29 Mayıs 2026 Cuma

09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PARTI İÇI VE İKTIDARA KARŞı ‘ARıNMA’ RESTI! ’24 MAYıS BIR MILATTıR’   09:45   BÜYÜKŞEHIR’IN LGS KURSIYERLERINE UNUTULMAZ MOTIVASYON ETKINLIĞI: KENT ORKESTRASı EŞLIĞINDE COŞKULU MOLA!   23:59   KıLıÇDAROĞLU’NDAN O İDDIALARA SERT YANıT: HERKES ŞUNU BILSIN...   23:40   SOSYALIST ENTERNASYONAL’DEN CHP İÇIN FLAŞ KARAR! ÖZGÜR ÖZEL MI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU MU? RESTI ÇEKTILER...   14:40   MERSIN’DE ZAMAN DURDU: ‘NAFTALIN KOKULU ANıLAR SANDıĞı’ KONSERIYLE NOSTALJI RÜZGARı ESTI!   01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı  
 
     
   

Mersin’de Zaman Durdu: ‘Naftalin Kokulu Anılar Sandığı’ Konseriyle Nostalji Rüzgarı Esti!


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen "Naftalin Kokulu Anılar Sandığı Konseri", izleyicileri siyah önlüklü çocukluk günlerine ve mahalle kültürünün sıcaklığına götürdü. Kongre ve Sergi Sarayı’nı hınca hınç dolduran Mersinliler, Yeşilçam şarkıları ve tiyatral gösteriler eşliğinde duygu dolu anlar yaşadı.

 

Tarih : 28 Mayıs 2026 Perşembe 14:40   Okunma : 409

Mersin, kültür ve sanatın birleştirici gücüyle geçmişin unutulmaz sayfalarını yeniden araladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Mersin Kent Konseyi ortaklığında organize edilen etkinlikte, Mersin Kent Konseyi Otantika Müzik, Ritim ve Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

"Naftalin Kokulu Anılar Sandığı Konseri" adıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlik; müzik, ritim, dans ve tiyatral anlatımı muhteşem bir görsel tasarımla harmanladı.

Siyah Önlükler, Dönem Kostümleri ve Unutulmaz Şarkılar

Sahne tasarımı ve dönem eşyalarıyla izleyenleri adeta bir zaman tüneline sokan konserde, geçmişin sıcak mahalle kültürü ve nostaljik yaşam biçimleri yeniden canlandırıldı. Gecede; ‘Mazi Kalbimde Yaradır’, ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, ‘Param Yok Pulum Yok’, ‘Sultan-ı Yegah’, ‘Bim Bam Bom’ ve ‘Hayat Bayram Olsa’ gibi Türk müziğine damga vurmuş eserler canlı performanslarla seslendirildi.

Dönemin izlerini taşıyan kostümler, anılara can veren tiratlar ve sahneye çıkan siyah önlüklü çocuklar, salondaki yüzlerce izleyiciye yer yer duygusal anlar yaşatırken, hareketli ritimler coşkulu alkışlarla karşılık buldu. Onlarca ritim sanatçısının uyum içinde sergilediği performans ise dakikalarca ayakta alkışlandı.

Alper Girgeç: "Bu Farkı Ulusala Taşıyacağız"

Gecenin sonunda konuşma yapan Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, Otantika Topluluğu’nun kentte büyük bir fark yarattığını belirterek şunları söyledi:

"Geçmişin sandığını açarak anılarda harika bir yolculuğa çıktık. Koridorların bile dolup taşması, artık daha büyük kitlelere ulaşmamız ve daha fazla gösteri yapmamız gerektiğinin bir kanıtı. Bu başarıyı ve farkı sadece kentimize değil, ulusal boyuta da taşıyacağız. Mersinliler bizi izlemeye devam etsin; onların fikir ve önerileriyle çok daha farklı hikayeleri, müziği ve dansı bir arada paylaşacağız."

Ece Öngeç: "İnsanların Yüreğine Dokunabilmek Çok Kıymetliydi"

Otantika Müzik, Ritim ve Halk Dansları Topluluğu Eğitmeni Ece Öngeç ise uzun yıllara dayanan birikimini Kent Konseyi çatısı altında sergilemekten gurur duyduğunu ifade etti. Öngeç, sanatçı için en büyük ödülün izleyiciyle kurulan bağ olduğunu vurgulayarak şu sözleri kaydetti:

"Şu an salona baktığımda ağlayanlar, çocukluğuna gidenler gördüm. Her gözde farklı bir hikaye vardı. Bir sanatçı için alkıştan ziyade, insanların yüreğine işleyebilmek, o anılara dokunabilmek çok kıymetliydi. Bizleri yalnız bırakmayan tüm Mersin halkına teşekkür ederim."

Mersinliler Nostalji Gecesinde Tek Yürek Oldu

Konseri izleyen vatandaşlar, etkinlik sonrasında duygularını şu sözlerle dile getirdi:

  • Serdar Demirağ: "Konserde gözlerimiz nemlendi, anılarımız yeniden yeşerdi. Fevkalade bir geceydi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in bize bu imkanları sunması çok anlamlı."

  • Mahmut Dündar: "Eşim ve kızımla harika bir akşam geçirdik. Nostaljik duygularla ayrılıyoruz, solistin buğulu sesi ve tüm ekip harikaydı."

  • Emine Kurt: "Müzikler, sahne performansı ve kostümler mükemmel bir bütünlük içindeydi. Çocukluğuma çok iyi bir yolculuk yaptım, emeği geçen herkese teşekkürler."

Mersin'de uzun süre unutulmayacak olan nostalji gecesi, izleyicilerin "devamı gelsin" temennileriyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  #MersinBüyükşehirBelediyesi #MersinKentKonseyi #OtantikaMüzik #NaftalinKokuluAnılar #MersinKültürSanat #NostaljiKonseri #VahapSeçer #MersinEtkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA