17 Nisan 2026 Cuma

13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"   15:07   EMEKLILERDEN EĞITIMDE ŞIDDETE SERT TEPKI: "OKULLARıMıZı ŞIDDET SARMALıNDAN KURTARıN!"   14:50   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:46   OKULLARDAKI SILAHLı SALDıRıLAR... EĞITIM-İŞ VE HÜRRIYETÇI EĞITIM SENDIKASı ÜYELERININ, SALDıRıLARı PROTESTO ETMEK IÇIN GÜVENPARK’A YÜRÜMESINE IZIN VERILMEDI   14:37   CHP’LI KORAL ÖMÜR’DEN ANKARA DÖNÜŞÜ AÇıKLAMA: "HODRI MEYDAN, TESLIM OLMAYACAĞıZ!"   12:29   BAŞKAN YıLDıZ SÖZÜNÜ TUTTU: TOROSLAR’ıN GENÇLERINE EĞITIM CAN SUYU!   11:40   TARSUS’UN 10 BIN YıLLıK SıRLARı BU KITAPTA TOPLANDı! KLEOPATRA’DAN ŞAHMERAN’A DEV ESER   10:50   MERSIN’DE BILIM PATLAMASı! MERCAN 100. YıL BILIM MERKEZI 200 BIN BARAJıNı AŞTı  
 
     
   

ÖZ YEĞENİNİ DE İSTİSMAR EDEN TUTUKLU SANIK ADLİ TIP KURUMU`NA SEVK EDİLDİ, DURUŞMA 7 NİSAN`A ERTELENDİ


Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi, kendi öz yeğenine karşı da cinsel istismar suçunu işleyen ve çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanan tutuklu sanık M.T.`nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının saptanması için Adli Tıp Kurumu`na sevkine karar vererek duruşmayı 7 Nisan`a erteledi.

 

Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 14:38   Okunma : 686

Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi, kendi öz yeğenine karşı da cinsel istismar suçunu işleyen ve çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanan tutuklu sanık M.T.`nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının saptanması için Adli Tıp Kurumu`na sevkine karar vererek duruşmayı 7 Nisan`a erteledi.

Davanın ikinci duruşması Cuma günü Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kütahya gönülleri ve avukatları davaya katılma talebinde bulundu. Duruşma sonrası adliye önünde bir açıklama yapan UCİM gönüllüleri, sanığın en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Mahkeme, sanık M.T.`nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına yönelik rapor alınması için Adli Tıp Kurumu`na sevkine karar verdi ve duruşmayı 7 Nisan 2023 tarihine erteledi.

YOLCU KADININ DİKKATİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olay, Kütahya-İstanbul şehirlerarası otobüs yolculuğunda bir kadının kendi kızının, tutuklu yargılanan sanık tarafından fotoğraflarının çekildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Kadının şikâyetçi olması üzerine olay yerine gelen polislerin incelemesinde bu kişinin cep telefonunda çok sayıda çocuğa ilişkin müstehcen görüntülere rastlandı. İfadesi alınırken suçunu kabul eden sanığın cep telefonunda kendi öz yeğenine ilişkin görüntülere de rastlandı. Bunun üzerine “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanmak” suçlarından dava açıldı.

"UCİM DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAK"

UCİM İl Koordinatörü avukat Reyhan Toker Atlı,  UCİM Hukuk Koordinatörü avukat Beyza Kurtulmuş ve gönüllü avukat Ayşe Ezgi Duman, duruşma sonrasında basın açıklaması yaptı ve istismara maruz bırakılan çocuğun yanında olduklarını söyledi.

Reyhan Toker Atlı, “Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda UCİM Kütahya olarak avukatlarımızla birlikte Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki davaya katılma taleplerimizi sunduk. UCİM olarak özellikle bir kadının susmaması neticesinde çıkan bu davada her zaman mağdur çocuğun yanında olacağımız gibi davanın takip ve sürecinde sanığın en etkili, en yüksek cezayı alması için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA