16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

VELİ AĞBABA MEMLEKETİ MALATYA`DA TÜTÜN ÜRETİCİSİ VE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ: "KENDİ TÜTÜNÜMÜZDEN YERLİ VE MİLLİSİ Mİ VAR?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

 

Tarih : 18 Aralık 2022 Pazar 17:08   Okunma : 666

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya`da esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi. Ağbaba şunları söyledi: 

“Sanıyor ki 100 dönüm tütün ekmişsin, tonlarca tütün kalıyor. Bu tütün olmasaydı Doğanşehir`i, Fındık`ı, Polatlı`sı, inan ki çok zor günler geçirirdi. O nedenle devletin bunu teşvik etmesi lazım. Buradaki insanların, üreten insanların devlete bir yükü yok. Ne yapıyorsunuz? Sabahın dördünde kalkıyorsunuz, kolay değil, çocuğunuza bakmadığınız zaman tütüne bakıyorsunuz.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜTÜN YASAĞINI KALDIRACAĞIZ"

Söz verdik eğer biz gelirsek, söz, namus geldiğimiz gün bu tütünün yasağını kaldıracağız. Tütün sadece bizim Malatya`yı da ilgilendirmiyor. Türkiye`nin her yanında tütün satan esnaflar var. Edirne`de var, Kars`ta, Hakkari`de var. Her taraf tütün esnafıyla dolu. Bu tütün yasaklanınca içimi bitmiyor. Ne oluyor? ithal tütünler geliyor. Sizin bu altın sarısı tütünler gidiyor yerine içi toprak dolu tütünler geliyor. Yerliyse yerli milliyse milli, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?”

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden zorlandığını, devletten yeterli desteği alamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Ata mesleği bunlar bizde, 2002 ve 2003`lerde bir veteriner sıkıntısı oldu. Malatya`ya dört danışman veteriner vermişlerdi, gittik bir tanesini biz aldık. Şu anda hayvan besleyemiyoruz, buzağı fiyatları yüksek zaten inek yok ki buzağı olsun. Yem fiyatları yüksek, herhangi bir destek alamıyoruz. Destek almayınca olmuyor. Mesela 186 milyar destek düşmesi lazımken tarım ve hayvancılığa ne yaptılar? 54 bin liraya düşürdüler. Şu an besici 120 liraya kestiriyor ama tüketici tüketemiyor. Tüketici tüketemezse ben 120 liraya kezsem de sorun değil, kasap 170 liraya satsa da makul değil. Bir köyde bir kasapta 1 hafta kaldığı zaman biter o. Desteklenmesi lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA