3 Mayıs 2025 Cumartesi

01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı   16:54   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "BU YıL SONUNDA DENEME ÜRETIMINE BAŞLAYıP AKKUYU`DAN ILK ELEKTRIĞI VERECEĞIZ"   16:04   CHP`LI TANRıKULU: “1 MAYıS ÖNCESI VE 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNANLARıN SAVCıLıK TARAFıNDAN IŞLEMINI BEKLIYORUZ, BIRKAÇ SAATE KADAR BELLI OLACAK``   16:02   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU  
 
     
   

MUSTAFA ADIGÜZEL: "GENEL BAŞKANIMIZIN SÖZ VERDİĞİ ÜZERE TÜRKİYE`DE HİÇBİR YABANCI FİRMA KARTELLEŞEMEYECEK"


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu`nun Ferrero ve iştiraki firmalara soruşturma açmasına ilişkin "Fındık stratejik bir ürünse hazırladığımız kanun teklifinin 21`inci maddesi gibi yabancı firmaların Türkiye`de kabuklu fındık alımının tamamen iptal edilmesi ve ihracatının yerli firma tarafından yapılacak düzenlemeyi de hayata geçirmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında, sayın Genel Başkanımızın söz verdiği üzere Türkiye`de hiçbir yabancı firma kartelleşemeyecek" dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 12:19   Okunma : 437

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu`nun Ferrero ve iştiraki firmalara soruşturma açmasına ilişkin "Fındık stratejik bir ürünse hazırladığımız kanun teklifinin 21`inci maddesi gibi yabancı firmaların Türkiye`de kabuklu fındık alımının tamamen iptal edilmesi ve ihracatının yerli firma tarafından yapılacak düzenlemeyi de hayata geçirmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında, sayın Genel Başkanımızın söz verdiği üzere Türkiye`de hiçbir yabancı firma kartelleşemeyecek" dedi.

Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma kararı aldı. 

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM`de yaptığı açıklamada; soruşturma açılmasına ilişkin, "Rekabet Kurulu, Ferrero firmasının ve iştiraklerini fındıkta üretim, alım, kırım ve ihracat aşamalarında kanuna aykırı hareket ettiğini; ciddi ve yeterli bulgular tespit ederek soruşturma başlattı. Biz ne diyorduk yıllardır? Türkiye`de yabancı bir firma kartel oldu, üreticinin de Türkiye`nin de hakkını yiyor diyorduk. Bununla ilgili sadece benim Rekabet Kurulu`na iki adet başvurum vardı, reddedilmişti. Geçtiğimiz aylarda da Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, üst üste Ferrero adını da vererek bu durumu tespit etmiş ve `bu duruma biz son vereceğiz, çünkü biz milliyetçiyiz` demişti" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN SÖZ VERDİĞİ GİBİ TÜRKİYE`DE HİÇBİR YABANCI FİRMA KARTELLEŞEMEYECEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun geçen aylarda Giresun`da yaptığı grup toplantısında firma ismi vererek fındık üreticilerinin sorunlarına değindiğini vurgulayan Adıgüzel, şunları söyledi:

"İşte yaklaşan Millet İttifakı iktidarı kendisini her yerde gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti kurumları da Millet İttifakı iktidarına göre hazırlanıyor ve ben bu soruşturma başlatmasını bu şekilde yorumluyorum. Ancak bu burada kalmamalı. Yani iktidar partisi seçime doğru giderken küçük bir göstermelik soruşturma yapıp bunun üstünü kapatmamalı. Bunu da takip edeceğiz. Esas olan ise şudur, eğer tarımı yerli ve milli yapacaksak fındıkta dünyada tek ve büyük üretici olmamızı ve haklarımızı savunacaksak, fındık stratejik bir ürünse bu hazırladığımız kanun teklifinin 21`inci maddesi gibi yabancı firmaların Türkiye`de kabuklu fındık alımının tamamen iptal edilmesi ve ihracatının yerli firma tarafından yapılacak düzenlemeyi de hayata geçirmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında, sayın Genel Başkanımızın söz verdiği üzere Türkiye`de hiçbir yabancı firma kartelleşemeyecek." 

CHP`NİN KANUN TEKLİFİNDEKİ 21. MADDE NE ÖNGÖRÜYOR? 

Adıgüzel`in konuşmasında değindiği CHP`nin fındığa ilişkin kanun teklifinin 21. Maddesi, şu düzenlemeyi öngörüyor:

"Ortaklık yapısının yüzde 50 ve fazlası yabancı olan şirketler kabuklu fındık alımı ve fındık ihracatı yapamaz. Kabuklu fındık alımı ve ihracatı ruhsatları olanların ruhsatları bu kanun yürürlüğe girmesinden itibaren altı ay içerisinde iptal olur." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA