7 Mayıs 2026 Perşembe

18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI  
 
     
   

2023 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİN YAYIN İŞLERİ TAŞERONA VERİLDİ


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda 2023 yılı bütçe görüşmelerinin organizasyonun taşeron firmaya verildiği ortaya çıktı. Taşeron olarak çalışan firmanın da bir alt taşeron daha çalıştırdığı öğrenildi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, taşeron firmanın çalışmasına itiraz etti. Tanal`a yanıt veren Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, 2023 yılı bütçe görüşmelerinin organizasyon işinin taşeron firmaya verildiğini doğrulayarak, “Doğru, doğru. Sadece bir ay için buna ihtiyacımız var. O yüzden, yıl boyu böyle bir ekipmanı tutmak yerine bir aylık bir hizmet alımı yapıyoruz” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2022 Perşembe 13:45   Okunma : 324

TAMER ARDA ERŞİN

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda 2023 yılı bütçe görüşmelerinin organizasyonun taşeron firmaya verildiği ortaya çıktı. Taşeron olarak çalışan firmanın da bir alt taşeron daha çalıştırdığı öğrenildi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, taşeron firmanın çalışmasına itiraz etti. Tanal`a yanıt veren Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, 2023 yılı bütçe görüşmelerinin organizasyon işinin taşeron firmaya verildiğini doğrulayarak, “Doğru, doğru. Sadece bir ay için buna ihtiyacımız var. O yüzden, yıl boyu böyle bir ekipmanı tutmak yerine bir aylık bir hizmet alımı yapıyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2021 yılı kesin hesapları kanun teklifi, 2023 yılı bütçeleri kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

Komisyonun görüşmeleri sırasında, komisyon toplantılarının organizasyon işinin taşeron firmaya verildiği ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz arasında taşeron firma üzerinden gerginlik yaşandı. Tanal, “Şu kamera, ne kamerası? Ona para veriyorsunuz, kayıt alıyor. Ona niye para veriyorsunuz? O kameralar ne? Hangi şirkete ihale ettiniz onu, söyler misiniz” dedi. Yılmaz ise diğer odalarda bürokratların komisyonu izlediğini dile getirerek, “Bir kuruş için hassasiyet gösteriyoruz, her zaman da göstermeye devam edeceğiz” diye yanıt verdi.

Tanal, “Orada 4 eleman var, şirketin elemanı onlar, Meclis`in elemanı değiller. Sizin Meclis`e saygınız olsa paraları böyle harcamazsınız” diye Yılmaz`ı eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve bürokratların sunumun ardından taşeron tartışması devam etti. Tanal, taşeron firma ile ilgili söz almak istedi. Yılmaz, “Belli ihtiyaçlar var. Tabii ki Meclisimiz böyle şeyler yapıyor, olur mu öyle şey” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Yılmaz`a “Hayır neyi savunuyorsunuz, savunmayın. 5 bin çalışanı var. Bu salon düzenlenemiyor. Ayıp” diye tepki gösterdi.

“Bir takım ekipmanlara ihtiyaç oluyor” diyen Yılmaz`a  Bekaroğlu, “Ayıp ayıp milletin parasını nereye harcıyorsunuz” diye tepkisini sürdürdü. Yılmaz taşeron olayını şöyle anlattı:

“Dünyada her yerde belli konularda hizmet alımı yapılabilir; kurumlarımız da bunu yapıyor, Meclisimiz de bunu yapıyor, nesi ayıp bunun?”

Tanal araya girerek, “Başkanım, bilgi isteniz, ben size bilgi vereyim: Mevcut olan, karşımızda bulunan kamera ve şu karşıda bulunan 4-5 personel Meclisin personeli değil, dışarıdan geldiler. Özel şirket” diye itiraz etti.

TAŞERONA VERİLDİĞİNİ DOĞRULADI

Yılmaz ise “Doğru, doğru. Sadece bir ay için buna ihtiyacımız var. O yüzden, yıl boyu böyle bir ekipmanı tutmak yerine bir aylık bir hizmet alımı yapıyoruz” diyerek, 2023 yılı bütçe görüşmeleri çekimlerinin özel firmaya verildiğini doğruladı.

TAŞERONUN TAŞERONU ÇALIŞIYOR

Komisyonun organizasyon işinin İncom Mice isimli Ankara merkezli bir firmaya verildiği öğrenildi. 200 bin lira sermaye sahip firma Murat Serdar Burkan üzerine görülüyor. Edinilen bilgiye göre organizasyon işi pazarlık usulü yapıldı ve komisyon görüşmeleri başlamadan yaklaşık 15 gün önce anlaşma sağlandı. Bu firmanın da ayrı bir taşeron daha çalıştırdığı ve bu taşeronun da Aurora Medya olduğu belirtildi. Yani 2023 yılının bütçe çekimleri taşeronun taşeronuna verilmiş durumda.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA