3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: HRANT DİNK CİNAYETİNİN GERÇEK AZMETTİRİCİLERİNİN BULUNMASINI İSTİYORUZ


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin (TGC), genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi`nin önünde 19 Ocak 2007`de katledilen Hrant Dink`in ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye`de öldürülmüş 63. gazeteci olan Hrant Dink`in cinayetiyle ilgili 16 yıldır süren davaların sonuçlandırılmasını, gerçek azmettiricilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz” denildi.

 

Tarih : 18 Ocak 2023 Çarşamba 18:59   Okunma : 452

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin (TGC), genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi`nin önünde 19 Ocak 2007`de katledilen Hrant Dink`in ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye`de öldürülmüş 63. gazeteci olan Hrant Dink`in cinayetiyle ilgili 16 yıldır süren davaların sonuçlandırılmasını, gerçek azmettiricilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz” denildi.

TGC Yönetim Kurulu, Agos Gazetesi`nin kurucularından ve o dönem genel yayın yönetmeni olan geteci-yazar Hrant Dink`in 19 Ocak 2007`de Halaskargazi Caddesi`nde bir bankadan çıktıktan sonra 17 yaşındaki tetikçi Ogün Samast tarafından öldürülmesinin yıl dönümü dolayısıyla bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Agos Gazetesi`nin kurucularından gazeteci-yazar Hrant Dink`i, hain bir saldırı sonucu öldürülmesinin 16. yılında özlemle, sevgi ve saygıyla anıyoruz. 19 Ocak 2007`de Agos Gazetesi önünde silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink`i, demokrasiye, insan haklarına olan inancı ve sevgisiyle hatırlıyoruz. Gazetecilerin siyasetçiler tarafından düzenli olarak hedef gösterildiği, sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı bir ülkede gazetecilik yapmaya devam ediyoruz. Gazeteciler, yazdıkları haberler nedeniyle gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor.

TGC Basın Müzesi`nde, içinde Hrant Dink`in de yer aldığı, öldürülmüş 67 gazetecinin resmi ve fotoğrafı bulunuyor. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için bir teminat olduğunun hiç unutulmaması gerekiyor. Ama ne yazık ki Hrant Dink cinayetinden sorumlu olanlara açılan davalar günümüzde de hâlâ sürüyor. Türkiye`de öldürülmüş 63. gazeteci olan Hrant Dink`in cinayetiyle ilgili 16 yıldır süren davaların sonuçlandırılmasını, gerçek azmettiricilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Ailesi, dostları, meslektaşları, demokrasinin yeşereceği bir gelecek için adaletin yerini bulmasını beklemeye devam ediyoruz.” 

HRANT DİNK KİMDİR

Hrant Dink, 1954 yılında Malatya`da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi`nde zooloji, ardından da felsefe eğitimi aldı. Mesleğe, 1990`lı yıllarda Ermenice yayınlanan günlük Marmara Gazetesi`nde "Çutak" rumuzuyla kitaplara yönelik eleştiri yazıları yazarak başladı. Haftalık Türkçe ve Ermenice yayın yapan Agos Gazetesi`ni kurdu ve genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı. Yeni Yüzyıl ve Birgün gazetelerinde yazdı. Türk ve yabancı basında dile getirdiği görüşleriyle dikkat çekti. Almanya, Hollanda ve Norveç`te düşünce özgürlüğü alanında önemli üç ödülün sahibi oldu. Yazıları nedeniyle çok sık gözaltına alındı. Hakkında birbiri peşi sıra çok sayıda dava açıldı. Kurucusu olduğu Agos Gazetesi önünde, 2007`de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Hrant Dink`in, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi`nin ana galerisinde yağlı boya bir resmi ve Öldürülen Gazeteciler Galerisi`nde ise bir fotoğrafı yer alıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA