10 Eylül 2025 Çarşamba

16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:23   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: "SALATALIK VE DOMATESİN 20 LİRANIN ÜSTÜNDE OLDUĞU BİR ORTAMDA DAR GELİRLİ VATANDAŞ NASIL GEÇİNECEK?"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde`de Ulukışla Pazarı`nda meyve ve sebze satıcılarını tezgahlarında ziyaret etti. Bir pazar esnafı, “Ölüm ile yaşam arasında savaş veriyoruz. Domates 23 lira olmuş” diye yakındı. Gürer ise konuya ilişkin, “Eskiden pazara giden vatandaş, evine fileleri doldurarak giderdi. Şimdi ya tane ile ya da yarım kilo ihtiyaç olan ile alışveriş yapıyor. Salatalık ve domatesin 20 liranın üstünde olduğu bir ortamda dar gelirli vatandaş, emekli, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan nasıl geçinecek” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 24 Ocak 2023 Salı 13:25   Okunma : 426

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde`de Ulukışla Pazarı`nda meyve ve sebze satıcılarını tezgahlarında ziyaret etti. Bir pazar esnafı, “Ölüm ile yaşam arasında savaş veriyoruz. Domates 23 lira olmuş” diye yakındı. Gürer ise konuya ilişkin, “Eskiden pazara giden vatandaş, evine fileleri doldurarak giderdi. Şimdi ya tane ile ya da yarım kilo ihtiyaç olan ile alışveriş yapıyor. Salatalık ve domatesin 20 liranın üstünde olduğu bir ortamda dar gelirli vatandaş, emekli, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan nasıl geçinecek” açıklamasını yaptı.

Ömer Fethi Gürer, Ulukışla Pazarı`nda meyve sebze satıcılarının tezgahlarını ziyaret etti. Bir kıvırcığı eline alan ve 15 lira olduğunu söyleyen Gürer, “Satışı yapan arkadaşımız diyor ki, ‘Geçtiğimiz günlerde bunun kasasını 50 liradan alıyordum şimdi 90 liradan alıyorum. Getirdiğim ürünü 15 liradan satamadığımız zaman da zarar ediyorum.` Geçen hafta pazara gelen arkadaşımız bu ürünlerden zarar ettiği için bu hafta tezgâh da açmamış” diye konuştu. Pazar esnafı ise 2,5 lira olan tere ve 3 lira olan dereotunu aldığı fiyattan sattığını söyledi. Devamında ise “Poşeti var, işçisi var. Ereğli`den kalkıp geliyor” diye konuştu.

Bir başka tezgâh sahibi ise patlıcanı 25 liradan sattığını, geçen yıl fiyatının 15 lira olduğunu, geçen sene 20 lira olan dolma biberin fiyatının bu yıl 30 lira olduğunu belirtti. Geçen sene kilosu 5 lira olan karnabaharın bu sene kilosunun 10 lira olduğunu, pırasanın geçen yıl 10 liradan bu sene ise 18 liradan sattığını ve ıspanağın ise geçen sene fiyatının 3 lira olduğunu, bu sene 10 liraya çıktığını söyledi.

Bir başka esnaf, “Ölüm ile yaşam arasında savaş veriyoruz. Domates 23 lira olmuş” diye yakındı. Başka bir tezgâhtaki esnaf ise geçen seneye göre satışlarında düşüş olduğunu, geçen yıl 2-3 tane alanların bu sene 1 tane aldığını söyledi.

Gürer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı:

Vatandaş mevsiminde meyve ve sebze alamaz, tüketemez duruma geldi. Turp, karnabahar, ıspanak, havuç, pırasa, marul gibi ürünlerin yanına bile yaklaşılmıyor. Birden çok yurttaş filesine baktım, zorunlu ihtiyaç sayılacak birkaç ürün dışında alışveriş dahi yapamamışlar. ‘Sandıkta bu iktidarı artık göndereceğiz, yeter` diye dert yandılar.

Geçen hafta tezgâh açan bir esnaf zarar ettiği için bu hafta pazarda tezgâh bile açmamış, haftaya muhtemeldir ki bugün tezgâh açan pazarcıların bir kısmı da tezgâh açmayacak. Markete göre fiyatlar daha uygun olsa da vatandaşın alım gücü kalmayınca alışveriş yapamıyor. Kullanabildiği kadar eldeki ile idare ediyor.

“SALATALIK VE DOMATESİN 20 LİRANIN ÜSTÜNDE OLDUĞU BİR ORTAMDA ASGARİ ÜCRETLE GEÇİMİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞAN NASIL GEÇİNECEK?”

Eskiden pazara giden vatandaş, evine fileleri doldurarak giderdi. Şimdi ya tane ile ya da yarım kilo ihtiyaç olan ile alışveriş yapıyor. Salatalık ve domatesin 20 liranın üstünde olduğu bir ortamda dar gelirli vatandaş, emekli, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan nasıl geçinecek? Ücretlerde artış yapıldığı an tüm ürün fiyatlar artmış. Çukurova ve Ereğli`den ürün bölge pazarına geliyor. Bir saatlik mesafeden gelen ürün fiyatları katlamış hem pazarcı esnafı hem de vatandaş ciddi bir şeklide durumdan şikayetçi.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA