14 Mayıs 2025 Çarşamba

15:36   DERVIŞOĞLU: “BU IHANETI DURDURMAK, KASTEDENLERIN DE HESAP VERMESINDEN SORUMLUYUZ”   15:35   TBMM GENEL KURULU... CHP`LI AĞBABA: "DEVLETIN ÇIFTÇIYE DÖNÜM BAŞıNA KOŞULSUZ, ŞARTSıZ DESTEK VERMESI GEREKIYOR"   11:39   YENIŞEHIR BELEDIYESI BEBEK GELIŞIM MERKEZI HIZMETE AÇıLDı   11:09   14 MAYıS ÇIFTÇILER GÜNÜ... TZOB GENEL BAŞKANı BAYRAKTAR: "BIZ ÜRETMEZSEK TÜRKIYE AÇ KALıR"   10:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, YAZ SEZONUNA HAZıRLıK ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   10:14   MERCAN 100`ÜNCÜ YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI, ÇEVRE MÜHENDISLERI ODASı`NDAN MISAFIRLERINI AĞıRLADı   10:09   NATO DıŞIŞLERI BAKANLARı GAYRIRESMI TOPLANTıSı... BAKAN FIDAN, UKRAYNA, DANIMARKA VE LITVANYA DıŞIŞLERI BAKANLARı ILE GÖRÜŞECEK   10:08   MSB: UZMAN ÇAVUŞ MESUT KARADAĞ YıLDıRıM DÜŞMESI SONUCU ŞEHIT OLDU   09:55   ERHAN ADEM: "22 YıLDıR BU ÜLKEDE NE BAYRAM EDEN ÇIFTÇI NE DE GÜNÜ KUTLANABILEN BIR TARıM KALDı"   09:53   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU, HAFTA SONU KOŞULACAK   09:37   GELECEK PARTISI KONYA MILLETVEKILI HASAN EKICI PARTISINDEN ISTIFA ETTI   08:54   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, UYARı CEZASıYLA PARTIDE KALDı   08:06   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI "NUREDDIN YıLDıZ" PROTESTOSUNDA GÖZALTıNA ALıNAN ARKADAŞLARıNA DESTEK IÇIN VATAN EMNIYET`E GITTI   02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı  
 
     
   

SERA KADIGİL`DEN BAKAN BOZDAĞ`A: “ATADIĞINIZ HAKİM-SAVCILARIN YÜZDE 40`I FETÖ`DEN İHRAÇ EDİLMİŞ BİR BAKANSINIZ. SİZİN YERİNİZ BAKAN SANDALYESİ DEĞİL, SANIK SANDALYESİ”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`a, “Siz ki döneminizde atadığınız hakim-savcıların yüzde 40`ı FETÖ`den ihraç edilmiş bir bakansınız. Sizin yeriniz bakan sandalyesi değil, sanık sandalyesidir Sayın Bozdağ” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 18:07   Okunma : 558

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`a, “Siz ki döneminizde atadığınız hakim-savcıların yüzde 40`ı FETÖ`den ihraç edilmiş bir bakansınız. Sizin yeriniz bakan sandalyesi değil, sanık sandalyesidir Sayın Bozdağ” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bugün Adalet Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Ceza ev İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay`ın bütçeleri görüşülüyor. Komisyonda söz alan TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, özetle şöyle konuştu:

“Sayın Bozdağ, ‘Adaleti çıkarırsan devlet, büyük bir çeteden başka nedir` diye soruyor Augustinus. Bundan 15 yüzyıl önce soruyor. 21. yüzyılın ilk 20 yılında AKP`nin kurduğu düzen, bundan daha net ifade edilemezdi diye düşünüyorum. Sadece ben böyle düşünmüyorum. Aksoy araştırma, bir araştırma yapmış geçtiğimiz mayıs ayında. Bu ülkede yaşayan insanların yüzde 15`i, yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu düşünüyor. Sadece yüzde 15`i böyle düşünüyor. Geri kalan yüzde 85`i diyor ki ‘Bu ülkede ne tarafsız ne bağımsız bir yargı var`. Bunu sadece ben ya da biz, muhalifler söylemiyor. AKP`li ve MHP`li milletvekillerinin söylediklerine takılmamak gerek. Çünkü AKP`li seçmene soruyorlar, yüzde 72`si; MHP`li seçmene soruyorlar, yüzde 80`i ‘Ben yargıya güvenmiyorum. Tarafsız ya da bağımsız olduğunu düşünmüyorum` diyor. Şimdi Sayın Bozdağ, bu sonuçlar bile Adalet Bakanı`nın istifa etmesine yeter. Buna rağmen siz ne yapıyorsunuz? Geldiniz, bize burada fıkra anlatıyorsunuz.

“EMİNE ŞENYAŞAR`IN, 10 EKİM AİLELERİNİN HABERİ VAR MI ÇOK ADALETLİ TUTUMUNUZDAN”

Yani şu kitapçıkta emeği geçen herkese tek tek teşekkür mü edilir ne denir bilmiyorum. 20 yıllık AKP özetinin bir ironisini çıkart deseler aha anca bu kadar çıkartılır. Ben avukatım biliyor musunuz? İşini yapamayan, işini yaptırtmadığınız avukatlardan biriyim. Siz, bana burada gelmişsiniz, ‘lekelenmeme hakkı, mağdur odaklı adalet, efendim kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, çocuğun etkin korunması`… Neler neler var. Vallahi ellerinize sağlık. Yani dedim ya bu bir fıkra. ‘Mağdur odaklı adalet` demişsiniz ya sormak lazım; Somada katledilen madencilerin katillerine hak ettikleri cezayı verdiği için hokus pokusla görevlerinden ettiğiniz 12. Ceza Dairesi, Yargıtay`ın hakimleri var ya onların haberi var mı acaba sizin bu mağdur odaklı adalet anlayışınızdan? Ya da bir AKP milletvekilinin korumaları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar`ın haberi var mı bu çok adaletli tutumunuzdan? Ya da 10 Ekim Gar katliamında yakınlarını kaybedip 7 yıl sonra ancak sayın mahkemelerinizden bir keşif talebi alabilen 10 Ekim ailelerinin mesela haberi var mıdır?

“SİZİN YERİNİZ BAKAN SANDALYESİ DEĞİL, SANIK SANDALYESİDİR SAYIN BOZDAĞ”

Gerçekten ben kime ne anlatıyorum bilmiyorum. Kendi yargısını kendisi sağlamaya çalışan ilkel bir orman kabilesine döndü koca bir memleket sizin yüzünüzden. Yani size şunu sormak isterim: Bu kadar rezillik yetmedi mi? Yani şunu demenizi çok isterdim. ‘Artık bir parça liyakatle hakim-savcı ataması yapalım.` Ama bunu diyebilecek biri olsaydınız o sandalyede zaten oturuyor olmazdınız. Siz ki döneminizde atadığınız hakim-savcıların yüzde 40`ı FETÖ`den ihraç edilmiş bir bakansınız. Sizin yeriniz bakan sandalyesi değil, sanık sandalyesidir Sayın Bozdağ.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA