8 Mayıs 2026 Cuma

18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER`DEN "AKILLI TRAKTÖR" SORUSUNA YANIT VERMEYEN BAKAN KİRİŞCİ`YE: "PROJENİN BAŞARISIZ MI OLDUĞU SORUSUNU AKILLARA GETİRİYOR"


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in “Tarım Kredi Kooperatifi iştiraki TARNET`in drone ve akıllı traktör sistemi projesine ne kadar harcandığı, akıllı traktörün hangi tarihte satışa sunulacağına" ilişkin soru önergesine “Şirketlerimizden ‘halka açıklık` statüsünde bulunanlar Sermaye Piyasası mevzuatı çerçevesinde faaliyetleri ile ilgili bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu`nda (KAP) açıklamaktadır” yanıtını verdi. Kirişci`nin projeyle ilgili bilgi vermekten kaçındığını belirten Gürer, “Bakan bu çalışma var ya da yok demediği gibi yapılan giderleri de belirtmemesi projenin başarısız mı olduğu sorusunu akıllara getiriyor. Yararlı bir proje ise neden bilgi verilmiyor?” dedi.

 

Tarih : 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:07   Okunma : 456

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in “Tarım Kredi Kooperatifi iştiraki TARNET`in drone ve akıllı traktör sistemi projesine ne kadar harcandığı, akıllı traktörün hangi tarihte satışa sunulacağına" ilişkin soru önergesine “Şirketlerimizden ‘halka açıklık` statüsünde bulunanlar Sermaye Piyasası mevzuatı çerçevesinde faaliyetleri ile ilgili bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu`nda (KAP) açıklamaktadır” yanıtını verdi. Kirişci`nin projeyle ilgili bilgi vermekten kaçındığını belirten Gürer, “Bakan bu çalışma var ya da yok demediği gibi yapılan giderleri de belirtmemesi projenin başarısız mı olduğu sorusunu akıllara getiriyor. Yararlı bir proje ise neden bilgi verilmiyor?” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Kirişci`nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermiş, “Tarım Kredi Kooperatifi iştiraki olan TARNET`in drone ve akıllı traktör sistemi projesi hangi aşamadadır? Proje için ne kadar harcama yapılmıştır? Tüm proje gideri ne olacaktır? Akıllı traktör hangi tarihte satışa sunulacaktır?” sorularını yöneltmişti.

Gürer, Kirişci`nin soru önergesine verdiği yanıtla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre; Kirişci, şu yanıtı verdi:

“‘HALKA AÇIKLIK` STATÜSÜNDEKİ ŞİRKETLERİN FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ KAP AÇIKLAMAKTADIR”

“Türkiye`nin tarımsal kredi ve girdi lideri, çiftçilerin sosyoekonomik güvencesi durumunda olan Tarım Kredi Kooperatifleri bugün, Merkez Birliği`ne bağlı 17 Bölge Birliği, bin 615 Kooperatifi, 204 Hizmet Bürosu, 19 Şirketi, yaklaşık 13 bin çalışanı ve 800 bin ortağı ile Türkiye`nin en büyük çiftçi kuruluşudur.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştirakleri, Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş olup, faaliyetlerini aynı şekilde Kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmektedir. Şirketlerimizden ‘Halka Açıklık` statüsünde bulunanlar Sermaye Piyasası mevzuatı çerçevesinde faaliyetleri ile ilgili bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu`nda (KAP) açıklamaktadır.”

GÜRER: YARARLI BİR PROJE İSE NEDEN BİLGİ VERİLMİYOR?

Kirişci`nin proje hakkında bilgi vermekten kaçındığını belirten Gürer, Teknolojiden Sorumlu Genel Müdürlüğün 2021 yılında “‘Akıllı Traktör Sistemi` dediğimiz bir bilgisayarlı tablet sistemidir. Bu sistem ikisi bütünleşik çalışarak tarlamızı sıralı bitkilerin en doğru şekilde ve hata payı olmaksızın hazırlanmasına ve ilaçlamanın da ilaçların üst üste binmesini engelleyecek şekilde yapılmasına imkan veriyor. Dolayısıyla çiftçimiz, bu anlamda enerjiden, işgücünden ve zamandan kaynaklı maliyetlerde tasarruf ediyor. Akıllı Traktör Sistemi şu anda olgunluk seviyesine ulaştı. Test sürecinin ardından yakında Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2 bin hizmet noktasında bu teknolojik ürünlerimizi çiftçilerimizle buluşturacağız” açıklamasını yaptığını anımsattı. Gürer, şöyle devam etti:

“Aradan bir yıldan fazla zaman geçti. Bakan bu çalışma var ya da yok demediği gibi yapılan giderleri de belirtmemesi projenin başarısız mı olduğu sorusunu akıllara getiriyor. Yararlı bir proje ise neden bilgi verilmiyor?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA