BURHAN DEMİRCİOĞLU
Osmaniye Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İl Temsilcisi Mustafa Demir; EYT düzenlemesinin gecikmesine tepki gösterdi. Demir, “EYT`liler hakkını istiyor, sadaka istemiyor. EYT`liler verdiği emeğin karşılığını istiyor. Bu insanların birçoğu asker borçlanmasını ve doğum borçlanmasını yaptırdılar. Bazı arkadaşlarımız banka kredilerini kullanarak, paralar çekerek gün eksikliklerini tamamlayarak; ‘EYT`li olacağız` hevesiyle borçlandılar ve ilk taksitleri de bu ay içerisinde” dedi.
Osmaniye Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İl Temsilcisi Mustafa Demir, EYT düzenlemesinin gecikmesine tepki gösterdi. Mustafa Demir, şunları söyledi:
“Birçok EYT`li kardeşlerimiz geliyor bizlerden bilgi almak için. Bizlere soruyorlar. Artık bilgi veremez hale geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu EYT konusu ne zaman düzelecek? Ne zaman bunu yürürlüğe girdireceğiz? ‘EYT çıkacak` diye sözler verildi. Ama bir türlü buna net cevap alınamadı. Parti içerisinden bazı insanlar, siyasi arkadaşlar; ‘Şu gün olacak, bugün gelecek, bizden çıktı, Meclis`e gitti…` Oyalama taktiği sürüp gidiyor. Önümüzde bir genel seçim var. Genel seçime kadar tahminimiz bizleri oyalayarak, bu süreci seçime kadar sürdürüp o gün bir siyasi kararname ile açıklanmaya çalışılıyor.
"SADAKA İSTEMİYOR, HAKKINI İSTİYOR"
EYT`liler burada hakkını istiyor, EYT`liler sadaka istemiyor. EYT`liler, verdiği emeğin karşılığını istiyor. Bu insanların birçoğu asker borçlanmasını ve doğum borçlanmasını yaptırdılar. Bazı arkadaşlarımız banka kredilerini kullanarak, paralar çekerek gün eksikliklerini tamamlayarak EYT`li olacağız hevesiyle borçlandılar ve ilk taksitleri de bu ay içerisinde. Biz Cumhurbaşkanımızdan bu konunun bir an önce netliğe kavuşmasını özellikle temenni ediyoruz.”