsederek, şunları belirtti:

“9 kişiye bir daire başkan yardımcısı düşüyor, her biri de 19 bin lira asgaride aylık maaş alıyor. Siz orayı kadro yığını haline getirdiniz. İzlediğiniz kanallar, izlediği kanalları söyleyeyim size. Halk TV 771 kişi, TELE 1`i izliyor 771 kişi, KRT`yi, FOX TV`yi, Flash Haber`i, TV 5`i izliyor. Nereden çıkarıyorsun Atilla Sertel bu kanalları izlediğini. Ebubekir Şahin bunları söylüyor diye nasıl bunları çıkarıyorsun. Söyleyebilirsin. Yazılan cezaların söylüyorum. Halk TV`ye 1 Ocak- 15 Eylül arasında yazılan ceza sayısı 14, TELE 1`e yazılan ceza sayısı 11, KRT`ye yazılan ceza sayısı 5, FOx TV`ye yazılan 4, daha dün açılan Flash Haber`e 4 ceza yazılmış. Toplamda 11, 5 milyon ceza yazılmış. Diğer kanallara geliyorum. A Haber 0, Ülke TV 0, Kanal 7 0, TV Net 0, Akit TV 0. Ya sizde vicdan var mı Allah aşkına.”

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Partili Dervişoğlu`nun “Anamızı belleyen kadıysa, kadıyı kime şikayet edelim?” sözünü eleştirdi ve tutanaklardan çıkarılmasını istedi. TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç, bu sözlerin tutanaklardan çıkarılma imkanın olmadığını söyleyerek, Dervişoğlu`nun talebi halinde tutanağa dip not düşülebileceğini açıkladı. Dervişoğlu da söz alarak, “Ben cinsiyetçi bir adam değilim. Cinsiyetçi birisi olsam İstanbul Sözleşmesi`ni savunmazdım” dedi.

RTÜK kararlarının araştırılmasına ilişkin önergenin gündeme alınması önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA