4 Eylül 2026 Cuma

22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: “ORMAN ALANLARIMIZIN 540 BİN HEKTARI ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARLARI DÖNEMİNDE MADEN, OTOYOL, ENERJİ AMAÇLI KULLANIMLA TÜKETİLMİŞ”


CHP`nin, “Orman varlığımızın yıllara göre artış-azalış oranlarının hesaplanması ve gerçekçi verilerin saptanması” araştırma önergesi, TBMM Genel Kurulu`nda; AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “orman alanlarımızın 540 bin hektarı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde maden, otoyol, enerji amaçlı kullanımla tüketilmiş. Orman alanları tüketilirken nasıl oluyor da orman varlığımız artıyor?” dedi.

 

Tarih : 19 Ocak 2023 Perşembe 19:23   Okunma : 671

CHP`nin, “Orman varlığımızın yıllara göre artış-azalış oranlarının hesaplanması ve gerçekçi verilerin saptanması” araştırma önergesi, TBMM Genel Kurulu`nda; AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “orman alanlarımızın 540 bin hektarı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde maden, otoyol, enerji amaçlı kullanımla tüketilmiş. Orman alanları tüketilirken nasıl oluyor da orman varlığımız artıyor?” dedi.

CHP`nin, “Orman varlığımızın yıllara göre artış-azalış oranlarının hesaplanması ve gerçekçi verilerin saptanması” araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülme önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önergenin gerekçesini açıklayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şunları söyledi:

“ORMAN ALANLARI TÜKETİLİRKEN NASIL OLUYOR DA ORMAN VARLIĞIMIZ ARTIYOR?”

“Tarım ve Orman Bakanlığı ‘İddia, ülkemizde yeşil alanlar azalıyor; gerçek, orman varlığımız artıyor` diye kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Bunu ben de merak ettim, araştırdım, acaba Sayın Bakanın verdiği bilgiler doğru mu? ‘Son yirmi yılda orman alanlarımızı 2 milyon 300 bin hektar artırdık. Son yirmi yılda dünyada orman varlığı azalırken ülkemiz orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri oldu. 1972`de 20 milyon 200 bin hektar olan orman alanımızı 2021 yılında 23 milyon 100 bin hektara çıkardık` diyor. Ben de uzmanlarına gittim, Bakanlığın bu iddiasını araştırdım, kamuoyunun takdirine sunmak üzere yüce Meclis`te araştırmasının yapılması için de bu teklifi buraya getirdim. Özünde, orman alanlarımızın 540 bin hektarı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde maden, otoyol, enerji amaçlı kullanımla tüketilmiş. Orman alanları tüketilirken nasıl oluyor da orman varlığımız artıyor?

“UNUTULANLARI ORMANLARI BUGÜNKÜ TEKNOLOJİYLE SAPTIYORLAR, BULDUKLARI ORMAN VARLIĞINI ‘BİZ ORMANI ARTIRDIK` DİYE AÇIKLIYORLAR”

Bunun yanı sıra, unutulan orman alanlarını ‘orman alanı` diyerek kayıtlara alıp kamuoyunun önüne burayı orman alanı olarak gösteriyor. Örneğin, Kars Kağızman`da 2015 yılında 1 hektar olan orman alanı 2021 yılında 12 bin hektar olarak ortaya çıkıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde buralara ağaç dikilmesi gerçekten güzel olurdu ama öyle değil; unutulanları ormanları bugünkü teknolojiyle saptıyorlar, burada buldukları orman varlığını ‘Biz ormanı artırdık` diye açıklıyorlar. Ağacın yaşını 50 ile 100 aralığında, uzmanlar bunu inceliyorlar, Kağızman`da 50-100 yaşındaki ağaçları orman varlığı içine katınca sanki kendileri orman alanını artırmış gibi kamuoyuyla paylaşıyorlar.

“BİR HOKUS POKUSLA DEĞİŞTİRİP ORMAN VARLIĞININ ARTTIĞINI SÖYLÜYORLAR”

Bir hokus pokusla değiştirip orman varlığının arttığını söylüyorlar; bu, doğru bir şey değil. Onun için biz de diyoruz ki: Adalet ve Kalkınma Partisi`nin dönemlerinde ormanlar yok mu oldu, var mı oldu? Mesela, ağaçlandırma yapıyorlar, kasım ayında Türkiye`nin o anda hiçbir yerinde ağaç dikme olasılığı yok, onun için de bir kısmı kuruyor, bir kısmı donuyor, yeniden ağaç dikiliyor. 21 Marttaki ağaç bayramını ‘Biz yaptık, oldu` diye Kasım`a çekiyorsunuz. Ormanlar gerçekten arttı mı, azaldı mı; orman alanlarının ne kadarı maden sahası oldu; bunun bütününe bir bakalım. Çünkü bu; varlığımız, geleceğimiz, çocuklarımızın da ülkemizin de bu değeri nasıl tüketilmiş; bunu bir görelim. Kâğıt üzerinde ‘Orman varlığını artırdık` diye kamuoyuna çıkmak yerine, gerçekleri konuşalım.”

“O RESMİ GÖRDÜĞÜNÜZDE HİÇBİR ŞEY HİSSETMİYORSANIZ BİRAZ KALBİNİZİ KONTROL ETTİRİN DERİM”

CHP`nin grup önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise şunları kaydetti:

“Bugün bizim devraldığımız millî mirası bizden sonrakilere devretmek üzere bize emanet edilmiş bir varlıktan bahsediyoruz. Tabii, siz ağaç bayramlarında binlerce ağaç diktiğinizi ifade ediyorsunuz. Özellikle TÜİK verileriyle şu an ‘21 milyon hektar olan ağaç varlığımızı 24 milyon hektara çıkardık` diyorsunuz ama gerçekte bunları görmekte zorluk çekiyoruz. Biz özellikle maden sahalarında, mesela, Ünye`de, altın madeninin arandığı yerdeki, aynı şekilde Kaz Dağları`ndaki bu fotoğrafları sizler de bizler gibi görüyorsunuz, eğer, hakikaten o resmi gördüğünüzde hiçbir şey hissetmiyorsanız biraz kalbinizi kontrol ettirin derim.”

“TÜİK VERİLERİYLE, ÇEŞİTLİ VERİLERLE ORMANLARIN ARTTIĞINI SÖYLÜYORSUNUZ. ORMANLAR YOK OLUYOR, GİDEREK AZALIYOR”

HDP adına söz alan Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ise şunları söyledi:

“Türkiye`de rantla, talanla dönüştürülen, giderek konut sektörüyle, turizm adı altında betonlaştırılan bir yığın ormanla beraber, köylüler yerinden olurken, direndiğinde, itiraz ettiğinde ihanetle, hainlikle, teröristlikle suçlanırken ormanlar yok oluyor. TÜİK verileriyle, çeşitli verilerle ormanların arttığını söylüyorsunuz. Ormanlar yok oluyor, giderek azalıyor.

Bir ormanda kesim için ne yapmak lazım? Uzman görüşü istemek lazım. Hangi yaşta, hangi kriterde; bölgede uzman çavuştan, korucudan görüş isteniyor, demokratik kitle örgütleri yok, sivil toplum örgütleri yok. Sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri itiraz ettiğinde ‘Sus, giremezsin, bilemezsin.` Her gün arkadaşlarımız defalarca burada Cudi`deki ormanların fotoğraflarını gösterdiler. Korucularla beraber çekiliyor, gidiyor ve bir ranta dönüştü, peşkeş çekildi. Kim itiraz ediyorsa hainlikle suçlanıyor, yaşamıyla tehdit ediliyor; böyle mi korunacak? Bunu araştırmak lazım; nereden, nereye kadar, bunlar nasıl gelişti, yeni mi bu olaylar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA