4 Temmuz 2025 Cuma

09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”  
 
     
   

ÖZ YEĞENİNİ DE İSTİSMAR EDEN TUTUKLU SANIK ADLİ TIP KURUMU`NA SEVK EDİLDİ, DURUŞMA 7 NİSAN`A ERTELENDİ


Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi, kendi öz yeğenine karşı da cinsel istismar suçunu işleyen ve çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanan tutuklu sanık M.T.`nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının saptanması için Adli Tıp Kurumu`na sevkine karar vererek duruşmayı 7 Nisan`a erteledi.

 

Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 14:38   Okunma : 602

Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi, kendi öz yeğenine karşı da cinsel istismar suçunu işleyen ve çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanan tutuklu sanık M.T.`nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının saptanması için Adli Tıp Kurumu`na sevkine karar vererek duruşmayı 7 Nisan`a erteledi.

Davanın ikinci duruşması Cuma günü Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kütahya gönülleri ve avukatları davaya katılma talebinde bulundu. Duruşma sonrası adliye önünde bir açıklama yapan UCİM gönüllüleri, sanığın en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Mahkeme, sanık M.T.`nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına yönelik rapor alınması için Adli Tıp Kurumu`na sevkine karar verdi ve duruşmayı 7 Nisan 2023 tarihine erteledi.

YOLCU KADININ DİKKATİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olay, Kütahya-İstanbul şehirlerarası otobüs yolculuğunda bir kadının kendi kızının, tutuklu yargılanan sanık tarafından fotoğraflarının çekildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Kadının şikâyetçi olması üzerine olay yerine gelen polislerin incelemesinde bu kişinin cep telefonunda çok sayıda çocuğa ilişkin müstehcen görüntülere rastlandı. İfadesi alınırken suçunu kabul eden sanığın cep telefonunda kendi öz yeğenine ilişkin görüntülere de rastlandı. Bunun üzerine “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanmak” suçlarından dava açıldı.

"UCİM DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAK"

UCİM İl Koordinatörü avukat Reyhan Toker Atlı,  UCİM Hukuk Koordinatörü avukat Beyza Kurtulmuş ve gönüllü avukat Ayşe Ezgi Duman, duruşma sonrasında basın açıklaması yaptı ve istismara maruz bırakılan çocuğun yanında olduklarını söyledi.

Reyhan Toker Atlı, “Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda UCİM Kütahya olarak avukatlarımızla birlikte Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki davaya katılma taleplerimizi sunduk. UCİM olarak özellikle bir kadının susmaması neticesinde çıkan bu davada her zaman mağdur çocuğun yanında olacağımız gibi davanın takip ve sürecinde sanığın en etkili, en yüksek cezayı alması için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA