22 Kasım 2025 Cumartesi

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

İSTİKLAL CADDESİ`NDEKİ TERÖR SALDIRISININ DÜZENLENDİĞİ NOKTAYA, HAYATINI KAYBEDENLERİN ANISINA KARANFİLLER BIRAKILDI


İstanbul İstiklal Caddesi`ndeki bombalı terör saldırısının düzenlediği noktaya, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için sabah saatlerinde platform kuruldu; vatandaşlar kurulan platforma karanfil bıraktı.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:12   Okunma : 464

Haber: FAHRETTİN ÖZTÜRK-Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul İstiklal Caddesi`ndeki bombalı terör saldırısının düzenlediği noktaya, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için sabah saatlerinde platform kuruldu; vatandaşlar kurulan platforma karanfil bıraktı.

İstanbul İstiklal Caddesi`nde dün saat 16.20 sularında bombalı bir terör saldırısı düzenlendi. Terör saldırısında altı kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Yaralanan 55 kişi, tedavi gördükleri hastaneden taburcu edildi. 26 yaralının tedavisi devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün saat 11.14`te, “Yoğun bakımdaki iki hastamızın durumu maalesef ciddiyetini koruyor” açıklamasını yaptı.

Terör saldırısının ardından yaya trafiğine kapatılan İstiklal Caddesi, bugün sabah erken saatlerde yeniden açıldı. Caddeye girişlerin polis denetiminde yapıldığı görüldü.

Patlamanın meydana geldiği noktaya platform kuruldu. Vatandaşlar, hayatını kaybedenlerin anısına, kurulan platforma karanfil bıraktı.

"İSTİKLALİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Platforma karanfil bırakan Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve şunları söyledi:

“Geçmiş olsun başımız sağ olsun millet olarak. Dün Beyoğlu`nda İstiklal Cadde`mizde, İstiklal mücadelemizin, milli mücadelemizin ismini taşıyan caddemizde hain bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Öncelikle saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz, yaralılarımız var şu anda hastanede, acil şifalar diliyorum, geride kalanlara sabırlar, güç ve metanet diliyorum.

Bu saldırı istiklalimize yapılan bir saldırıdır, birliğimize yapılan bir saldırıdır. İstiklâlimiz bizim geleceğimiz, istikbalimiz. Onun için bugün itibariyle İstiklal Caddesi her zamankinden daha kalabalık. Bu şu demek; millet istiklaline sahip çıkıyor ve ben de sabahın bu saatlerinde bütün milletimizi, bütün İstanbulluları, Beyoğluları istiklalimize sahip çıkmaya, milli mücadelenin, Gazi Paşa`nın buraya ismini verdiği bu caddeye sahip çıkmaya davet ediyorum.

Beyoğlu Belediyesi olarak dünden itibaren, patlama anından itibaren yapılabilecek olanlar, bugün itibariyle esnafımızla birlikte nasıl bir dayanışma içerisinde olacağımızı, önce geçmiş olsun dileklerimizi dün akşam ilettik. Bugün itibariyle sayın bakanlarımızla birazdan devam edecek. Esnafımızla tam bir dayanışma zamanı ve dayanışma ile birlikte bu acılar sarılacak daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz kimse bu milletten diz çökmesini beklemesin. Bu saldırılar bizi yıldıramayacak. İstiklalimize sonuna kadar sahip çıkacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA