22 Kasım 2025 Cumartesi

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

MERSİN`DE `EVİMİZ ATÖLYE` PROJESİ DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek` sloganıyla yürütülen  ‘Evimiz Atölye` projesi, Akdeniz ilçesinde yer alan Çilek, Tarsus ilçesine bağlı Kırklarsırtı ile Mezitli ilçesine bağlı İstiklal Mahalleleri`nde yaşayan kadınlarla buluştu.

 

Tarih : 9 Kasım 2022 Çarşamba 14:50   Okunma : 534

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek` sloganıyla yürütülen  ‘Evimiz Atölye` projesi, Akdeniz ilçesinde yer alan Çilek, Tarsus ilçesine bağlı Kırklarsırtı ile Mezitli ilçesine bağlı İstiklal Mahalleleri`nde yaşayan kadınlarla buluştu.

16 mahallede düzenlenen atölye kapsamında ‘Çoraptan Oyuncak` yapımını öğrenen kadınlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken; Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projeyle, kadınların hem aile ekonomilerine, hem de sosyalleşmelerine katkı sağlandığını söyledi.

MERAL SEÇER: “KADINLAR BİR ARADA YENİ FİKİRLER ÜRETİYORLAR”

Çilek, Kırklarsırtı ve İstiklal Mahalleleri`ndeki kadınlarla bir araya gelen ve kadınların birlikte bir şeyler üretmelerinin, aynı zamanda yeni fikirlerin de ortaya çıkmasına olanak sağladığına dikkat çeken Meral Seçer, “Evimiz Atölye projesi, aslında evde gizli kalmış kadın işgücünün ortaya çıkması maksadıyla hayata geçirilen bir proje. Kadınlarımız bu proje sayesinde ev ekonomilerine katkı sağlarken, sosyalleşme imkanı da buluyorlar. Üretmenin, birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Ayrıca bu projeye, doğaya katkısı açısından bir geri dönüşüm projesi de diyebiliriz. Proje başladığından bugüne kadar yaklaşık bin kadınla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kadınlarımızın ilgisi ve üretme isteği, bu çalışmamızın daha da ilerlemesine ve sayımızın çoğalmasına olanak sağlıyor” diye konuştu.

Burada amacın bir farkındalık yaratmak olduğunu da sözlerine ekleyen Meral Seçer, “Ayrıca kadınlarımızın birlikteyken ürettikleri fikirlerle, çok güzel ve farklı projeler de ortaya çıkabilecek. Çünkü bu fikirleri sunduğunuz zaman, arkamızda bize destek verecek bir Büyükşehir var duygusunu yaşayacaksınız. Bir şey üretmek istediğinizde, ortaya çıkartmak istediğinizde size destek veren, kadınların çalışmasına destek veren bir Belediye Başkanımız var. Ayrıca O`na da sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“KADINLARA BİREBİR KATKI SAĞLIYOR”

Atölyelere katılan Mersinli kadınlar ise proje ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Ayşegül Cici: “Kadınlara birebir katkı sağlıyor. Eşimin geliri yeterli olmadığı için, çoraptan oyuncak yaparak aile bütçesine katkıda bulunmak istedim.” 

-Zeynep Yılmaz: “Evde boş vaktimiz çok olduğu için, çoraptan oyuncak yapma kursuna katıldık. Bu çalışmayı bize muhtarımız söyledi. Ben de hem boş zamanımı değerlendirmek, hem de eve katkıda bulunmak için katıldım.”

-Türkan Doğan: “Çok güzel bir etkinlik. Zor şartlarda yaşıyoruz artık. Her şey pahalı. Evlilik yaşındaki çocuklarımızı evlendiremiyoruz. Bu ürünleri satarak mutfak harçlığımızı çıkarmak istiyoruz.” 

-Arzu Dokuyucu: “Böyle bir uğraş arıyordum. Tesadüfen muhtarlıkta ilanını gördüm. Hem zaman geçiriyorum, hem el becerimi genişletiyorum, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorum.”

-Sibel Demirçiler: “Belediyemizin bu projesini çok beğendik. Ben bir çorap bile dikemezken, şimdi çoraptan oyuncak yapıyorum. Evimize de bir katkımız olacak. Çok memnunum, Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum.” 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA