7 Mayıs 2026 Perşembe

18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI  
 
     
   

ULAŞ KARASU: İKTİDAR, MİLYONLARIN `İBADETHANEMİZ` DEDİĞİ CEMEVLERİNİ KÜLTÜR EVİ OLARAK GÖRÜYOR


CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren torba kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu`nda, "İktidar, milyonların `İbadethanemiz` dediği cemevlerini ibadethane olarak görmüyor. Peki ne olarak görüyor? Kültür evi. Siz, şimdi, burada da Aleviliği kültürle bağdaştırıp bin yıldır bu topraklarda her türlü baskı ve zulme karşı inançlarını sürdüren Alevileri yok saymak istiyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 16:01   Okunma : 399

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren torba kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu`nda, "İktidar, milyonların `İbadethanemiz` dediği cemevlerini ibadethane olarak görmüyor. Peki ne olarak görüyor? Kültür evi. Siz, şimdi, burada da Aleviliği kültürle bağdaştırıp bin yıldır bu topraklarda her türlü baskı ve zulme karşı inançlarını sürdüren Alevileri yok saymak istiyorsunuz” dedi. 

TBMM Genel Kurulu`nda dün, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü ve bazı maddeleri kabul edildi.

Cemevlerinin imar planlarına dahil edilmesi ile aydınlatma ve su giderlerinin karşılanması gibi düzenlemeler de içeren teklifin görüşmeleri sırasında söz alan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, AKP`nin Aleviliği kültüre indirgemek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Milyonlarca Alevi yurttaşımız, cemevlerini ibadethaneleri görüp ibadetlerini cemevlerinde yapıyor, lokmalarını cemevlerinde dağıtıyor, matemlerini cemevlerinde yaşıyor ama iktidar, milyonların `İbadethanemiz` dediği cemevlerini ibadethane olarak görmüyor. Peki ne olarak görüyor? Kültür evi. Siz şimdi, burada da Aleviliği kültürle bağdaştırıp bin yıldır bu topraklarda her türlü baskı ve zulme karşı inançlarını sürdüren Alevileri yok saymak istiyorsunuz.”

Alevi denince iktidarın aklına sadece kültür kavramının geldiğini belirten Karasu, “AKP`ye göre 35 aydının can verdiği Madımak Oteli kültür merkezi, Alevilerin ibadethanesi olan cemevleri de kültür mekanı oldu. Alevilerin temel hak ve eşit yurttaşlık talepleri gündeme geldiğinde AKP`liler, kültür damgasını yapıştırıp işten sıyrılmaya çalışıyor. Bunu yaptığınız sürece Aleviliği de Alevileri de Alevilerin taleplerini de anlama şansınız yok. Neye karşısınız da ‘ibadethane` kelimesi size bu kadar uzak? Hazreti Ali`ye mi karşısınız, Ehlibeyt`e mi, 12 imama mı karşısınız, Hacı Bektaş Veli`ye mi, dört kapı kırk makama mı, ‘Eline, beline, diline sahip ol` diyen düstura mı karşısınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 3 Temmuz 2020`de Levent Camii`nin açılışında yaptığı konuşmayı hatırlatan Karasu, “O gün Cumhurbaşkanı, ‘Biz, ülkemizdeki hakim inanç grubu olan Müslümanların ve diğer dini inançlara mensup olanların da hakkını, hukukunu korumaya devam edeceğiz` diyordu. Ama aynı Erdoğan, cemevine ‘cümbüş evi` demiş; yetmemiş, Aleviliği seçim meydanlarında yuhalatmış. Ey Erdoğan, baştakini söyleyen de sensin, sondakini söyleyen de sen. Hangi sözüne inanalım senin” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA