29 Mayıs 2026 Cuma

18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR   18:50   AB VE NATO’DAN RUSYA’YA ROMANYA TEPKISI: AVRUPA HAVA SAHASı IHLAL EDILDI   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PARTI İÇI VE İKTIDARA KARŞı ‘ARıNMA’ RESTI! ’24 MAYıS BIR MILATTıR’   09:45   BÜYÜKŞEHIR’IN LGS KURSIYERLERINE UNUTULMAZ MOTIVASYON ETKINLIĞI: KENT ORKESTRASı EŞLIĞINDE COŞKULU MOLA!   23:59   KıLıÇDAROĞLU’NDAN O İDDIALARA SERT YANıT: HERKES ŞUNU BILSIN...   23:40   SOSYALIST ENTERNASYONAL’DEN CHP İÇIN FLAŞ KARAR! ÖZGÜR ÖZEL MI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU MU? RESTI ÇEKTILER...   14:40   MERSIN’DE ZAMAN DURDU: ‘NAFTALIN KOKULU ANıLAR SANDıĞı’ KONSERIYLE NOSTALJI RÜZGARı ESTI!   01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’  
 
     
   

VELİ AĞBABA MEMLEKETİ MALATYA`DA TÜTÜN ÜRETİCİSİ VE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ: "KENDİ TÜTÜNÜMÜZDEN YERLİ VE MİLLİSİ Mİ VAR?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

 

Tarih : 18 Aralık 2022 Pazar 17:08   Okunma : 736

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya`da esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi. Ağbaba şunları söyledi: 

“Sanıyor ki 100 dönüm tütün ekmişsin, tonlarca tütün kalıyor. Bu tütün olmasaydı Doğanşehir`i, Fındık`ı, Polatlı`sı, inan ki çok zor günler geçirirdi. O nedenle devletin bunu teşvik etmesi lazım. Buradaki insanların, üreten insanların devlete bir yükü yok. Ne yapıyorsunuz? Sabahın dördünde kalkıyorsunuz, kolay değil, çocuğunuza bakmadığınız zaman tütüne bakıyorsunuz.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜTÜN YASAĞINI KALDIRACAĞIZ"

Söz verdik eğer biz gelirsek, söz, namus geldiğimiz gün bu tütünün yasağını kaldıracağız. Tütün sadece bizim Malatya`yı da ilgilendirmiyor. Türkiye`nin her yanında tütün satan esnaflar var. Edirne`de var, Kars`ta, Hakkari`de var. Her taraf tütün esnafıyla dolu. Bu tütün yasaklanınca içimi bitmiyor. Ne oluyor? ithal tütünler geliyor. Sizin bu altın sarısı tütünler gidiyor yerine içi toprak dolu tütünler geliyor. Yerliyse yerli milliyse milli, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?”

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden zorlandığını, devletten yeterli desteği alamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Ata mesleği bunlar bizde, 2002 ve 2003`lerde bir veteriner sıkıntısı oldu. Malatya`ya dört danışman veteriner vermişlerdi, gittik bir tanesini biz aldık. Şu anda hayvan besleyemiyoruz, buzağı fiyatları yüksek zaten inek yok ki buzağı olsun. Yem fiyatları yüksek, herhangi bir destek alamıyoruz. Destek almayınca olmuyor. Mesela 186 milyar destek düşmesi lazımken tarım ve hayvancılığa ne yaptılar? 54 bin liraya düşürdüler. Şu an besici 120 liraya kestiriyor ama tüketici tüketemiyor. Tüketici tüketemezse ben 120 liraya kezsem de sorun değil, kasap 170 liraya satsa da makul değil. Bir köyde bir kasapta 1 hafta kaldığı zaman biter o. Desteklenmesi lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA