16 Kasım 2025 Pazar

10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU  
 
     
   

ÖĞRETMEN ADAYLARI, “100 BİN ATAMA” TALEBİYLE ANKARA`DA EYLEM YAPTI: “KAPI KAPI PARA TOPLAYIP, HAKKIMIZI SAVUNMAYA GELDİK”


Türkiye`nin dört bir yanından gelen öğretmen adayları, “100 bin atama” talebiyle Ankara`da eylem yaptı. 10 yıldır atama bekleyen Ömer Aybay, Ağrı`dan geldiğini belirterek, “Kapı kapı para toplayıp buraya, hakkımızı savunmaya geldik. Ben, 10 yıldır atama bekliyorum. Hep özel sektörde çalıştım. Muhasebecilik de yaptım; mutfakta, inşatta da çalıştım. İki üniversitem, bir de yüksek lisansım var ama özel sektörde asgari ücretin altında çalışan bir öğretmendim. En son asgari ücretimi de vermediler. Bazen hayatına son veren arkadaşlarımız oluyor, onlar gündem bile olmuyor. Ben, Doğu`da, 45 kişilik sınıflarda öğretmenlik yapıyorum. 100 bin atama çok bir rakam değil” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 15:46   Okunma : 447

Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Türkiye`nin dört bir yanından gelen öğretmen adayları, “100 bin atama” talebiyle Ankara`da eylem yaptı. 10 yıldır atama bekleyen Ömer Aybay, Ağrı`dan geldiğini belirterek, “Kapı kapı para toplayıp buraya, hakkımızı savunmaya geldik. Ben, 10 yıldır atama bekliyorum. Hep özel sektörde çalıştım. Muhasebecilik de yaptım; mutfakta, inşatta da çalıştım. İki üniversitem, bir de yüksek lisansım var ama özel sektörde asgari ücretin altında çalışan bir öğretmendim. En son asgari ücretimi de vermediler. Bazen hayatına son veren arkadaşlarımız oluyor, onlar gündem bile olmuyor. Ben, Doğu`da, 45 kişilik sınıflarda öğretmenlik yapıyorum. 100 bin atama çok bir rakam değil” dedi.

Türkiye`nin dört bir yanında yıllardır atama bekleyen öğretmen adayları, seslerini hükümete duyurabilmek için bugün Ankara`ya geldi. Öğretmen adayları, “100 bin atama” talebiyle Ulus Meydanı`nda kitlesel basın açıklaması yaptı. “Öğretmenler Ulus`ta, atama nerede” ve “Susma haykır, 100 bin haktır” sloganları atan öğretmen adayları, KPSS`den iyi puan almalarına rağmen yıllardır atama beklediklerini söyledi.

İptal edilen KPSS nedeniyle beş defa sınava girdiklerini, ancak atamalarla ilgili herhangi bir gelişme olmadığını ifade eden öğretmen adayları, yaşadıkları mağduriyeti ve taleplerini ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

“İKİ ÜNİVERSİTEM, BİR DE YÜKSEK LİSANSIM VAR AMA ÖZEL SEKTÖRDE ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÇALIŞAN BİR ÖĞRETMENİM”

Ağrıdan Ankara`ya gelen Ömer Aybay, 10 yıldır atama beklediğini söyledi. Aybay, “Biz, sadece bir saat için buraya geldik. Kapı kapı para toplayıp buraya, hakkımızı savunmaya geldik. Ben, 10 yıldır atama bekliyorum. Hep özel sektörde çalıştım. Muhasebecilik de yaptım; mutfakta, inşatta da çalıştım. İki üniversitem, bir de yüksek lisansım var ama özel sektörde asgari ücretin altında çalışan bir öğretmendim. En son asgari ücretimi de vermediler. Bazen hayatına son veren arkadaşlarımız oluyor, onlar gündem bile olmuyor. Ben, Doğu`da 45 kişilik sınıflarda öğretmenlik yapıyorum. 100 bin atama çok bir rakam değil” diye konuştu.

“SANIYORDUM Kİ ÜNİVERSİTEDEN SONRA ATANACAĞIZ, ÖYLE DEĞİLMİŞ, ACI BİR ŞEKİLDE GÖRMÜŞ OLDUK”

Sakarya`dan gelen ve 10 yıldır atanmayı bekleyen Derya Açıkdilli ise “Şu an ücretli öğretmenim. Ücretli öğretmen maaşı ile ayrı bir düzeniniz olamaz. Aileye bağlı yaşamaya devam edeceksiniz ki belli bir yaştan sonra bu da zor. Ben sanıyordum ki üniversiteden sonra atanacağız, halbuki öyle değilmiş. Bunu acı bir şekilde görmüş olduk” dedi.

Atama bekleyen başka bir öğretmen de öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatıldığını belirterek, “Ekonomik olarak daha düşük ücretlerle çalıştırıyorlar. Ben de 2 yıl önce bin 500 liraya ücretli öğretmenlik yaptım” diye konuştu.

“MAĞAZADA ÇALIŞTIĞIM OLDU, GARSONLUK YAPTIĞIM OLDU”

İstanbul`dan gelen Ozan Can, 4 yıldır atama beklediğini belirterek şunları söyledi:

“Son yıllarda yapılan düşük atamalardan dolayı mağdur oluyoruz. KPSS`nin neden iptal edildiğini bilmiyoruz. Ücretli öğretmenlik yaptım. Mağazada çalıştığım oldu. Garsonluk yaptığım oldu. Ben, bir yıl Anadolu lisesinde öğretmenlik yaptım. Aldığınız ücret, bir kere bile asgari ücret olmuyor. Kadrolu öğretmenle aynı sınıfa girip aynı işi yapıyorsunuz. Ücretli öğretmenliğe sistem bizi mahkum ediyor. Dışarıda yaklaşık 100 bin ücretli öğretmen var. Onların yerine KPSS ile atama bekleyen öğretmenlerin olması gerekiyor." 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL SEKRETER HAYDAR URFALI: 80 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Öğretmenlik Meslek Kanunu`nu savunarak, “Bir meseleyi daha çözelim artık. Öğretmen açıkları değil, eğitimindeki başarıya odaklanalım. Bunun için de Cumhuriyet`in yüzüncü yılında 100 bin atama ile birlikte arkadaşlarımız, adeta bir fidenin bahçıvanla buluşması gibi öğrencileriyle buluşsun” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreter Haydar Urfalı ise Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda şu anda 80 bin kadro açığı olduğunu belirterek, “80 bin ücretli öğretmen görev yapıyor. Talebimiz şudur: Yaklaşık 500 bin civarında atanmayan öğretmenimiz var. En az, görev yapan ücretli öğretmen sayısı kadar atama bekliyoruz” diye konuştu.

KAYA: SORUNUNUZU ÇÖZMEYEN, BU MEVCUT İKTİDAR

Öğretmen adaylarının eylemine CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da destek verdi. Kaya, eylemde iktidara yakınlığı ile bilinen sendikaların açıklama yapmasını eleştirdi. Kaya, “Bu sorununuzu çözmeyen, bu mevcut iktidar. Onun yandaşlarını konuşturarak sorunu çözemezsiniz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA