14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ`NDEN 2022`DE YOĞUN MESAİ 


Doğayı korumak adına 2022 yılında ulusal ve uluslararası kuruluşlarla projelere ve iş birliklerine imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi; karasal kaynaklı kirliliklerin temizliği, Mersin denizinin korunması, atıkların toplanması, deniz ve gürültü denetimleri, haşere ile mücadele, dezenfeksiyon işlemleri ve öğrencilere çevre duyarlılığı eğitimlerinin verilmesi gibi birçok alanda hizmet verdi.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 10:31   Okunma : 631

Doğayı korumak adına 2022 yılında ulusal ve uluslararası kuruluşlarla projelere ve iş birliklerine imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi; karasal kaynaklı kirliliklerin temizliği, Mersin denizinin korunması, atıkların toplanması, deniz ve gürültü denetimleri, haşere ile mücadele, dezenfeksiyon işlemleri ve öğrencilere çevre duyarlılığı eğitimlerinin verilmesi gibi birçok alanda hizmet verdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı`nın bazı görevlerinin, yeni kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı`na devredildiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, 2022 yılı hizmetlerini değerlendirdi.

Pandemi nedeniyle ara verdikleri öğrenci eğitimlerine devam ettiklerini paylaşan Halisdemir, “Öğrencilerimizin, gençlerimizin çevre konularına daha da duyarlı olması için faaliyetlerimizi artırdık. Yaklaşık 2 bine yakın öğrenciye eğitim verdik. Ortadoğu Teknik Üniversitesi`nin Deniz Bilimleri Enstitüsü`ne sürekli öğrenci götürdük” dedi.

Büyükşehir Belediyesi`nin yetki alanında bulunan her noktada çevre adına çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Halisdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örneğin gürültü konusunda vatandaşlarımızın yaşamsal konforlarının bozulmaması adına çok ciddi denetimler yapıyoruz. Bunun yanı sıra çevre ile ilgili olan bütün şikayetleri, birimimizden teknik arkadaşlarımız 7/24 esasıyla çalışarak yerinde inceliyor. 2022 yılında 1 milyon 300 bin kez ilaçlama yaptık. Vatandaşlarımızdan 40 bine yakın şikayet aldık. Hepsini yüzde 100 giderdik. Düzenli olarak haşerenin üreyebildiğini bildiğimiz 160 binin üzerinde kaynak noktamız var. Mücadelede çok kaliteli ilaçlar kullanıyoruz. Kullandığımız ilaçların çevreye ve insan sağlığına, hatta diğer canlara zarar vermemesi için özel maddeler koyuyoruz.” 

Mersin`de bulunan yaklaşık 49 bin sulama havuzunda oluşan larvalar için kimyasal ilaç kullanmak yerine, Mersin Üniversitesi ile geliştirdikleri lepistes balığı salımı projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Halisdemir, “1.5 yıl denedik. Başarılı olduğunu gördük. Havuzlara atmaya başladık. İki binin üzerinde havuzda, şu anda bizim lepistes balıklarımız faaliyet gösteriyor ki, orada da çoğalıyor. Bazen o havuzlardan alıp, başka yerlere dağıtıyoruz” diye konuştu. 

Gerçekleştirdikleri deniz denetim faaliyetlerine de değinen Halisdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

“2022 yılında 292 denetim gerçekleştirmişiz. Bunların 13 tanesine cezai işlem uyguladık. Ciddi cezalar uyguladık. Amacımız denizimizin kirletilmesini önlemek. Denizin her yerinden insanlar rahatlıkla girebilsin. Deniz ürünlerinden faydalanabilsin istiyoruz. Çok ciddi veriler elde ettik ve Mersin`de deniz kirliliğinin her türlü analizini yaptık. Yani nereden, ne tür kirlilikler geliyor biliyoruz. Şimdi de bunların önlenmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Karasal kirlilik dediğimiz katı atıkların zamanla denize kadar gelirken ayrışmalarıyla ya da denizdeki güneş ışığına maruz kalmalarıyla, parçalanması ve mikroplastiğe dönüşmesine kadar giden bir süreç var. Biz dedik o zaman nehirlerimize bariyer yapalım. Bu bariyerlerle bu katı atıkları ve diğer atıkları tutalım. Orada kaynakta alalım, en azından bunların denizlerde parçalanmasını engelleriz. Şu an bir bariyer sistemimiz geldi. Çok yakın bir süreçte öncelikle Müftü Deresi`nde uygulamasını yapacağız. Daha sonra da diğer bütün dereleri planladık.”

Mersin`in 321 kilometrelik kıyı şeridinin çok kısıtlı bir yerinde denetim yapma yetkilerinin olduğunu belirten Halisdemir, ilgili bakanlığa yetkilerinin genişletilmesi konusunda başvuruda bulunduklarını söyledi. Gemileri, deniz araçları ve drone ile denetlediklerini aktaran Halisdemir, Mersin`in ve denizinin temiz kalması için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA