4 Eylül 2026 Cuma

22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!  
 
     
   

EDİRNELİ ÇİFTÇİ: BİR TANE HAYVANIM KALDI, O DA YAVRU. BUNU DA VERECEĞİZ YARIN ÖBÜR GÜN, KAPATACAĞIZ BURASINI


Edirneli çiftçi Nusret Gül, artan maliyetlere yetişemediği belirterek, "Bir tane hayvanım kaldı, o da yavru. Başka yok. Bunu da vereceğiz yarın öbür gün, kapatacağız burasını" dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2023 Salı 15:40   Okunma : 432

Edirneli çiftçi Nusret Gül, artan maliyetlere yetişemediği belirterek, "Bir tane hayvanım kaldı, o da yavru. Başka yok. Bunu da vereceğiz yarın öbür gün, kapatacağız burasını" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne`nin Karaağaç mahallesinde çiftçilik yapan Nusret Gül ve Yaşar Ergül`ü ziyaret etti. Üreticilerin sorunları dinleyen Gaytancıoğlu, çiğ süt satış fiyatının maliyeti karşılamadığını söyledi. Gaytancıoğlu, şöyle konuştu:

"MASRAFLAR ÇOK YÜKSEK, DESTEKLEMEYE GELDİĞİ ZAMAN YOK"

"Çok değil, 3 ay önce buraya geldiğimizde bu ahır doluydu. Burada 8-10 tane sağılır inek vardı. 3 ay önce sütün maliyeti aşağı yukarı 8 buçuk liraydı. Şimdi 11 lirayı geçti, 12 lira civarında. Çalışıyorsunuz burada sabahtan akşama kadar. `Bunu da satmayı düşünüyorum` dedin. `Kapatmayı düşünüyorum` dedin. Sütün fiyatı 15 lira olsa ama bu sefer markette peynir, yoğurt fiyatı artıyor. Maliyetlerin düşmesi lazım. Bu yonca, saman, yem, kırma ve karmalar yarı yarıya ucuzlasa sütte yarı yarıya ucuzlar. O zaman para da kazanmış olursunuz. Geçen kış 25 lira olan saman balyası, bu sene 75 lira. Yani yüzde 200 zamlanmış. Eskiden küspeyi bedava veriyorlardı ama şeker fabrikaları özelleştikten sonra bu küspeyi… Türkiye`de hayvancılık neden batıyor, neden üretici para kazanamıyor, neden markette peynir fiyatı et fiyatını geçti anlayın. Çünkü üretici, sütü çok pahalıya mal ediyor. Masraflar çok yüksek ama desteklemeye geldiği zaman yok."

"SÜT DESTEKLEMESİ 50 KURUŞ, ONU DA 3-4 AY SONRA VERİYOR"

Nusret Gül ise şunları söyledi:

"Zaten biz, 11 liraya sütü veriyoruz. Bize ne kalıyor? İki kişi çalışıyoruz, iki kişi çalıştığımız halde bize bir şey kalmıyor. Bir tane hayvanım kaldı, o da yavru. Başka yok. Bunu da vereceğiz yarın öbür gün, kapatacağız burasını. Ucundan biz de bir parça ekmek yiyeceğiz ama yok olmuyor, ne yapacaksın? Bize bir lira veriyorlar, yemci bizden çuvalına 10-20 lira fark alıyor. Küspenin tonu 2 bin lira oldu. Süt desteklemesi 50 kuruş, onu da 3-4 ay sonra veriyor."

Yaşar Ergül de "Geçen kış bu balya saman 25 liraydı. Yem geçen sene 170-180 liraydı, şimdi 400 lira. Geçen sene 3 liraydı mısır. Yüzde yüz artış var" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA