21 Ocak 2026 Çarşamba

19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”   20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”   18:28   “MURAT ÇALıK’A HASTANEDE GIZLI MUAMELE: ‘BIR KARE GÖRÜNTÜDEN KORKUYORLAR’”   16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK  
 
     
   

AKSARAY İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, HASTANEDE KAYBOLAN YATAK SAYISININ 56 OLDUĞUNU AÇIKLADI... CHP İL BAŞKANI ERTÜRK: "ALLAH`TAN HASTANE KALBOLMAMIŞ"


Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde 140 hasta yatağının kaybolduğu iddia edildi. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, kayıp yatak sayısının 140 değil 56 olduğu açıkladı. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, "Geçerken baktım, Allah`tan hastane kaybolmamış, iki bina da yerinde duruyor. Çünkü iddialar o kadar vahim ki bir gün gittiğimizde binayı bulamazsak hiçbiriniz şaşırmayın" dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 16:16   Okunma : 626

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde 140 hasta yatağının kaybolduğu iddia edildi. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, kayıp yatak sayısının 140 değil 56 olduğu açıkladı. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, "Geçerken baktım, Allah`tan hastane kaybolmamış, iki bina da yerinde duruyor. Çünkü iddialar o kadar vahim ki bir gün gittiğimizde binayı bulamazsak hiçbiriniz şaşırmayın" dedi.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde 140 hasta yatağın kaybolduğu iddiası üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"56 YATAĞIN KAYBOLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

"Eski hastaneden yeni hastaneye taşınma sürecinde meydana gelen durum sonrasında, Valilik makamının 18.06.2021 tarih ve 471 sayılı onayı ile görevlendirilen muhakkik tarafından gerekli inceleme yapılmış ve 56 adet yatağın kaybolduğu tespit edilmiştir. İnceleme neticesinde tespit edilen eksik hasta yataklarının bedelleri ilgili kişilere müştereken ve müteselsilden rücu edilmiş, ayrıca iddialar hakkında Bakanlığımız ve Valiliğimiz tarafından idari, adli makamlarca ise adli süreç devam etmektedir."

"ALLAHTAN HASTANE KAYBOLMAMIŞ, İKİ BİNA DA YERİNDE DURUYOR"

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ise konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hastaneyle ilgili biliyorsunuz biz hem yolsuzluk davalarını gündeme taşıyoruz hem de bu konuları takip ediyoruz. Yine yeni iddialar var, kaybolan yataklarla ilgili. Geçerken baktım, Allah`tan hastane kaybolmamış, iki bina da yerinde duruyor. Çünkü iddialar o kadar vahim ki bir gün gittiğimizde binayı bulamazsak hiçbiriniz şaşırmayın.

Ben, bu yolsuzluklar ile ilgili yaptığım son basın açıklamasında, ‘Niye bu sorumlu arkadaşlar görevde` diye sormuştum. O günden bugüne hâlâ bir gelişme olmadı. Yeni iddialar var, anlaşılan yeni iddialar daha gelecek. Bu kadar iddiaya rağmen dönemin il sağlık müdürü soruşturmanın içinde yok. Dönemin başhekimi terfi ettirildi, bu iddialardan sonra daha üst düzeye getirildi. Bu terfileri yapanlar ya da bunları bu görevde tutanlar, bu yapılan usulsüzlüklerin hem sorumlusudur hem de onlar da gün geldiğinde bunlar gibi bununla ilgili bedel ödemeye devam eder.

Bir kez daha sesleniyoruz; bu kadar iddianın olduğu bir yerde sorumluluk makamındaki bu arkadaşlarımızı biz memuriyetten atın demiyoruz, o görevinden alın. Soruşturma sonuçlandığı zaman, aklandığı zaman, suçsuz bulunduğu zaman gene aynı görevlere getirmenizde hiçbir mahsur olmaz ama soruşturmanın selameti için bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bunların görevden alınması lazım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA