22 Mart 2026 Pazar

20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI  
 
     
   

MURAT BAKAN`DAN SİGARA FABRİKASI ÖNÜNDE DİRENEN İŞÇİLERE DESTEK


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları belirtilen Philip Morris Türkiye Sigara Fabrikası işçilerine destek verdi. 50 gündür İzmir Torbalı`daki fabrikanın önünde direnen işçilerle buluşan Bakan, “Burada çalışan işçiyi ucuz işgücü olarak görüyorlar. Avrupa`da 3 bin 500 euroya çalışıyor işçi. Burada asgari ücretle çalışıyor. Bu olmaz" dedi.

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 13:27   Okunma : 644

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları belirtilen Philip Morris Türkiye Sigara Fabrikası işçilerine destek verdi. 50 gündür İzmir Torbalı`daki fabrikanın önünde direnen işçilerle buluşan Bakan, “Burada çalışan işçiyi ucuz işgücü olarak görüyorlar. Avrupa`da 3 bin 500 euroya çalışıyor işçi. Burada asgari ücretle çalışıyor. Bu olmaz" dedi.

Murat Bakan, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir ile birlikte 50 gündür eylemlerini sürdüren Philip Morris Türkiye Sigara Fabrikası işçilerini ziyaret etti. "İş, emek, özgürlük" sloganı atıp alkışlarla eylemlerine devam eden işçilerle bugün fabrika önünde buluşan Murat Bakan, “Burada çalışan işçiyi ucuz işgücü olarak görüyorlar. Avrupa`da 3 bin 500 euroya çalışıyor işçi. Burada asgari ücretle çalışıyor. Bu olmaz. Kadrolu işçi ne alıyorsa ona uygun bir şekilde, herkesin vicdanında adalet duygusunu tatmin edecek bir çözüm olması lazım. Biz de dayanışma için yanınızdayız” diye konuştu.

"TÜRKİYE UCUZ İŞGÜCÜ, EMEĞİN SÖMÜRÜLECEĞİ BİR YER DEĞİL"

Bakan, işçilerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı ve şunları söyledi:

“Torbalı`da Philip Morris Fabrikası`nın önünde, sendikalı olduğu için işten atılan işçilerimizin yanındayız. Onlara desteğe, dayanışmaya geldik. Philip Morris`te kadrolu bin 200 tane işçi var, aşağı yukarı 700 işçi sendikalı. Bunun 600 tanesi taşeronda çalışıyor. Philip Morris, dünya standartlarında değil. Burada kadrolu olan işçilerle aynı standartta ücret ödetmemek için taşerona çalıştırıyor. 18 yıldır, içinde çalışan var. Ve aynı üretim bandında, karşısında, 20 bin liraya çalışan, promosyonunu alan, ikramiyesini alan, yaz tatilini yapan işçi varken onun karşısında açlığa, sefalete mahkum edilmiş, asgari ücretle çalışan 600 tane işçi var. Bu işçiler sadece sendikalı olduğu için bir kısmı işten çıkartıldı, bir kısmı fabrikaya sokulmadı. Bu arkadaşlarımız burada direniyor. Türkiye ucuz işgücü, emeğin sömürüleceği bir yer değil. Dünyada, Avrupa`da hangi standartlarda ücret veriyorsanız Türkiye koşullarında ona göre, o ücret standardında ücret verilmesi lazım. İş barışının sağlanması. Bu, fabrikada çalışan kadrolu işçiyle taşeronda çalışan işçinin aynı koşullarda çalışmasıyla mümkün. Kaldı ki taşeron işçisi, temizlik işçisi, güvenlik işçisi değil; taşeron işçisi, aslında taşeronda olmaması gereken, üretim yapan işçi. Dolayısıyla buradaki adaletsizliğin karşısında biz, sendikalı mücadele veren, sendikalı olduğu için işten çıkarılan işçi kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.”

SENDİKADAN AÇIKLAMA

DİSK`e bağlı Gıda-İş Sendikası ise yaptığı bilgilendirmede, “Üyelerimiz, tazminatları ödenmeksizin kuralsız, kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmışlardır. Ancak sendikamız avukatları tarafından açılan davalar nedeni ile işverenler artık işten çıkardıkları ve fabrikaya sokmadıkları işçi arkadaşlarımıza arabulucu aracılığıyla ihbar, kıdem tazminatları yanı sıra bir maaş da ekstradan ödeyerek davadan vazgeçmelerini ve uzlaşma teklif etmektedir. Bu da göstermektedir ki işveren, işçi arkadaşlarımızı haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkardıklarını kabul etmekte ve haklı direnişimizden ve taleplerimizden vazgeçmek koşuluyla uzlaşma teklif etmektedir. Sonuç olarak; arkadaşlarımız sendikalı ve toplu sözleşmeli ve iş güvenceli çalışma koşullarına kavuşana kadar her türlü demokratik, meşru ve hukuki yollardan mücadelelerini sonuna kadar sürdürmeye kararlıdır” denildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA