7 Mayıs 2026 Perşembe

09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!  
 
     
   

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: SURİYE UYRUKLU AHLAM ALBASHIR, PKK/PYD/YPG`NİN TALİMATIYLA EYLEMİ YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin, Suriye uyruklu ve 1999 doğumlu Ahlam Albashır olduğunu açıkladı. Emniyet`in açıklamasında; gözaltına alınan saldırganın, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Kobani`deki merkezinden eylem talimatı alarak İstanbul`a geldiğini ve bombalı saldırıyı düzenledikten sonra olay yerinden kaçtığını itiraf ettiği bildirildi.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:01   Okunma : 628

EDDA SÖNMEZ 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin, Suriye uyruklu ve 1999 doğumlu Ahlam Albashır olduğunu açıkladı. Emniyet`in açıklamasında; gözaltına alınan saldırganın, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Kobani`deki merkezinden eylem talimatı alarak İstanbul`a geldiğini ve bombalı saldırıyı düzenledikten sonra olay yerinden kaçtığını itiraf ettiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nden İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırıya ilişkin bugün yapılan yazılı açıklamada, dün gece yakalanan saldırganın, Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu belirtildi. 

BİN 200 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ 

Emniyet`in açıklamasına göre; İstiklal Caddesi`nde bombalı terör saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda, bombayı koyan şüpheli kadının olay yerine geliş-gidiş güzergahlarını gören bin 200 güvenlik kamerası incelendi. Şüphelinin, olay yerinden taksi ile ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edildi. Yapılan fiziki ve teknik çalışmanın ardından, şüphelinin irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi. 

46 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Yapılan operasyonda, 46 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusunda, bombayı koyan kişinin Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği belirlendi. Söz konusu adrese saat 02:50`de düzenlenen operasyonda, bombalı saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şüpheli gözaltına alındı.

AFRİN ÜZERİNDEN KAÇAK YOLLARLA ÜLKEYE GİRİŞ YAPMIŞ 

Şüphelinin, sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve eylem yapmak için Afrin üzerinden Türkiye`ye kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği belirtildi. Saldırganın, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani`deki merkezinden aldığı eylem talimatı üzerine İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırıyı düzenlediğini ve daha sonra olay yerinden kaçtığını itiraf ettiği bildirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA