22 Kasım 2025 Cumartesi

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

ÖZKOÇ: “İÇİŞLERİ BAKANLARI MAHCUP OLMAZLAR. İÇİŞLERİ BAKANLARI GEREĞİNİ YAPARLAR. GEREĞİNİ YAPAMIYORLARSA DA O KOLTUKTA OTURMAZLAR”


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu`nda; “Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldiği, nasıl geldiği lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘biz bu olayda mahcubuz` diyen bir İçişleri Bakanı varsa, İçişleri Bakanına söylenecek tek bir söz vardır. İçişleri Bakanları mahcup olmazlar. İçişleri Bakanları gereğini yaparlar. Gereğini yapamıyorlarsa da o koltukta oturmazlar. Senin mahcubiyetin eğer bu ülkenin evlatlarının canıyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı ve değeri yoktur” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 17:15   Okunma : 689

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu`nda; “Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldiği, nasıl geldiği lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘biz bu olayda mahcubuz` diyen bir İçişleri Bakanı varsa, İçişleri Bakanına söylenecek tek bir söz vardır. İçişleri Bakanları mahcup olmazlar. İçişleri Bakanları gereğini yaparlar. Gereğini yapamıyorlarsa da o koltukta oturmazlar. Senin mahcubiyetin eğer bu ülkenin evlatlarının canıyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı ve değeri yoktur” dedi.

CHP Grup Başkanvekili TBMM Genel Kurulu`nda konuştu. Özkoç, şunları söyledi:

“İÇİŞLERİ BAKANLARI MAHCUP OLMAZLAR”

“Taksim`de gerçekleşen hain terör saldırısını lanetliyoruz. Acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

Türkiye`de bir evladımızın canı yanıyorsa Türkiye`nin canı yanıyor demektir. Bir evladımızı kaybettiysek aslında herkes kendi ailesinden bir kişiyi kaybetmiştir. İçimizi yakan bu olaylarla ilgili ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz. Hele ki devlet makamında bu konuyla ilgili yerlerde olan insanlar, sözlerinin nereye gittiğini bilmek zorundadır.

Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldiği, nasıl geldiği lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘Biz bu olayda mahcubuz` diyen bir İçişleri Bakanı varsa, söylenecek tek bir söz vardır. İçişleri Bakanları mahcup olmazlar. İçişleri Bakanları gereğini yaparlar. Gereğini yapamıyorlarsa da o koltukta oturmazlar. Senin mahcubiyetin eğer bu ülkenin evlatlarının canıyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı ve değeri yoktur.

“HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN HESAP SORAMAYACAĞIMIZ DÜNYADA EVLATLARIMIZ İÇİN HİÇBİR ÜLKE YOKTUR”

Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. Ama Türkiye güçlü bir ülke, istihbaratı güçlü bir ülke, emniyet teşkilatı güçlü bir ülke. Biz, emniyet teşkilatımıza güveniyoruz. Ülkemizin istihbaratına güveniyoruz. Fakat güvenmediğimiz kişi, İçişleri Bakanının tam da kendisidir.

İçişleri Bakanı bir açıklama yapıyorsa ilk önce iktidarının kendi içinde bir değerlendirme yapması gerekir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bir bakanı böyle bir vahim terör olayından sonra ‘Amerika vardır ve onu lanetliyoruz` diyorsa Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına derhal kapalı oturum talep ederiz. Gelsin burada Amerika`nın olduğuna dair delilleri koysun. Boyutu ne olursa olsun, hangi ülke olursa olsun hesap soramayacağımız dünyada, evlatlarımız için hiçbir ülke yoktur. Başta Amerika da dahil olmak üzere.

“BU ARADAKİ ÇELİŞKİYİ TBMM`YE VE MİLLETİMİZE AÇIKLAMAK ZORUNDADIR”

O sözü söyleyip, ondan sonra AKP`nin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı; Biden`ın taziyesini kabul ediyorsa, o zaman bu aradaki çelişkiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne ve milletimize açıklamak zorundadır. Böyle vahim bir olay karşısında böyle bir ciddiyetsiz tavır kesinlikle kabul edilemez. Biz bu terör olaylarının ardı arkası kesilmeyen terör olaylarının hesabını soracağız. Hangi noktaya kadar varılması gerekiyorsa o noktaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ucunda Amerika varsa geliriz burada TBMM`de aldığımız kararlarla gereğini yaparız. Eğer ucunda Amerika yok, Soylu bu şekilde ciddiyetsiz bir tavır içerisindeyse o zaman bu ülkenin Cumhurbaşkanı o İçişleri Bakanıyla ilgili gereğini yapmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA