7 Mayıs 2026 Perşembe

09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER`DEN BAKAN YANIK`A ANKET SORULARI: “BU ANKETİN MAKSADI NEDİR, SORULAR BİLGİNİZ DAHİLİNDE Mİ HAZIRLANDI?”


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın üniversitelerde gençlere yönelik hazırladığı “Size göre bir kadın için en uygun evlenme yaşı ne olmalıdır? Kadının çalışmasını uygun buluyor musunuz?” gibi soruları içeren anketle ilgili Bakan Derya Yanık`a “Üniversitelerde yapılan bu anketin maksadı nedir? İlgili sorular bilginiz dahilinde mi hazırlanmıştır? Bilginiz dışında hazırlandıysa sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız” diye sordu.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 11:35   Okunma : 460

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın üniversitelerde gençlere yönelik hazırladığı “Size göre bir kadın için en uygun evlenme yaşı ne olmalıdır? Kadının çalışmasını uygun buluyor musunuz?” gibi soruları içeren anketle ilgili Bakan Derya Yanık`a “Üniversitelerde yapılan bu anketin maksadı nedir? İlgili sorular bilginiz dahilinde mi hazırlanmıştır? Bilginiz dışında hazırlandıysa sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın üniversitelerde gençlere yönelik yaptığı ankette yer alan soruları Meclis gündemine taşıdı. Taşcıer, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Taşcıer, ayrıca ankete ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“SİCİLİ BOZUK İKTİDARIN BU ANKETTEN BEKLENTİSİ NE OLABİLİR?”

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı asli görevlerini yapmak, cinsel istismara uğrayan kız çocuklarını korumak, kadına yönelik cinsiyet temelli şiddete karşı etkili politikalar üretmek gibi işleri bırakmış, kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırının altyapısını hazırlamakla meşgul oluyor. Bakanlığın üniversitelerde yaptığı anketin içerisindeki sorular tam anlamıyla bir skandaldır. Kadının evlenme yaşı kaç olmalıdır, kadının çalışmasını uygun buluyor musunuz gibi soruların iyi niyetle karşılanması, sicili bozuk bir iktidar için mümkün değil. AKP iktidarı, 6 yaşındaki kız çocuklarını sözde evlendirip hayatları boyunca sistematik olarak onlara tecavüz ettiren, kadınları eve kapatıp aralıksız şiddet uygulayan tarikatların talepleri doğrultusunda İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmiş bir siyasi hareket. Kadına yönelik şiddete karşı hazırlanmış ve yaptırım gücü olan en kapsamlı uluslararası sözleşmeden medeniyet ve kadın düşmanı bir avuç tarikatçı istedi diye çekilen AKP iktidarının, bu anketten beklentisi ne olabilir?

“İKTİDARIN TALEP VAR DİYE EVLİLİK YAŞINI DÜŞÜRMEYECEĞİNİ KİM SÖYLEYEBİLİR?”

Üniversitelerde yapılan bu anket sonucunda evlenme yaşı için 6 yaş, 12 yaş gibi talepler çıksa, bu iktidarın ‘talep var, evlenme yaşını indiriyoruz` demeyeceğini kim söyleyebilir? Bu ankette ‘kadınların çalışması doğru değil` gibi çağdışı talepler olduğu görülse, bu talebi de karşılamak için bir gece yarısı değişikliği getirmeyeceklerini kim söyleyebilir? Her şiddet ve her cinsel istismar olayından sonra ağızlarından düşürmedikleri ‘sıfır tolerans` cümlelerinin ne denli boş olduğunu çok iyi biliyor, görüyoruz. Bakanlığın 6 yaşında çocukların sistematik cinsel istismarına dair yarım ağızla ‘davaya müdahil olması` değil, bu zihniyete karşı etkin mücadele etmesi gerekirken, bunun yollarını döşeyecek çabalar içerisinde olmasını öfkeyle takip ediyoruz. Herkes bilsin ki, tarikatlarla el ele verenlerin kadın haklarını geriye götürmesine, kız çocuklarının geleceklerini karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Karanlığa karşı aydınlığı en güçlü şekilde yayacağız.”

Taşcıer, Bakan Yanık`a şu soruları yöneltti:

“BU ANKETİN MAKSADI NEDİR, SORULAR BİLGİNİZ DAHİLİNDE Mİ HAZIRLANDI?”

“Üniversitelerde yapılan bu anketin maksadı nedir? İlgili sorular bilginiz dahlinde mi hazırlanmıştır? Bilginiz dışında hazırlandıysa sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız? Eğer bilginiz dahlinde ise, hükümetinizin birtakım tarikatların isteği ile kadına yönelik şiddete karşı en kapsamlı uluslararası metin olan İstanbul Sözleşmesi`nden çekilme kararı aldığı hatırlandığında, bu anket sonucunda küçük yaşta evlilikler olmasına dair talepler olduğu anlaşılırsa bu taleplerin karşılanması da değerlendirilecek midir?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA