4 Eylül 2026 Cuma

09:15   GIRNE–TAŞUCU SEFERINDE İHMAL VAR Mı? CHP’LI KıŞ OLAY YERINDEN AÇıKLADı: "BU DOSYA KAPANMAYACAK!"   22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!  
 
     
   

26 İLDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE BİN 250 ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALINACAK


Polis Akademisi Başkanlığı, 26 ilde istihdam edilmek üzere bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alacak. Bekçi adaylarının ön başvuruları, bugünden itibaren internet üzerinden alınmaya başlanacak. Ön başvurular, 3 Şubat`a kadar sürecek.

 

Tarih : 18 Ocak 2023 Çarşamba 12:56   Okunma : 274

Polis Akademisi Başkanlığı, 26 ilde istihdam edilmek üzere bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alacak. Bekçi adaylarının ön başvuruları, bugünden itibaren internet üzerinden alınmaya başlanacak. Ön başvurular, 3 Şubat`a kadar sürecek.

Polis Akademisi Başkanlığı`nın bekçi alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayınlandı. 2023 Yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı ilanına göre; adaylar ön başvurularını bugünden itibaren yapmaya başlayacak. www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek ön başvurular için son tarih 3 Şubat olacak.

Alıma ilişkin sınav takvimi de Polis Akademisi Başkanlığı`nın resmi internet sitesi www.pa.edu.tr üzerinden ilan edilecek. İlanda “Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur” denildi.

Başvurmak isteyen adalarda aranan şartlar da şöyle sıralandı:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

-En az 167 santimetre boyunda olmak,

- Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak,

- Ön başvuru tarihinin son günü itibarıyla askerliğini yapmış olmak, 31 yaşından gün almamış olmak,

- Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramamış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamak,

- Türk toplumunun telakkilerine göre kötü şöhretle tanınmamak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum olmamak,

- Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak,

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği`nde belirtilen şartları taşımak,

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fillilerinde bulunmamış olması, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı sesli ve görüntülü eserleri kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturmaya devam ediyor olmaması, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm  giymemiş olmak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Sağlık yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamış olmak,

- Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması olumlu olmak,

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde ön başvuruların son günü itibarıyla son bir yıldır veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA