20 Aralık 2025 Cumartesi

22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU ‘BEN MİMAR SİNAN OYUNU`NU BASIN MENSUPLARI İÇİN SAHNELEDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, `Ben Mimar Sinan` oyununu basın mensuplarına özel olarak, Nevit Kodallı Oda Tiyatrosu`nda sahneledi.

 

Tarih : 14 Aralık 2022 Çarşamba 11:16   Okunma : 499

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, `Ben Mimar Sinan` oyununu basın mensuplarına özel olarak, Nevit Kodallı Oda Tiyatrosu`nda sahneledi.

Turgut Özakman`ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak`ın, Mimar Sinan karakterini Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mahir Okdemir`in canlandırdığı, ‘Ben Mimar Sinan` oyunu, basın mensuplarının beğenisine sunuldu. 

Tek kişilik oyunu sahneye taşıyan Mahir Okdemir, oyunda Mimar Sinan`ın sadece Türkiye`de değil, dünyanın birçok yerinde yaptığı eserlerin ve o eserlerin hikayesinin anlatıldığını belirterek, “Böyle kıymetli bir karaktere hayat verecek olmak, benim için kelimelerle anlatılamayacak bir duygu. Bu oyunun bir parçası olduğum için ben çok mutluyum” dedi.  

Okdemir, Mimar Sinan oyununu okullarda sergilemeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek, “Çocuklar bir duygu seli yaşıyorlar. Çünkü onlar karşılarında, tarihe isim bırakmış kıymetli bir mimarı görüyorlar. Yaptığı eserleri öğreniyorlar ve bu onları çok duygulandırıyor, çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Oyunu izleyen basın mensupları ise beğenilerini şu sözlerle dile getirdi:

-Semir Bolat: “Mimar Sinan ulusal bir değerimiz. Bu ulusal değerimizin bilimsel yönünün, tiyatroya aktarılması aslında çok zor. Mersin Büyükşehir Tiyatrosu bunu başardı ve Mimar Sinan`ın doğumundan aramızdan ayrılışına kadar, o yıllarda yaşayan bütün padişahların da hayatını ve Osmanlı İmparatorluğu`nun en gelişmiş olan dönemini herkesin anlayabileceği bir şekilde ortaya koydu. Gerçekten çok güzel bir tiyatro eseri. Onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

-Ahmet Söyler: “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından basına belki de ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendi. Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarları kopmuş demektir` sözünü anarken, 40 dakikalık bir tiyatro oyununda ‘Geçmişini bilmeyen, geleceğe emin adımlarla gidemez` söylemini de yaşadık. Bize bu geceyi yaşatan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve sanat ekibine teşekkür ediyorum.”

-Murat Öztornacı: “Ben lisede, üniversitede okurken hiçbir zaman Mimar Sinan`ı bu kadar derin bir şekilde tanımadım. Bu görsellik de olabilir, düşünsel de olabilirdi. Farkındalığı yaşadığım için ben bu oyunu çok sevdim. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`na çok teşekkür ederiz. Bu tür oluşumları halka daha çok sunarak, halkı buraya çekerek, çocuklarımıza ve gelecekteki insanlara daha güzel bir şekilde sağlamak önemli. Tiyatro, bana göre insanlara en güzel kültür aynasıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA