23 Mayıs 2026 Cumartesi

17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"   16:43   VAHAP SEÇER: "YARıN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZLA TEKRAR TOPLANACAĞıZ, ORTAK DEKLARASYON YAYıNLAYACAĞıZ"   15:42   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... ÜMIT ÖZDAĞ: "YAŞANANLAR, YARGı ORGANı OLAN YÜKSEK SEÇIM KURULU’NUN ANAYASAL YETKILERINE KARŞı DA BIR DARBE GIRIŞIMIDIR"   15:41   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıYLA BIR ARAYA GELDI   14:40   ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 36. HUKUK DAIRESI, CHP’NIN "IHTIYATI TEDBIR" KARARıNA YAPTıĞı ITIRAZı REDDETTI   13:39   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... NACHO SANCHEZ AMOR: TÜM CHP ÜYELERINE VE ÖZGÜR ÖZEL’E, TAM DAYANıŞMAMı VE DESTEĞIMI IFADE EDIYORUM"   13:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU GÖRÜNTÜ VERMEDEN ÇALıŞMA OFISINE GEÇTI   13:35   AVRUPA SOSYALIST PARTISI’NDEN MUTLAK BUTLAN KARARıNA TEPKI: “MUHALEFETI SAF DıŞı BıRAKMA OPERASYONU”   10:05   AVRUPA MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ İÇIN BULUŞTU: GENÇLER DÜNYAYA ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN SESLENDI!   22:59   VAHAP SEÇER’DEN O KARARA ÇOK SERT TEPKI: ’KURULAN TUZAKLARı GÖRMELIYIZ!’   22:04   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’E DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   21:10   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’YARGı ELIYLE...’   20:59   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI: ’SARAY YARGıSıNıN KARARıNı TANıMıYORUZ!’   20:46   MANSUR YAVAŞ’TAN CHP’DEKI KURULTAY İPTALINE İLK TEPKI: ’BASKıN SEÇIM DAHIL HER ŞEYI YAPABILIRLER!   20:41   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ÇOK SERT ’YARGı DARBESI’ TEPKISI: ’MILLI İRADE YOK SAYıLMAKTADıR!’   20:40   İZMIR BAROSU’NDAN GÜNDEMI SALLAYACAK ’CHP’ ÇıKıŞı: ’BU BIR YARGı DARBESIDIR!’   20:30   CHP’DE KURULTAY İPTALINE SERT TEPKI! HIKMET ÇETIN SESSIZLIĞINI BOZDU: ’BU BIR DARBEDIR’  
 
     
   

MHP GRUBU SONRASINDA BAHÇELİ`YE SORU SORAN GAZETECİLERİN GÖREV YAPMASININ ENGELLENMESİ TEPKİ ÇEKTİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, gazetecilerin; öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili TBMM`de yönelttiği soruya “İşine bak, haydi” yanıtını verdiği sırada partililerin ve korumaların basın mensuplarını iteklemesi ve görev yapmalarını engellemesi siyasette ve basın meslek örgütlerinde tepkiye yol açtı.

 

Tarih : 24 Ocak 2023 Salı 16:52   Okunma : 647

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, gazetecilerin; öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili TBMM`de yönelttiği soruya “İşine bak, haydi” yanıtını verdiği sırada partililerin ve korumaların basın mensuplarını iteklemesi ve görev yapmalarını engellemesi siyasette ve basın meslek örgütlerinde tepkiye yol açtı.

MHP Lideri Bahçeli bugün TBMM Grup toplantısı sonrasında salondan ayrılıp koridora çıktığı sırada gazeteciler kendisine iki soru yöneltti. Bahçeli, gazetecilerin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sorusuna "Beni dinlememişsiniz o anlaşılıyor" yanıtını verdi. Bahçeli, Ankara`da 30 Aralık`ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili soruya ise "İşine bak, haydi" karşılığını verdi ve yürümeye başladı. Bu sırada partililer ve korumalar mikrofon tutan gazetecileri itekledi ve çalışmalarını engelledi.

Yaşanan bu gelişmeye siyasetçiler ve basın meslek örgütleri tepki gösterdi. Yapılan açıklamalar şöyle:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Kim korkar gazeteciden biliyor musunuz? Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar. Görevini yaparak size akademisyen Sinan Ateş cinayetini soran kadın gazeteciye karşı nezaketsiz tavrınızın altında bu korkular mı var?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz derken bir bildiğim vardı elbet.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: Gazetecinin sorusuna vereceği yanıtı olmayan siyasetçi böyle yapar… Azarlayarak, tartaklayarak cevap vermiş olmaz... Gazeteciyi engellemek soruları ortadan kaldırmaz…

Parlamento Muhabirleri Derneği: Bugün karanlık eller tarafından katledilişinin 30. yılında saygıyla andığımız Uğur Mumcu ‘İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil sustukları şeylerden de sorumludurlar` diyor. Gazetecilerin görevi susmak değil konuşmak ve yazmaktır. En temel işleri de soru sormaktır. Bugün MHP grup toplantısı çıkışında, geçtiğimiz haftalarda da İYİ Parti ve CHP grup toplantılarında, gazetecilerin liderlere soru sorma girişimlerinin hoyratça hatta fiziki müdahaleye varacak kadar ileri gidip, engelleme girişimleri dikkat çekmektedir. İşlerini yaptıkları sırada gazeteci arkadaşlarımıza, liderlerin çevresinde bulunan görevlilerin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunması kabul edilemez. Genel başkanların da iradesi dışında, soru beğenmek ya da beğenmemek, hangi sorunun sorulacağına ya da sorulmayacağına karar vermek, bu görevlilerin işi değildir. Çalıştıkları kurumların kimliği, duruşu ne olursa olsun, gazeteci arkadaşlarımıza yönelik şiddete varan müdahaleleri kınıyor ve reddediyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği: MHP Genel Başkanı Bahçeli`nin, bugün kendisine Erdoğan`ın adaylığı ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru sormak isteyen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu`na, ‘İşine bak, hadi bakalım` diyerek verdiği üslupsuz karşılığı kınıyoruz. Gündemdeki konulara ilişkin soru sorarak tam da işini yapan bir gazeteciye karşı takınılan bu tutum, açıkça hedef göstermektir. Yazıcıoğlu`nun yaptığı gibi, herkesin işine bakması halinde bu sorulara da gerek kalmayacağı kesindir.

DİSK Basın-İş: Meclis`te Devlet Bahçeli`ye soru soran üyemiz Yıldız Yazıcoğlu vekillerin müdahalesine maruz bırakıldı. Bahçeli ise ‘İşine bak` yanıtı verdi. Bahçeli`ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak! Meslektaşımızın sorularını yeniden soruyoruz: Meclis`te karar alınmazsa Erdoğan`ın üçüncü kez aday olamayacağı tartışılıyor. Çözüm nedir? Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialara ne diyorsunuz? Meclis`te, sokakta ve iş yerlerinde gazeteciler sürekli saldırıya uğruyor. Üyemiz Yıldız Yazıcıoğlu`na yönelik tutum yeni değil. Biz ne olursa olsun işimize bakmaya devam edeceğiz. Gazeteciler gazetecilik yapmayı sürdürüyor, sürdürecek.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi: İşimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. İşimizin yüz akı Yıldız Yazıcıoğlu`na yapılanı kabul etmiyoruz. Yıldız Yazıcıoğlu`na Yüce Meclis`in çatısı altında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez!

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Gazetecilerin işi haklarında açılan davalarla mücadele etmek gibi görülse de onların asıl görevi kamuyu aydınlatan sorular sormaktır. Yıldız Yazıcıoğlu`na yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Gazeteciler kimsenin kuklası değildir, soru sormaktan alıkonulamazlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA