17 Mart 2026 Salı

10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!  
 
     
   

MUSTAFA ADIGÜZEL: "GENEL BAŞKANIMIZIN SÖZ VERDİĞİ ÜZERE TÜRKİYE`DE HİÇBİR YABANCI FİRMA KARTELLEŞEMEYECEK"


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu`nun Ferrero ve iştiraki firmalara soruşturma açmasına ilişkin "Fındık stratejik bir ürünse hazırladığımız kanun teklifinin 21`inci maddesi gibi yabancı firmaların Türkiye`de kabuklu fındık alımının tamamen iptal edilmesi ve ihracatının yerli firma tarafından yapılacak düzenlemeyi de hayata geçirmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında, sayın Genel Başkanımızın söz verdiği üzere Türkiye`de hiçbir yabancı firma kartelleşemeyecek" dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 12:19   Okunma : 535

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu`nun Ferrero ve iştiraki firmalara soruşturma açmasına ilişkin "Fındık stratejik bir ürünse hazırladığımız kanun teklifinin 21`inci maddesi gibi yabancı firmaların Türkiye`de kabuklu fındık alımının tamamen iptal edilmesi ve ihracatının yerli firma tarafından yapılacak düzenlemeyi de hayata geçirmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında, sayın Genel Başkanımızın söz verdiği üzere Türkiye`de hiçbir yabancı firma kartelleşemeyecek" dedi.

Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma kararı aldı. 

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM`de yaptığı açıklamada; soruşturma açılmasına ilişkin, "Rekabet Kurulu, Ferrero firmasının ve iştiraklerini fındıkta üretim, alım, kırım ve ihracat aşamalarında kanuna aykırı hareket ettiğini; ciddi ve yeterli bulgular tespit ederek soruşturma başlattı. Biz ne diyorduk yıllardır? Türkiye`de yabancı bir firma kartel oldu, üreticinin de Türkiye`nin de hakkını yiyor diyorduk. Bununla ilgili sadece benim Rekabet Kurulu`na iki adet başvurum vardı, reddedilmişti. Geçtiğimiz aylarda da Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, üst üste Ferrero adını da vererek bu durumu tespit etmiş ve `bu duruma biz son vereceğiz, çünkü biz milliyetçiyiz` demişti" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN SÖZ VERDİĞİ GİBİ TÜRKİYE`DE HİÇBİR YABANCI FİRMA KARTELLEŞEMEYECEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun geçen aylarda Giresun`da yaptığı grup toplantısında firma ismi vererek fındık üreticilerinin sorunlarına değindiğini vurgulayan Adıgüzel, şunları söyledi:

"İşte yaklaşan Millet İttifakı iktidarı kendisini her yerde gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti kurumları da Millet İttifakı iktidarına göre hazırlanıyor ve ben bu soruşturma başlatmasını bu şekilde yorumluyorum. Ancak bu burada kalmamalı. Yani iktidar partisi seçime doğru giderken küçük bir göstermelik soruşturma yapıp bunun üstünü kapatmamalı. Bunu da takip edeceğiz. Esas olan ise şudur, eğer tarımı yerli ve milli yapacaksak fındıkta dünyada tek ve büyük üretici olmamızı ve haklarımızı savunacaksak, fındık stratejik bir ürünse bu hazırladığımız kanun teklifinin 21`inci maddesi gibi yabancı firmaların Türkiye`de kabuklu fındık alımının tamamen iptal edilmesi ve ihracatının yerli firma tarafından yapılacak düzenlemeyi de hayata geçirmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında, sayın Genel Başkanımızın söz verdiği üzere Türkiye`de hiçbir yabancı firma kartelleşemeyecek." 

CHP`NİN KANUN TEKLİFİNDEKİ 21. MADDE NE ÖNGÖRÜYOR? 

Adıgüzel`in konuşmasında değindiği CHP`nin fındığa ilişkin kanun teklifinin 21. Maddesi, şu düzenlemeyi öngörüyor:

"Ortaklık yapısının yüzde 50 ve fazlası yabancı olan şirketler kabuklu fındık alımı ve fındık ihracatı yapamaz. Kabuklu fındık alımı ve ihracatı ruhsatları olanların ruhsatları bu kanun yürürlüğe girmesinden itibaren altı ay içerisinde iptal olur." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA