28 Haziran 2025 Cumartesi

21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR  
 
     
   

REMZİ ÇAYIR: İKTİDAR, HIRSIZLIĞIN DA YOLSUZLUĞUN DA ARSIZLIĞIN DA YOKSULLUĞUN DA ADALETSİZLİĞİN DE VİCDANSIZLIĞIN DA TAM DİBİNDE


Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, AKP iktidarını eleştirerek, “Geldiklerinde yoksulluğu, yolsuzluğu, hırsızlığı, adaleti ve yasağı kaldıracağını iddia eden iktidar, hırsızlığın da yolsuzluğun da arsızlığın da yoksulluğun da adaletsizliğin de vicdansızlığın da tam dibinde. Zengini daha zengin yapmak, fakiri daha fakirleştirmek isteyen bir anlayışın temsilcisi oldular. Kur korumalı, döviz parası olanı korumak demek; bankada parası olanın parasını, geleceğini korumak. Fakirle ilgili bir konu yok. Bu anlayışın Türkiye`ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Hırsız kim olursa olsun, babam bile olsa mahkemenin karşısına çıkan bir anlayışı Türkiye`de yapamadığımız müddetçe geleceğimiz yoktur” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 14:21   Okunma : 391

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, AKP iktidarını eleştirerek, “Geldiklerinde yoksulluğu, yolsuzluğu, hırsızlığı, adaleti ve yasağı kaldıracağını iddia eden iktidar, hırsızlığın da yolsuzluğun da arsızlığın da yoksulluğun da adaletsizliğin de vicdansızlığın da tam dibinde. Zengini daha zengin yapmak, fakiri daha fakirleştirmek isteyen bir anlayışın temsilcisi oldular. Kur korumalı, döviz parası olanı korumak demek; bankada parası olanın parasını, geleceğini korumak. Fakirle ilgili bir konu yok. Bu anlayışın Türkiye`ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Hırsız kim olursa olsun, babam bile olsa mahkemenin karşısına çıkan bir anlayışı Türkiye`de yapamadığımız müddetçe geleceğimiz yoktur” dedi.

Milli Yol Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK), bugün Remzi Çayır başkanlığında toplandı. Çayır, Milli Yol Partisi Genel Merkezi`ndeki toplantı öncesinde yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çayır, şunları söyledi:

“TÜRKİYE, ARTIK KANIKSAMIŞ TOPLULUK HALİNE GETİRİLDİ”

“Türkiye bir cenderenin içerisindeyken ne yazık ki iktidar, kendi dünyasında toz pembe bir tablo çizmeye devam ediyor. 21 yıllık macerasında hayat pahalılığını, yoksulluğu ve adaletsizliği, liyakatsizliği sıradanlaştırırken ne yazık ki Türkiye, artık kanıksamış topluluk haline getirildi. Türk milleti; kanıksamış, yani zorlukları, yolsuzlukları, hırsızlıkları sıradanlaştırma eğilimine giden bir hale dönüştü. Yoksulluğu ve hırsızlığı, insaniyetsizliği, vicdansızlığı, adaletsizliği kanıksamış bir toplum, çürümeye mahkumdur. Milli Yol Partisi olarak, bütün bu olumsuzluklara sadece itiraz ederek değil, nasıl yapılacağını da ortaya koyarak kendimize bir yol açtık. Birbirine benzeyen partiler, birbirine benzeyen sözler, birbirine benzeyen iktidarlar, birbirine benzeyen muhalefetler var. Bu çemberi kırmak sizin elinizde.

Bir çocuğumuz çıktı, hepimizin utanç duyacağı şekilde, hepimize bir söz söyledi. Eğer azıcık gururumuz varsa, azıcık insanlığımız varsa hepimiz açısından bu, utanç verici bir durumdu. ‘Annem, karnemi aldı, bana başarı için et aldı.` Bu, Türkiye`nin içinde bulunduğu durumu tam anlamıyla resmeden bir ifade. Geldiklerinde yoksulluğu, yolsuzluğu, hırsızlığı, adaleti ve yasağı kaldıracağını iddia eden iktidar, hırsızlığın da yolsuzluğun da arsızlığın da yoksulluğun da adaletsizliğin de vicdansızlığın da tam dibinde. Zengini daha zengin yapmak, fakiri daha fakirleştirmek isteyen bir anlayışın temsilcisi oldular. Kur korumalı, döviz parası olanı korumak demek; bankada parası olanın parasını, geleceğini korumak. Fakirle ilgili bir konu yok. Bu anlayışın Türkiye`ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Hırsız kim olursa olsun, babam bile olsa mahkemenin karşısına çıkan bir anlayışı Türkiye`de yapamadığımız müddetçe geleceğimiz yoktur.

“O KADAR BORÇLANDIK Kİ BORCUN FAİZİ, ANAPARAYI GEÇTİ”

Siz kendi hırsızlığınızı, kendi yolsuzluğunuzu koruyacaksınız, sonra dönüp ‘Hele şu terbiyesizlere bak` diyeceksiniz. Kimi suçluyor? Başbakan yaptığı kişiyi. Kimi suçluyor? başbakan yardımcısı yaptığı kişiyi. Ne diye suçluyor? Yolsuzluklarla, hırsızlıkla suçluyor. Vatanın, milletin, Hazine`nin arsasını, arazisini kendi üstüne geçirmekle suçluyor. Başbakan bunu yaparken sen neredeydin? Sen, bostan korkuluğu muydun?  Cumhurbaşkanı değil miydin? Niye göz yumdun? Niye müdahale etmedin? Sebep ne? Paylaşırken kavga olmaz.

Biz, 14 Mayıs`ta, Milli Yol Partisi olarak isim ve amblemimizle, mümkün olabilirse cumhurbaşkanı adayımızla; milliyetçi, vatansever, mazlumun, fakirin fukaranın sözcüsü, koruyucu bir cumhurbaşkanı adayıyla milletin huzuruna çıkacağız, adaleti hakim kılacağız. Sadece kendimiz için değil, bizim gibi düşünmeyen, bizim gibi yaşamayan, bize itiraz edenlerin de hak ve hukukunu koruyan bir sistem kuracağız. Biz, liyakati getireceğiz. Derisine, ideolojisine, inancına bakmadan, işini iyi yapanların işin başında olduğu bir sistem kuracağız. 140 yıllık bir borç ekonomisini tersyüz edeceğiz. Hiçbir topluluk, bizden başka, ‘borç bakanlığı` kurmadı. Duyun-i Umumiye kurduk. O kadar borçlanmışız ki borçların yönetimi ve denetimi şart, bunun için bakanlık kurmuşuz. Şimdi yine gizli borç bakanlığı var. O kadar borçlandık ki borcun faizi, anaparayı geçti. Ne masalı anlatıyorsunuz siz?

“BU SİSTEMİN SAHİPLERİ, MİLLETİ ASLA DİKKATE ALMIYOR”

Sırf iktidarda kalmak için kesenin ağzını açmakla kalmıyorlar, bütün ekonominin gerekliliklerini altüst ediyorlar. Merkez Bankası`nı çalıştırmakla kalmayıp dışarıdan borç arayışına bir daha giriyorlar ki ‘ne olur ne olmaz, elimizdeki hükümranlık hakkı yok olmasın` diye. Milletin burada geleceği ne olacak? Sizin saltanatlarınız devam edecek, efendilikleriniz devam edecek; memleket, millet ne olacak? Var mı milletle ilgili bir hesabınız? Var mı milletle ilgili bir kaygınız? Yok. Bu sistemin sahipleri, milleti asla dikkate almıyor.

Bu kadar yoksulluk içerisinde, muhalefet ne yapıyor? Çay partileri düzenliyor. Uyumsuz, ne dedikleri anlaşılmayan masalar kuruyorlar. Milli Yol, bu milletin hissiyatının temsilcisi olabilir, öfkesinin temsilcisi olabilir, itirazının temsilcisi olabilir. Yeter ki önce siz inanın. Gerçekten bu sistemi değiştirmek istiyoruz. Bu sistemde, varacağımız hiçbir iyilik yok. Bu sistemde, geleceğimiz yok. ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek` dedik. ‘Böyle geldi, böyle gitmesin. İtirazımız var sizin bu düzenbazlıklarınıza` dedik. Millete bu hareket anlatılırsa, millet bizden haberdar olursa Türkiye, Milli Yol`u konuşacak.

“VARSA YOKSA KENDİ HÜKÜMRANLIKLARI, KENDİ GELECEKLERİ, KENDİ İSTİKBALLERİ”

İnsanlar, kendi geleceklerini konuşuyorlar, kendi hesaplarını masaya yatırmışlar. Millet adına bir hesap yok, millet adına bir gelecek yok. Bu millet nasıl yarınını kurtarır, bu millet nasıl çocuklarını bu vatanda, bu ülkede mutlu ve müreffeh yaşatırlar? Sorunun cevabı yok. Varsa yoksa kendi hükümranlıkları, kendi gelecekleri, kendi istikballeri.

Artık yeter. Bu ülkenin çocukları, bu ülkenin sevdalıları, vatanın delileri, iktidar talep ediyor. Biz, bu ülkeyi rasyonel akılla, irfanla, üretimle, adaletle, liyakatle yönetiriz. Türkiye`deki yapısal değişikliği gerçekleştireceğiz. Türkiye yapısal değişikliği gerçekleştiremezse, başta siyaset kurumu olmak üzere süreli hale getiremezsek siyaseti, bizim yapacak bir şeyimiz kalmaz. Türkiye`de tarımdan sanayiye, eğitimden teknolojiye kadar yapısal bir değişikliği oluşturmadığımız müddetçe hiçbir şey başaramayız. Bu elbise, bu millete dar geliyor. Dar gelmiş elbiseyi millete zorla giydirmeyin, giydirmeyeceğiz.

Şu anda milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin altında. Sırf seçime dönük, kendine oy toplamak için asgari ücrete zam yapıyor; öbür tarafta evler, almış başını gidiyor. Milleti ev sahibi yapacakmış. 2 milyon liradan aşağı ev yok. 60 ay değil, 120 ay bile ödese ödeyecek hali yok. 20 bin lirayı hangi fakir ödesin? 10 bin lirayı aylık, hangi fakir ödesin? Milletin gözünü boyuyorlar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA